2019. szeptember 4.
Remek szezonrajt a címvédőtől
Kiváló teljesítménnyel rukkolt el az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a bajnokság első fordulójában!

Gyönyörű napsütés várta az Ferencváros férfi vízilabdacsapatát Szegeden, ahol nyitott uszodában játszhatta le első bajnokiját Varga Zsolt együttese a 2019/2020-as idényben. Ott volt a keretünkben három új igazolásunk, illetve ketten az ifik közül, viszont Varga Dénes, Aaron Younger és Sedlmayer Tamás hiányzott.

A szezon első gólját Giannis Fountoulis passza után Jansik Szilárd szerezte meg (0-1). Ezt még kiegyenlítette az újonc, de ezután sikerült 2-3 találattal ellépnünk. Nicolas Constantin-Bicari büntetőt harcolt ki, melyet Vámos Márton értékesített (1-2), majd a kanadai center maga is betalált, így első gólját ünnepelhette a Fradiban (1-3). Nikola Jansik lasszógólja után már 4-1-re vezettünk négy perc játék után, de ennél jobban nem sikerült növelni a különbséget. A szegediek egymás után kétszer is betaláltak, így a második negyed elején 5-3-ra zárkóztak. Egyre azonban nem tudtak, mert Kállay Márk értékesített egy ötméterest (3-6). Vámos bombája után (4-7), Fountoulis is megszerezte első gólját a Fradiban (5-8), ám a hazaiak tapadtak a szünetig.

A harmadik negyedtől azonban kinyílt az olló, Constantin-Bicari és Jaksic is megszerezte második gólját, ezzel pedig 10-6-ra sikerült ellépni. A kanadai ezután már a második ötméterest harcolta ki, amit ezúttal Zalánki Gergő értékesített, így ő is meglőtte első találatát az FTC-ben (8-12). Kellett ez a löket a Szolnokról érkező játékosnak, innentől ugyanis folyamatosan szállította a gólokat. A csapatkapitány, Varga Dénes hiányában többen is kezükbe vették az irányítást, hiszen néha Jansik Szilárd, olykor pedig Nikola Jaksic indította el az akciókat, melyek többsége góllal fejeződött be, köszönhetően annak is, hogy az újonc elfáradt a meccs végére. Érdemes megemlíteni, hogy ifistáink, Szabó Bence és Várkonyi Ádám is sokat volt a vízben, hasznos tapasztalatokat szerezve ezzel. Az FTC-Telekom végül 20-11-re megnyerte a Szeged elleni első bajnokit, és egy nap pihenő után, már az UVSE-t fogadja a Népligeti uszodában.

Zalánki Gergő a Fradi új 13-asa

Összességében kijelenthető, hogy új játékosaink jól mutatkoztak be. A görög Fountoulis amellett, hogy háromszor is betalált, megmutatta, hogy a kemény alapozás ellenére is jó erőben van, hiszen az első két negyedet szünet nélkül végigjátszotta. Az Olympiakoszból érkező klasszis remek passzokkal hozta helyzetbe társait, de ez elmondható Zalánki Gergőről is. Újdonsült balkezesünk ugyan nem tudott betalálni első három lövéséből, de ezután a következő négy próbálkozásból már hibátlan volt és a mezőny legeredményesebbje lett négy góllal. A kanadai Nicolas Constantin-Bicari később csatlakozott a Fradihoz, mivel a Pánamerikai Játékokon szerepelt válogatottjával, de úgy tűnt a rövid idő ellenére is jól halad a beilleszkedése. Amellett, hogy posztján, centerben ötméterest harcolt ki, és két gólt lőtt, kapásoldalon is feltűnt és gólpasszt adott.

Végül, de nem utolsósorban, szeretnénk megköszönni szurkolóinknak, hogy eljöttek Szegedre és végig buzdították a csapatot!!! Ti vagytok a legjobbak!

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 1. forduló, 2019.09.04. szerda

Szegedi Városi Sportuszoda

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – FTC-Telekom Waterpolo 11-20 (2-5, 3-3, 3-6, 3-6)

Gólszerzőink: Zalánki 4, Fountoulis 3, Jansik 3, Kállay 3, Vámos 2, Jaksic 2, Constantin-Bicari 2, Mezei 1

 

Cikkajánló

Újabb gólzápor a címvédőtől

Harmadik bajnokiját is magabiztosan nyerte meg az FTC-Telekom Waterpolo, melyben a fiatalok is...

Csak a gólarány lesz a kérdés?

Újabb hazai bajnoki vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely a Tatabányát fogadja a Népligetben.

Marseille-ből kell hazahozni a Szuperkupát

Franciaországban szerezheti meg idei első trófeáját az FTC férfi vízilabdacsapata!

Aranydiplomát kaptak vízilabdacsapatunk tagjai

Klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán adta át az elismerést a Groupama Arénában egy vacsora keretében.

Lerohantuk az UVSE-t hét perc alatt

Szezonbeli második meccsén is nagyarányú győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

BL-győztesként térünk vissza a Népligetbe

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerdai győzelme után péntek este az UVSE-t fogadja a...

Újdonságok a szezonrajton

Szegeden kezdi a bajnoki szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese, amely címvédőként száll vízbe.

Az olimpiai kvóta a cél a hazai Eb-n

Megtartották a januári vízilabda Európa-bajnokság első sajtótájékoztatóját. Jegyek már kaphatók!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most