2019. október 9.
Sikeres rajt a BL-címvédőtől
Három góllal megnyerte első mérkőzését a Bajnokok Ligája új szezonjában az FTC-Telekom Waterpolo.

Címvédőként ugrott medencébe a Ferencváros férfi vízilabdacsapata a Komjádi uszodában, és ez a tény máris adott egy kis pikantériát a szezon első Bajnokok Ligája összecsapásának. Talán ez az érzés hatott játékosainkra rosszul, mert a meccs elején nagyon nem találták góllövő formájukat. A Hannover ezt kihasználva már 2-0-ra is vezetett! Azt nem lehet mondani, hogy lebecsültük volna ellenfelünket, ugyanis a német csapat a júniusi Final8-ben - bár csak a rendezés miatt vehetett részt - meglepetést okozott azzal, hogy megszorongatta a bivalyerős Pro Reccót.

Szóval itt Budapesten sem ijedtek meg, és hat percig kézben is tartották az irányítást, amikor Aaron Younger megtörte a gólcsendünket (1-2), majd Zalánki Gergő első Fradis BL-találatával egyenlítettünk 2-2-re. Fordítani itt még nem tudtunk, de a második negyed első támadásából ez is összejött Varga Dénes gólja után (4-3). Már azt hihettük, hogy innentől kezdve minden rendben lesz, ám a vendégek 5-4-nél visszavették a vezetést! Ami ennél is fájóbb volt, hogy még 12 perc sem telt el, de elvesztettük egyik legjobbunkat, Vámos Mártont, aki kipontozódott.

Ez azonban nem törte meg a Fradit és Nicolas Constantin-Bicari, Nikola Jaksic és Aaron Younger villanásaival hoztunk egy 3-0-s sorozatot és 7-5-ös előnybe kerültünk. Sőt, ezt a különbséget még tovább növeltük Jaksic csodálatos lasszós mozdulata után szerzett góljával, valamint Zalánki elképesztő bombájával, így a félidőre 9-6-os vezetéssel fordulhattunk.

Ugyan nem telt meg a Komjádi a szezon első BL-meccsére, de szurkolótáborunk ismét varázslatos hangulatot teremtett az uszodába. Végig buzdították a csapatot, amely ezt meghálálva a szünet után már nem engedte feljönni a németeket. Sedlmayer Tamás középről lőtt és ugyan labdájába beleért a vendégek kapusa, de csak beljebb tolta ezzel (10-6). Vámos korai kiesése után Zalánki vezérré tudott válni és már a harmadik bombát ragasztotta a sarokba (11-7). A másik oldalon Alexander Radovic is brillírozott támadásban, hiszen már az ötödik gólját lőtte (12-9), de mellé nem tudott senki se felnőni társai közül. Varga Dénes ekkor ötméteresből hibázott, majd a következő akciónál Fountoulis passzát löbbölte be a kapuba, ballal!!! Fantasztikus volt az egész támadás (13-9). Az utolsó játékrészben háromszor is betaláltak a hannoveriek, de már nem forgott veszélyben a győzelmünk, mivel Jansik Szilárd és Giannis Fountoulis is feliratkozott a gólszerzők közé. Az FTC-Telekom ezzel 15-12-es sikert aratott az új szezon első BL-meccsén. 10 nap múlva jön a folytatás a francia Marseille ellen, hasonlóképpen a Komjádiban.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 1. forduló, 2019.10.09., szerda

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-Telekom Waterpolo (magyar) – Waspo98 Hannover (német) 15-12 (3-3, 6-3, 4-3, 2-3)

Gólszerzőink: Zalánki 3, Younger 2, Jaksic 2, Varga 2, Constantin-Bicari 2, Sedlmayer, Fountoulis, Jansik, Mezei 1-1

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin