2019. május 15.
Sikerrel zártuk a BL-csoportkört, jöhet a bajnoki döntő
Megnyerte utolsó a Bajnokok Ligája csoportmeccsét az FTC-Telekom Waterpolo, amely Moszkvában győzött 13-11-re.

Már biztos Final8 résztvevőként utazott az FTC-Telekom Waterpolo csapata Moszkvába, ahol ennek köszönhetően tét nélkül ugorhatottak medencébe a játékosaink. Ez meg is látszódott az első negyedben, hiszen hiába szereztünk vezetést Nikola Jaksic révén (0-1), gyorsan fordított a Dinamo 3-1-re. A folytatásban már nagyobb intenzitással játszottunk és sikerült faragni hátrányunkon Stefan Mitrovic duplájával (4-3), majd a legutóbbi két bajnoki meccsről eltiltás miatt hiányzó Varga Dénes egyenlített 4-4-re, aztán 5-5-re is. Csapatkapitányunk olyannyira belelendült, hogy sorozatban harmadik góljával visszavette a vezetést a Fradi (5-6), majd a szünet előtt Kállay Márk is betalált, így pedig már kétgólos előnnyel fordultunk a meccs második felére (5-7). Nagy volt a kontraszt az első két negyed játéka között, hiszen az elsőben egy lőtt gólunk volt mindösszesen, a másodikban viszont hatot sikerült szerezni!

Szerencsére ezek után se vettünk vissza, és Kállay passzából a védőjétől elszakadó Jaskic tette be a labdát közelről a hazai kapuba (5-8). Szemet gyönyörködtető volt az akció! De ugyanezt el lehetett mondani Sedlmayer Tamás mozdulatáról is, aki gyönyörűen emelt a hosszú sarokba. 5-4-es hazai vezetés után produkáltunk egy ötgólos sorozazot, így 9-5-re elléptünk. A moszkvaiak hét és fél percet követően találtak be újra Gárdonyi András kapujába (6-9), ám rögtön ismételtek szorossá téve ezzel az állást (7-9). Varga Dénes tett arról, hogy ne izguljunk annyira az utolsó játékrész előtt. Negyedik góljával visszaállította a háromgólos különbséget (7-10).

A hazaiak azonban még ekkor sem érezték azt, hogy lefutott lenne a meccs. Harcoltak az utolsó percig, ahogy tették azt a Barceloneta elleni 13-12-es vereség alkalmával. 10-7-ről felzárkóztak 10-9-re, ám egyenlíteni már nem engedtük őket. Varga Dénes után az utolsó percekre Aaron Younger ragadta magához a vezér szerepét és ausztrál klasszisunk triplájával nem hagytuk elveszni a három pontot. A végeredmény ezzel 13-11 lett. 

A Ferencváros győzelemmel zárta a Bajnokok Ligája csoportkört, és készülhet szombatra, amikor is a bajnoki döntő második meccsén az OSC otthonába látogat! A találkozó 13:45-kor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti. 

FRISS: Kialakult a Bajnokok Ligája Final8 párosítása. Az egyik ágon Pro Recco - Hannover és Olympiakosz Pireusz - Brescia, a másik ágon pedig Jug Dubrovnik - FTC-Telekom, valamint Barceloneta - Sport Management mérkőzéseket rendeznek. Csapatunk tehát a 2016-os BL-győztes horvát együttessel kell megmérkőznie a legjobb négy közé jutásért!

Vezetőedzőnk, Varga Zsolt értékelése a mérkőzés után.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 14. forduló, 2019.05.15., szerda

Oroszország, Moszkva

DINAMO MOSCOW – FTC-TELEKOM WATERPOLO 11-13 (3-1, 2-6, 2-3, 4-3)

Gólszerzőink: Varga 4, Younger 3, Mitrovic 2, Jaksic 2, Kállay, Sedlmayer 1-1

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin