2019. december 4.
Szenzációs produkció a Fradi pólósaitól
Kilencgólos győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo a BL-csoport egyik legerősebb csapatával szemben!

A szezon egyik legnehezebb hazai meccseként lett beharangozva az FTC-Telekom – Mladost Zagreb Bajnokok Ligája találkozó, hiszen a horvátok a Pro Reccóval is felvették a harcot és döntetlent játszottak az olaszokkal, majd elhódították a Horvát Kupát a Jug Dubrovnik ellen. Ezzel szemben a címvédő esélyt sem adott a vendégeknek, akik 0-0-nál és 1-1-nél álltak a legközelebb Varga Zsolt csapatához a Komjádiban. A Fradi-tábor fantasztikus hangulatot teremtett az uszodában és ez feltüzelte a játékosainkat is, akik 5-1-es vezetéssel zárták az első negyedet, Vámos Márton duplájával, valamint Jansik Szilárd, Giannis Fountoulis és Sedlmayer Tamás góljaival.

A rövid szünet után Varga Dénes bombájával már 6-1 is volt nekünk, innen azonban 6-3-ra felzárkóztak a horvátok. A hetedik gólunkat Pohl Zoltán (a képen) löbbölte be két védővel a nyakán, fejjel a vízben. Olyan érzése volt az embernek, hogy ezt a találatot biztosan Dumi jegyezte, és csak a hullámokból előbukkanó 4-es szám láttán döbbentünk rá, hogy saját nevelésű bekkünk szerzett káprázatos gólt (7-3). A második negyed végén Cosmin Radu szép csavarással talált a kapunkba, de a 7-4-es első félidő után „világklasszis” módba kapcsoltuk az addig is remekül működő védekezésünket. A hátralévő időben ugyanis képtelenek voltak betalálni az egy-egy negyedet kapó Vogel Soma és Gárdonyi András kapujába.

7-4 után egy 7-0-s rohamot produkált a Ferencváros! Vámos ötméteresből volt eredményes, Aaron Younger emberelőnyből talált be közvetlen közelről, Varga szokásához hűen váratlan pillanatban suhintotta a labdát a kapuba, Jansik távolról tüzelt a sarokba, Fountoulis büntetőből szerzett gólt, Mezei Tamás a támadóidő lejárta előtt húzta be a labdát a kapuba, amikor már mindenki elindult az ellenkező irányba, majd Younger varrta be a sarokba a labdát. Mindemellett elképesztően működött a védekezésünk is, amit jól jelez két statisztika: A meccs előtt a BL-góllövőlista harmadik helyén álló, öt forduló alatt 16 gólt szerző Milos Cuk végig észrevehetetlen volt. Az olimpiai bajnok szerb klasszis kilencszer próbálkozott, ebből pedig csupán egyszer talált be a Fradi kapujába, a mérkőzés vége előtt két másodperccel 14-4-es állásnál. 30 lövésből mindössze öt gólt szerzett a Mladost, amelyet 14-5-re vert meg az FTC.

Öt győzelemmel, valamint egy döntetlennel veretlenül vezetjük a csoportot két ponttal megelőzve a Pro Reccót, amely 14-10-re nyert Budapesten az OSC ellen. Az újbudaiak már négy pontos hátrányban vannak a Fradival szemben. Ez a játék és teljesítmény hatalmas lendületet adhat a csapatnak a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőre, melynek első napján a Szolnokkal kell megküzdenünk a fináléba jutásért.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 6. forduló, 2019.12.04., szerda

Budapest, Császár-Komjádi Béla Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - MLADOST ZAGREB 14-5 (5-1, 2-3, 4-0, 3-1)

Gólszerzőink: Vámos 3, Varga Dénes, Jansik Sz., Fountoulis, Younger 2-2, Sedlmayer, Pohl, Mezei 1-1

Cikkajánló

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin