2021. február 20.
Szerbia győzött az uszodaavatón
A magyar válogatott 13-10-re kikapott az edzőtábor zárómeccsén.

Bár az utóbbi években több nagy magyar-szerb csatát is láthattunk már, Szeged városának viszont biztosan ez a mostani a legjelentősebb, hiszen ezzel a felkészülési mérkőzéssel avatták fel az új, gyönyörű és multifunkciós Tiszavirág Sportuszodát.

Az olimpiai címvédő és az Európa-bajnokság legutóbbi budapesti győztese 14-14 játékost nevezhetett a mérkőzésre, köztük ötöt adott az FTC-Telekom Waterpolo. A válogatott hétfő óta készült Szegeden és több edzőmeccset is játszott a szerbekkel, akik 1-2 hiányzótól eltekintve - ilyen például Nikola Jaksic - a legerősebb kerettel álltak ki. Míg a magyar csapat továbbra is erősen tartalékos, hiszen több Európa-bajnok sem áll a szövetségi kapitány rendelkezésére: Varga Dénes, Vámos Márton, Jansik Szilárd, hogy csak a fradistákat említsük, de nincs a keretben Hosnyánszky és Hárai sem.

Vogel Soma kezdett a kapuban és az első magyar gólt a csapatkapitány Mezei Tamás szerezte, a csapatban öt fradista volt, a kapuson és a centeren kívül Zalánki, Pohl és Sedlmayer. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, igazi avató hangulatban, kiemelkedően színvonalas játékkal és gólfesztivállal. Az első negyed után már tíznél tartottak és kétgólos magyar vezetéssel indult a következő nyolc perc, ahol az első akció után Zalánki Gergő pattintott a rövid felsőbe (7-4).

Ebben a játékrészben már jóval kevesebb, három góllal jelentkeztek a csapatok, Vogel remekül védett, de végeredménynek is beillő félidei eredmény után cseréltek térfelet a válogatottak (8-6).

A szerb kapuban Gojko Pijetovic nem kapta el a fonalat - balkezeseink rendre mattolni tudták -, a folytatásban Branislav Mitrovic kapott lehetőséget. Sokat kísérleteztek a csapatok, de alábbhagyott a gólgyártás, ami várható is volt a héten elvégzett sok edzés miatt. Megrekedtek a csapatok 9-8-nál, az FTC kapusa Vogel Soma továbbra is remekelt és számos bravúrral segítette a magyar csapatot, de a negyed legvégén utolértek minket; a balszerencsés egyenlítő találatnál Soma is tehetetlen volt.

Stefan Mitrovic góljával vezetett Szerbia és képtelen volt gólt szerezni válogatottunk, a második félidőben összesen kétszer sikerült bevenni déli szomszédjaink kapuját, míg a kék sapkás olimpiai címvédő hetet vágott. A mérkőzés végeredménye 13-10. A magyar válogatott így kikapott, de a szövetségi kapitány látott biztató jeleket:

- Nagyon jó mérkőzés volt, szakmailag is lehet használni. Beleállt mind a két csapat és nagyon jól kezdtünk. Kihasználtuk az első lehetőségeinket, de fizikailag kissé bedaráltak minket. Vannak még tartalékjaink, de elégedett vagyok a játékosokkal, akik ma játszottak. Egy picit több koncentrációt vártam és akkor meglehetett volna a győzelem - nyilatkozta Märcz Tamás.

 

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin