2023. november 28.
Tíz FTC-játékossal készül a magyar válogatott
Kijelölte 27 fős bő keretét Varga Zsolt szövetségi kapitány a 2024-es Európa-bajnokságra és világbajnokságra.

Fókuszban a párizsi olimpia! – Ugyan két nagy tornát is rendeznek a jövő év elején, a magyar férfi vízilabda-válogatott teher nélkül utazhat ki a januári Európa-bajnokságra, majd februárban a világbajnokságra. Varga Zsolt csapata ugyanis a fukuokai vb-n megszerezte az ötkarikás kvótát a görög válogatottal egyetemben, így bátran kísérletezhet és készülhet 2024 fő eseményére, az olimpiára. A szakember elmondása szerint a kontinensviadalnak egy fiatalabb csapattal vág majd neki.

27+3 JÁTÉKOS A MAGYAR VÁLOGATOTTBAN

A szövetségi kapitány kihirdette keretét, amelyben szerepel többek között 14 vb-aranyérmes, illetve az U20-as világbajnokságot nagy fölénnyel megnyerő magyar csapat kulcsembereire is számít. A fukuokai hősök közül egyedül a sérülése után lábadozó Német Toni nem szerepel a listán, így ezúttal 10 FTC-játékos képviseli klubunkat a nemzeti együttesben:

Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Pohl Zoltán, Szakonyi Dániel, Varga Dénes, Vigvári Vendel, Vogel Soma

Rajtuk kívül pedig Varga Vince és Lugosi Csongor is ott lesz az összetartásokon, ám két fiatal tehetségünk hivatalosan kereten kívüliek.

A junior világbajnok Nagy Ákos bemutatkozott a BL-ben és nagy esély van rá, hogy ott legyen a januári Eb-n

Varga Zsolt nyilatkozata a kerethirdetésről (forrás: waterpolo.hu)

„Amikor két világverseny követi egymást, az teljesen más stratégiát követel meg a felkészülésben és a csapatkijelölésben is. Nyilván nagyobb kerettel indulunk el, amelyet az elmúlt hónapok edzései, illetve a klubmérkőzéseken látottak alapján állítottam össze. Sok a fiatal, vannak kereten kívüli meghívottak is, akár két teljes csapatra is kettébontható a társaság, ami a még minőségibb taktikai felkészülést is segíti. Lesznek mérkőzések is, de az Eb-t közvetlenül megelőzően már nem, ezért is fontos, hogy játékban az edzéseken is tudjunk fejlődni. A terv az, hogy az Európa-bajnokságra fiatalabb csapattal megyünk, a jövő építése céljából, de az eredményesség ugyanúgy szempont, mint bármikor máskor.”

A férfi válogatott december 11-én kezdi meg az összetartást. Az ünnepek előtt, december 18. és 21. között négy felkészülési mérkőzést is játszik Varga Zsolt együttese a Komjádiban, ahol várhatóan több nagy riválist is vendégül látunk majd. Jövő év elején pedig jön a két világesemény: az Európa-bajnokság férfi tornáját január 4-e és 16-a között bonyolítják majd le Horvátországban. A két házigazda, Dubrovnik és Zágráb lesz, a magyar válogatott pedig utóbbi városban játsza a meccseit. A vb-t pedig február 2-18. között rendezik Dohában.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ VILÁG- ÉS EURÓPA-BAJNOKI KERETE

Kapusok:

Bányai Márk (Szolnoki Dózsa Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (A-HÍD Vasas Plaket), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)

Mezőnyjátékosok:

Ágh György (Szolnoki Dózsa Praktiker), Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (A-HÍD Vasas Plaket), Ekler Zsombor (EPS Honvéd), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Nagy Ákos (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa Praktiker), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz Pireusz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Kereten kívül meghívottak:

Lugosi Csongor (FTC-Telekom), Szépfalvi Gergely (EPS Honvéd), Varga Vince (FTC-Telekom)

Cikkajánló

Indul a jegyértékesítés a dupla rangadóra

Március 9-én a Komjádi uszodában játszik egymás után BL-meccset az FTC női és férfi vízilabdacsapata.

Új időpontja van a BL négyes döntőjének

Egy nappal korábban kezdődik, így június 5-e és 7-e között rendezik meg a Final Fourt Máltán.

Kisorsolták az olimpiai csoportokat

A női és férfi vízilabda-válogatottnak is könnyebb a csoportja, de ez nehézséget jelenthet a későbbiekben.

VB 2024: Megvan a hetedik hely

Férfiválogatottunk ötméteresekkel 18-16-ra megnyerte utolsó mérkőzését Montenegró ellen a vb-n.

VB 2024: Vereség a szerbek ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott, így a 7. helyért játszik a dohai vb-n.

VB 2024: az ötödik helyért játszhatunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott vereséget szenvedett a nagyot hajrázó Franciaországtól.

Vogel Soma, a Fradi leendő rocksztárja?

Világbajnok pólósunk különleges edzéssel fejleszti képességeit – VIDEÓ!

VB 2024: Varga újra játékban, megvan a negyeddöntő

A magyar férfi vízilabda-válogatott egy kapott góllal zárt a csoportban a kazahok ellen a dohai vb-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin