2023. május 11.
Újabb csúcsrangadó a Komjádiban
BL-csoportunk listavezetőjét, a Bresciát fogadja az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata pénteken.

Sorozatban három szezon óta nem telik el úgy Bajnokok Ligája-sorozat, hogy ne találkoznánk a Brescia csapatával. Az eddigi idények során minden egyes alkalommal parázs küzdelmet hozott a magyar bajnoki címvédő és az olasz együttes csatája. Hiába lesz már szinte tét nélküli ez a mérkőzés a csoportunkat tekintve, mégis komoly presztízsértékkel bír ez a párosítás, ez pedig a vízben is biztosan megmutatkozik majd a Császár-Komjádi Sportuszodában.

- A Brescia egy nagyon gyors, fizikálisan is erős és egy nagyon jó modern vízilabdát játszó csapat. Nekünk most ebben a sorozatban a bajnoki döntő lesz a legfontosabb, annak a részeként tekintek a meccsre. Nyilván önmagában is egy presztízsmérkőzés, ez egyértelmű, fontos is a meccs, de mégis egy felkészülési folyamatban vagyunk benne. Jó lenne előre lépni a BL-ben, de most a legfontosabb a jövőheti finálé. – nyilatkozta Varga Zsolt, férfi csapatunk vezetőedzője a FradiMédiának.

Összességében azt lehet megállapítani az egymás elleni mérleget tekintve, hogy általában a Brescia a csoportkörben múl felül minket, hiszen ősszel 8-4-es vereséget szenvedtünk Olaszországban. Ezzel szemben Varga Zsolt kiváló formaidőzítésének köszönhetően a nyolcasdöntők során rendre győztesen jövünk ki ebből a párharcból. Az előző idényben a bronzérmet happoltuk el az olaszoktól, amikor 14-12-re nyertünk Belgrádban, azt megelőzően 2021-ben pedig ugyanilyen eredménnyel zártunk az elődöntőben, és bejutottunk a fináléba ellenük.

Ősszel, amikor még kerestük a játékunkat és abszolút idény eleji formát mutattunk, 8-4-re kikaptunk idegenben. Új igazolásunk, Sztilianosz Argiropulosz is kereste még a helyét a csapatban, azóta viszont görög klasszisunk is többször extázisba hozta szurkolóinkat. Kapaszkodhatunk ugyanakkor a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti hazai meccsbe is, amikor még a csoportkörben arattunk sikert a Komjádiban. Akkor a bajnoki döntő két mérkőzése között játszottunk a rangadót Brescia ellen, ahol Varga Zsolt távolléte és betegsége miatt Nyéki Balázs irányította a zöld-fehér alakulatot. Az FTC 5-3-as hátrányból elképesztő hajrával tudott felállni, és 8-6-ra a megnyerte a meccset.

Péntek este nem várható élet-halál küzdelem, hiszen két fordulóval a csoportkör vége előtt már nagy csoda kell ahhoz, hogy változzon csoportunkban az első négy sorrendje. Mégis mindkét félnek fontos ez a találkozó a bajnoki döntőkre való felkészülésben is. A jövő héten ugyanis a bajnoki serlegért folyik majd a küzdelem, ezért várjuk szurkolóinkat mindkét találkozón. Az első mérkőzést kedden rendezzük a Császár-Komjádi Sportuszodában 18.15-kor. Ezt követően szerdán az OSC otthonába utazunk, ahol 18.30-kor ugrunk vízbe. Amennyiben a két győzelemig tartó párharc 1-1-re állna, úgy jövő hét vasárnap a Komjádiban dől el a bajnoki cím sorsa.

SZURKOLJUNK EGYÜTT A FRADINAK ÉS ÁLLJUNK EGY JÓ ÜGY MELLÉ!

Reméljük, minél többen el tudnak jönni az FTC-Brescia mérkőzésre, melynek teljes jegybevételét jótékony célra ajánljuk fel, a WonderFlora & CMT Alapítványnak. A szervezet alapítója Drávucz Rita világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó, akit CMT-vel diagnosztizált kislánya, Flóra esete ösztönzött arra, hogy szervezett formában képviselje a betegségben érintett családok ügyét.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 13. forduló, 2023.05.12., péntek 20.00

Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - AN BRESCIA  

Jegyek: 2000 Ft

Élő közvetítés: M4 Sport

 

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin