2020. február 14.
Újabb kilencgólos győzelem és újoncavatás
Az FTC-Telekom Waterpolo öt ifi játékossal a soraiban nyerte meg könnyedén a Debrecen elleni bajnokit.

Folytatta a keret rotálását Varga Zsolt és az Európa-bajnokságon szerepelt játékosok közül ezúttal is többeknek adott pihenőt. A Debrecen ellen Jansik Szilárd, Giannis Fountoulis, Pohl Zoltán, Vogel Soma és Zalánki Gergő maradt ki a csapatból, visszatért viszont Nikola Jaksic és Varga Dénes, akik szebbnél szebb gólokkal vétették magukat észre. Szerb klasszisunk olyannyira bekezdett, hogy a Fradi első négy találatát ő maga szerezte (4-0). Nicolas Constantin-Bicari gyönyörű csavarásával 6-2-es vezetéssel zártuk az első játékrészt, majd két gyors debreceni találat után (6-4) produkáltunk egy 6-0-s sorozatot. Az öt góllal záró Jaksic mögött nem akart lemaradni csapatkapitányunk sem, aki fantasztikus elnézős gólt varázsolt a DVSE hálójába (10-4). A harmadik negyedre kapust cseréltek a vendégek, de Kósik Soma után Somorjai Péternek sem volt esélye a briliáns lövőtechnikáját megcsillogtató Dumi ellen, aki szintén öt gólt szerzett.

Vámos Márton, Aaron Younger és jó néhány BL-győztesünk ezúttal kevesebb játékidőt kapott, hiszen a szakmai stáb lehetőséget adott a fiataloknak. Sőt, két héten belül már a második ifista mutatkozhatott be a felnőttek között, hiszen a Pécs ellen góllal debütáló Vass Benedek után a Debrecen ellen először játszott a Fradi nagycsapatában Spitz Márk. A két hét múlva 17. születésnapját ünneplő saját nevelésű játékosunk gólt ugyan nem lőtt első ob I-es meccsén, de jól mozgott és több labdát is szerzett.

Az utolsó negyedre ráadásul majdnem egy komplett ifivel állt fel a Ferencváros, hiszen Varga Dénes és Mezei Tamás mellett öt fiatal pólósunk volt a vízben. A kapuban Gyapjas Brendon, a mezőnyben pedig Varga Bence, Várkonyi Ádám, Vass Benedek és Spitz Márk. Együttesünk átlagéletkora ezekben a percekben alig volt 21 év, és amikor csapatkapitányunkat Sedlmayer Tamás váltotta, akkor ez a szám még tovább csökkent. De nem csak akkor voltak a medencében a fiatalok, amikor már 15-5-ös állást mutatott az eredményjelző. Varga Zsolt a meccs végi nyilatkozatában is kiemelte, hogy végig számíthatott a saját nevelésű játékosokra, ami az edzőiket, Nyéki Balázst és Varga Dánielt dicséri.

Az FTC-Telekom végül 16-7-re nyert és 12. győzelmét megszerezve továbbra is hibátlanul menetel a középszakasz felé. A következő két mérkőzést idegenben játssza csapatunk, előbb Zágrábba utazik BL-rangadót játszani (02.21.), ezt követően Miskolcon vendégeskedünk (02.26.), majd a Szolnokot fogadjuk az alapszakasz utolsó fordulójában február 29-én a Komjádi uszodában.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 12. forduló, 2020.02.14., péntek

Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO – DVSE 16-7 (6-2, 4-2, 5-1, 1-2)

Gólszerzőink: Varga Dénes 5, Jaksic 5, Mezei 2, Sedlmayer, Younger, Várkonyi, Constantin-Bicari 1-1

Cikkajánló

Kisfilm a Fradiról, amely a világ legjobb csapata lett!

A verhetetlen ferencvárosi vízilabdázók előző évének feledhetetlen menetelése – VIDEÓ!

A jövő évre halasztották az olimpiát

A NOB bejelentette: a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Verhetetlen vízilabdázóink története a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban férfi pólócsapatunk elképesztő évét idézzük fel.

RENDKÍVÜLI DÖNTÉS!

A Magyar Vízilabda Szövetség a versenysorozatok felfüggesztéséről döntött a koronavírus miatt!

Első a biztonság, bajnoki zárt kapuk mögött

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első! Zárt kapu a következő hazai vízilabda mérkőzéseken.

Tízgólos győzelemmel kezdtük a középszakaszt

Újra nyert és már 15 meccse tart az FTC-Telekom Waterpolo győzelmi sorozata a bajnoki szezonban.

Az élről kezdhetjük a középszakaszt

Összegeztük a bajnokság alapszakaszának legfontosabb statisztikáit az FTC-Telekom Waterpolo szemszögéből.

Hét példakép írta be a nevét klubunk történelmébe

Európa-bajnok vízilabdázóink is felkerültek a dicsőségek táblájára – VIDEÓ.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most