2019. szeptember 4.
Újdonságok a szezonrajton
Szegeden kezdi a bajnoki szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese, amely címvédőként száll vízbe.

Azt nem lehet mondani, hogy új időszámítás indul a honi vízilabdában, de az biztos, hogy az első néhány bajnokin még szokniuk kell az új szabályokat a csapatoknak és a játékvezetőknek egyaránt. A nyári tornákon, így a Világligán és a világbajnokságon is eszerint zajlottak a mérkőzések, ezért a magyar válogatott felét adó FTC pólósai már hamarabb hozzászokhattak a változásokhoz, mint a legtöbb élvonalbeli együttes. A szerdai első forduló után mindenesetre okosabbak leszünk.

ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT

Szeged – FTC-Telekom

Pécs – Szolnoki Dózsa

Tatabánya – Miskolc

UVSE – Debrecen

B-CSOPORT

Vasas – OSC

Szentes – Eger

AVUS – BVSC

Kaposvár – Honvéd

FELTÜZELT ELLENFÉL VÁR RÁNK

Mindig érdekes összecsapásnak ígérkezik, amikor az újonc fogadja a címvédő csapatot és ez most sem lesz másként. A Fradi ráadásul az első fordulóban utazik Szegedre, ahol a vízilabda szerető emberek a másodosztályban töltött szezon után ki vannak éhezve arra, hogy klasszisokat és nagy csatákat lássanak.

Mindemellett figyelembe kell venni azt is, hogy a hazaiak jóval előrébb tartanak, hiszen amíg mi két hete kezdtük el a kőkemény alapozást a hosszúra nyúló klubszezon és a világbajnokság miatt, addig a szegediek túl vannak a hathetes felkészülésen és három hivatalos meccset is lejátszottak már. A Magyar Kupa selejtezőcsoportjában döntetlent értek el a Vasassal (13-13), szoros vereséget szenvedtek el a Kaposvártól (11-13), és egy simábbat a Honvédtól (11-17). A szegediek vezetőedzője egyébként az a Szabó Zoltán, aki az előző szezonban még az M4 Sport szakértőjeként közvetítette a mérkőzéseket. Ilyen formában az FTC-OSC bajnoki döntő volt az utolsó klubmeccse, ahol a következő megállapítás hangzott el tőle az eredményhirdetés alatt: „Van esély arra, hogy dinasztia lesz a Ferencvárosból…” Reméljük, igaza lesz.

ÚJ SZEZON, ÚJ ARCOK

Egy új szezon indulásakor mindig izgatottan várjuk, hogy az újonnan érkező játékosok hogyan illeszkednek be. Szerdán Zalánki Gergő, Giannis Fountoulis és Nicolas Constantin-Bicari is először veszi fel a Fradi zöld sapkáját, ezért mindannyian izgatottan várják már a bemutatkozást és hogy bizonyíthassanak a BL-győztes és minden fronton címvédő csapatban. Egy hiányzó biztosan lesz a Ferencvárosban, mégpedig a csapatkapitány Varga Dénes, aki a világbajnokságon elszenvedett ujjtöréséből még nem épült fel teljesen, ezért a szakmai stáb nem kockáztatja a játékát.

TÖBB JÁTÉKPERC A FIATALOKNAK

A szabálymódosítások mellett egy másik fontos újítása is lesz a 2019/2020-as szezonnak! Minden mérkőzésen kötelező lesz szerepeltetni a mezőnyjátékosok közül legalább egy olyan saját nevelésű játékost, aki 1999.01.01. után született. Az előírás minden meccsre érvényes, beleértve a bajnoki döntőt is. Ez azt jelenti, hogy a fiatal pólósok még több időt és szerepet kapnak majd a felnőttek között, ami mindenképpen a magyar vízilabda fejlődését szolgálja majd.

Az FTC-Telekom vezetőedzője, Varga Zsolt már az előző idényben is bátran nyúlt az utánpótláshoz. A serdülők és az ifik között is játszó Böröczky Marcell, Gyapjas Brendon, Nyíri Balázs, Szabó Bence, Varga Bence és Várkonyi Ádám is bemutatkozott a nagycsapatban. A Szeged ellen valaki biztosan ott lesz ismét a keretben.

Hajrá, Fradi!

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 1. forduló, 2019.09.04. szerda 18:00

Szegedi Városi Sportuszoda

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat – FTC-Telekom Waterpolo

A belépés ingyenes!

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin