2020. szeptember 23.
Út a négyes döntőig
Sorozatban harmadszor nyerheti meg a Magyar Kupát az FTC, amely hibátlanul menetelt az elődöntőbe.

Ezen a hétvégén rendezik a férfi vízilabda Magyar Kupa Négyes Döntőjét a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, ennek apropóján pedig felidézzük, hogyan is jutott el a sorozat végső szakaszáig a címvédő FTC-Telekom Waterpolo.

A CSAPATÉPÍTÉS

A történet nem is feltétlenül az első mérkőzéssel kezdődik, hanem ott, hogy a felkészülés kezdete előtt megsérült csapatkapitányunk, Varga Dénes és ha ez nem lett volna elég csapás a Fradinak, akkor jött az újabb hidegzuhany az új szezon rajtja előtt négy nappal. Zalánki Gergő is kidőlt a sorból. Abban a pillanatban ki lehetett jelenteni, hogy a Pro Reccóba igazoló univerzális pólós, Aaron Younger és két magyar klasszisunk ideiglenes elvesztésével új csapatot kellett építenie Varga Zsoltnak. Ugyan a lejáró szerződésű Kállay Márk mégis maradt a Népligetben, de a korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem érkezett nagy név a keretbe, „csak” két fiatal tehetséget igazoltunk.

Vigvári Vendel az FTC legeredményesebb játékosa a Magyar Kupa eddigi mérkőzései után - 9 meccs / 27 gól

ERŐDEMONSTRÁCIÓ

Az UVSE-től érkező Vigvári Vendel és a Debrecent elhagyó Fekete Gergő azonban már az első mérkőzéseken is remek teljesítménnyel rukkolt elő és megmutatta, hogy miért őket választotta ki a klub vezetősége és a szakmai stáb. Előbbi három, míg utóbbi csapata legeredményesebb játékosaként öt góllal mutatkozott be a Fradiban, amely a Magyar Kupa nyitányán 25-5-re legázolta a Pécs együttesét. Az FTC ezen kívül 22-7-re győzte le a KSI-t, majd 17-4-re a Miskolcot és jutott tovább az első helyen a csoportkör első fordulójából. A 64 lőtt gól messze a legtöbb volt a sorozat ezen szakaszában.

DÖCÖGŐS FOLYTATÁS

A következő héten újabb három meccs várt ránk, ám itt már jobban meg kellett küzdeni a győzelemért. A második csoportkör nyitányán az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norberttel és a világbajnok Decker Ádámmal megerősített Honvéd az első negyedben még tudta tartani a Fradit, ám a négygólos Giannis Fountoulis vezérletével 13-8-ra nyerni tudtunk. Az UVSE elleni 10-1-es félidő után kiengedtünk és lett 14-8 a vége, majd zárásként a Debrecent múltuk felül 10 góllal és győztünk 14-4-re. Az újabb hibátlan teljesítmény és az első hely azt eredményezte, hogy a folytatásban elkerültük a szintén első helyen továbbjutó OSC-Szolnok-Vasas hármast.

Varga Dénes sérülésével nagyobb szerep hárult Giannis Fountoulisra, aki remek játékkal és gólokkal bizonyított

MATEK ÉS GÓLZÁPOR

A harmadik kör egy parázs BVSC elleni meccsel kezdődött, ahol a játékvezetők nehezen tudták kordában tartani az indulatokat, melyben végül Sedlmayer Tamást ütésért cserével kiállították, majd később el is tiltották két mérkőzésre. A találkozó nagy részében irányított a Fradi, amely 15-10-es sikerrel zárt. Jött a Miskolc, melyet két héttel korábban 17-4-re győztünk le, ezúttal 18-7-es végeredmény született. Ekkor már biztos volt, hogy az utolsó meccstől függetlenül ott leszünk a legjobb négy között, ám az még kérdéses volt, hogy hányadik helyen jutunk tovább és mely csapat lesz az ellenfelünk az elődöntőben. Számolgatni nem tudtunk, ugyanis riválisaink utánunk játszottak, úgyhogy a mi dolgunk az volt, hogy minél nagyobb arányú győzelmet arassunk, hiszen az várható volt, hogy mindenki hibátlanul végez majd és a gólarány dönt majd. Ezt jelezte is Varga Zsolt a játékosainak, akik ezek után nem kegyelmeztek az Egernek és a 8! góllal záró Vámos Márton irányításával a csempe alá döngölték a hevesieket. A vége 24-3 lett! Az FTC +42-es gólarányát megközelíteni sem tudták az ellenfelek, így az OSC (+27), a Szolnok (+21) és az utolsó meccsét elvesztő Vasas előtt ismét az első helyen végzett. Ezzel kialakult tehát a legjobb négy és az elődöntők párosításai. FTC-Vasas és OSC-Szolnok.

Vámos Márton kilenc próbálkozásból nyolc gólt szerzett az Eger ellen

TÖBB, MINT EGY HÓNAPOS HALASZTÁS

Már egy hónapja túl lennénk a finálén, ám az augusztus közepére tervezett négyes döntőt el kellett halasztani. Sajnos csapatunkban négy játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett, ezzel pedig két hetes karanténba vonult a Fradi teljes kerete és nem tudta vállalni a szereplést. Ezt követően már majdnem megjelölt egy új időpontot a Magyar Vízilabda Szövetség, ám a másik három csapatnál is több vízilabdázóról kiderült, hogy megfertőződött. Heteken át húzódott a döntés, mígnem az elnökség tagjai egyetértettek abban, hogy a versenyek befejezése a vízilabdasport elsődleges érdeke, így szeptember 26-27-t jelölte meg új dátumként. Reméljük, hogy a következő napokban nem történik semmi váratlan esemény és a négy legerősebb csapat részvételével megrendezésre kerülhet a Magyar Kupa Négyes Döntője a vízilabda szentélyében, a Margitszigeten.

BENU FÉRFI MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ

Budapest, Margitsziget - Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Szeptember 26., Szombat - Elődöntők:

13:30 FTC MASTERS – OÁZIS MASTERS

14:15 MILLENNIUM MASTERS - OSC MASTERS

16:15 OSC - SZOLNOK

17:45 FTC - VASAS

Szeptember 27., Vasárnap - Helyosztók:

16:15 Masters bronzmérkőzés

17:05 Masters döntő

18:45 MK-Bronzmérkőzés

20:15 MK-Döntő

További információk:

Tv-közvetítés: M4 Sport (MK-meccsek), DIGI Sport (Masters-meccsek)

Napijegy: 4490 Ft 

Jegyek kaphatók az eventim.hu oldalon ITT

A korábban megváltott jegyek az alábbiak szerinte használhatóak fel az új időpontokra:

 - augusztus 12., délutánra szóló jegyek szeptember 26-án használhatóak fel,

 - augusztus 13., délelőttre szóló jegyek nem használhatóak fel, a jegyek visszaváltásra kerülnek,

 - augusztus 13., délutánra szóló jegyek szeptember 27-én használhatóak fel.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin