2020. december 7.
Válogatott: nyolc fradista a Märcz-keretben!
A sérüléséből nemrég visszatérő Varga Dénes és Zalánki Gergő viszont pihenőt kapott.

Kihirdette keretét a december 17-től 21-ig tartó összetartásra a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás.  A 27 fős, két részre bontott keretbe nyolc játékosunk is meghívót kapott, köztük van a pályafutása során első alkalommal válogatott kerettag Vígvári Vendel is.  Nem lesz ott viszont a hosszú sérülés után nemrég visszatérő két 2020-as Eb-győztes, Varga Dénes és Zalánki Gergő.

A jövő héten esedékes Bajnokok Ligája elfoglaltság miatt játékosaink december 19-én csatlakoznak a közös edzésekhez.

A magyar válogatott első igazi megmérettetése a január 8-10. között megrendezésre kerülő, 2019/2020 és a 2020/2021-es összevont világliga-sorozat negyedik, ötödik és a hatodik fordulója. A pontos helyszín egyelőre ismeretlen, ennek kilétére később derül sor.

Märcz Tamás január 3-án folytatja a munkát a társasággal, majd azt követően választja ki a tornára utazó 16 fős keretet.

A szövetségi kapitány részletes nyilatkozott adott a waterpolo.hu-nak.

- A tervezett, korábban kommunikált időpontban, december 17-21. között, azaz öt napon keresztül a Komjádi-uszodában keretedzést tartunk. Lesznek olyan meghívottak, akik még nem voltak egyáltalán a keret tagjai, illetve olyanok is, akik korábban is a bőkerethez tartoztak. Az első négy napon nem csak magunk között készülünk, hanem edzőmeccseket, közös gyakorlásokat is tartunk a juniorválogatottal. Lesznek olyan játékosok, akik csak az első két napon lesznek a keretben, de lesznek olyanok, akik a teljes öt napon át. Az FTC játékosai a Bajnokok Ligája sorozatában 17-én még játsszák a Duna Arénában az utolsó mérkőzésüket, ezért a bajnokcsapat meghívottjai 19-én délután csatlakoznak csak hozzánk, így az utolsó három napon lesznek ott. Varga Dénes és Zalánki Gergő hiányzik a keretből. Mindkettőjükkel beszéltem, illetve egyeztettem Madaras Norbert szakosztály-elnökkel is. A két játékosnak jól halad a gyógyulása, tétmérkőzésen is játszanak már, viszont a BL-mérkőzések után lehet, nekik hasznosabb lesz egy olyan hosszabb időszak, ami a rehabilitációjukat segíti, hogy mind a Ferencváros, mind a válogatott számára a legjobb állapotban tudjanak rendelkezésre állni. Remélhetőleg a januári, vagy legkésőbb a februári összetartáson már ők is a legjobb fizikai állapotukban lehetnek ott.

Férfiválogatott keret
December 17-18.:
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Bátori Bence (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Sánta Dániel (Szeged), Várnai Kristóf (OSC)
 
December 19-21.:
Kapusok: Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC)
 
Extra meghívottak:
Konarik Ákos (Szolnok), Vigvári Vendel (FTC)

Cikkajánló

Sima siker az Eger ellen

Férfi vízilabdázóink októberben a Magyar Kupában is találkoznak az Egerrel, de most bajnokin nyertek 17–11-re.

Varga Dénes folytatja a válogatottban

Folytatja a válogatott-pályafutását pólócsapatunk kapitánya, Varga Dénes.

„Megfelelő hozzáállással győzhető le az Eger”

Varga Zsolt és Vogel Soma helyzetjelentése férfi vízilabdacsapatunk Eger elleni bajnokija előtt – VIDEÓ!

Luca Damonte: Ilyen profi fotózáson még nem voltam

Ahogy a medencében, úgy a fényképezőgép előtt sem jöttek zavarba férfi vízilabdásaink -VIDEÓ!

Az Egerrel negyeddöntőzünk a kupában

Az Egerrel találkozik a Magyar Kupa negyeddöntőjében a férfi pólócsapatunk.

Bronzérmes az ifiválogatott

Két FTC-játékossal a keretben bronzérmes lett a fiúválogatott az U17-es Európa-bajnokságon.

Sima továbbjutás a Magyar Kupában

Kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe férfi pólócsapatunk.

Fél lábbal a negyeddöntőben

Férfi pólócsapatunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 22–8-ra győzött Pécsett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most