2023. június 2.
Változtatott a LEN: visszatér a BL Final4
Az LEN Belgrádban jelentette be a klubvízilabdát érintő reformokat. Mindenhol változik a lebonyolítás.

2013 után ismét négyes döntő keretein belül küzdhetnek majd a legrangosabb klubtrófeáért a csapatok, közölte Antonio Silva, a Len elnöke, és helyettese, Josip Varvodic Belgrádban, a Final8 utolsó előtti napján. A változtatásokat a sportág eladhatósága érdekében alkalmazzák majd. Magyar részről az MVLSZ elnöke, egyben korábbi játékosunk és szakosztályunk volt elnöke, Madaras Norbert, valamint férfi csapatunk technikai vezetője, Katona Norbert és Molnár Tamás, a LEN vízilabda-bizottságának alelnöke hallhatta elsőkézből a változtatásokat.

NEM HIBÁZHATUNK JÖVŐRE

Az európai rangsor első 12 helyezett nemzetének bajnokai szabadkártyát, azaz automatikus főtáblás helyezést kapnak a következő idényre. A férfiaknál Magyarország a második a ranglistán, tehát az FTC regnáló bajnokként jövőre is a csoportkörben kezdi meg küzdelmeit. Emellett további négy hely lesz kiadó a főtáblán, amit selejtező során harcolhatnak ki a csapatok. Ezt négy csoportból tehetik majd meg, és minden csoport első helyezettje jut majd a főtáblára, ezzel kialakítva a 16-os mezőnyt.

Két nyolcas helyett négy darab négyes csoportban indulnak a főtáblás csoportküzdelmek, ahonnan az első két helyezett jut tovább, az így kialakuló nyolc csapatból álló mezőnyt két újabb kvartettre osztják majd, ahonnan szintén az első két gárda jut tovább a BL rájátszásába, a Final4-ba.  Ezen felül fontos az a tény is, hogy a házigazdák nem kapnak automatikus szereplési jogot a négyes döntőben, az viszont nem derült ki, hogy ki ad otthont jövőre a rájátszásnak. A lebonyolítás háromnapos lesz, az elődöntők után pihenőnapot kapnak a felek. A következő szezonban június 6-8. között rendezik majd a záró tornát.

A NŐKNÉL IS VÁLTOZIK A LEBONYOLÍTÁS

A női mezőnyben az európai rangsor – Magyarország a nőknél ezen a listán a harmadik – első hat helyezett nemzeteinek csapatai kapnak szereplési jogot a Bajnokok Ligájában, országonként öt klubbal. A selejtezőkből 16 csapat jut majd a főtáblára, és a négy csoportgyőztes jut majd a négyes döntőbe, ezt április 20-21. között rendezik majd. Azok a klubok, amelyek nem jutottak a legjobb négy közé, de a csoport második vagy harmadik helyén végeztek, az Euro Kupában folytatják, és két négyesbe sorolják be őket, ahonnan a BL-hez hasonlóan a csoportelsők jutnak a Final4-ba. Ennek időpontja április 13-14. között lesz. A most nyilvánosságra került információk szerint Euro Kupa-ezüstérmes női csapatunk tehát jövőre is a BL-ben kezdi nemzetközi szereplését.

Cikkajánló

Győzelem a BL-nyitányon

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szépen lassan őrölte fel a Herceg Novit, és megfordította a meccset.

Kezdődik a Bajnokok Ligája férfi pólósainknak

Kiváló formában várja a BL-rajtot az FTC, amely a Jadran Herceg Novit fogadja.

Magabiztos győzelem a BL-főpróbán

Az FTC-Telekom Waterpolo a Kaposvár otthonából hozta el az újabb három pontot, miután 14-3-ra győzött.

„Fogadásból odamentem egy rózsaszín gatyában”

Két fiatal vízilabdázónk idézte fel sulikezdés alkalmából az iskolaéveket, repkedtek a vicces sztorik – VIDEÓ!

Állami kitüntetésben részesült Varga Zsolt

A vb-győztes szövetségi kapitánya a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje kitüntetést vehette át.

Győzelem a Szentes ellen

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata jó játékkal győzte le ellenfelét a bajnokság második fordulójában.

A Szentes ellen folytatjuk pénteken

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hazai medencében folytathatja bajnoki menetelését.

Győzelem a bajnoki nyitányon

Az FTC-Telekom Waterpolo 17-11-re győzte le a KSI-t, több fiatal is helyet kapott a meccskeretben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin