2020. november 6.
Varga Dénes visszatért, az FTC kiütötte a Tatabányát
Férfi vízilabdacsapatunk ismét hozta a kötelező az OB I-ben miután 23-7-re legyőzte a Tatabányát.

Péntek este sorozatban tizedik bajnoki győzelméért szállt vízbe az FTC-Telekom Waterpolo. Az ellenfél ezúttal az eddig még nyeretlen, mind a nyolc meccsét elvesztő sereghajtó Tatabánya volt.

A Fradi esélyeshez méltón kezdte a találkozót, ráadásul a sérülése után visszatérő Varga Dénes rögtön alig 20 másodperc elteltével vette be a vendégek kapuját. A ferencvárosi előnyt Giannis Fountoulis duplázta meg az első perc végén. Varga gyorsan megduplázta góljai számát, majd egy szép összjáték végén görög sztárjátékosunk is megszerezte második találatát, Vargához hasonlóan emberelőnyből. (4-0) A védekezésünk is remekül működött, az első öt percben csupán egyszer kellett védenie Vogel Somának.

Mezei Tamás az ötödik perc elején már az ötödik ferencvárosi gólt lőtte, majd Fekete Gergő higgadtan értékesítette a mérkőzés első ötméteresét. Vogel még bemutatott egy védést, így az FTC 6-0-ra vezetett az első negyed után.

A második nyolc perc két büntetőből lőtt tatabányai szépítéssel kezdődött. (6-2) Válaszként Nikola Jaksic Zalánki szép passzából talált be. Az elmúlt mérkőzéseken remek formát mutató Vigvári Vendel is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Varga átadását Vámos Márton vágta a kapuba. (9-2) Vigvári hajszálpontos átadását a megúszó Fekete váltotta a tizedik ferencvárosi gólra. A vendégek egy nagy átlövés góllal szépítettek (10-3), de érkezett Jansik Szilárd és újra nyolccal vezettünk. A Tatabánya élt első emberelőnyével, majd jött Zalánki Gergő és Német Toni találata, így a nagyszünetben 13-4-re vezetett az FTC-Telekom Waterpolo.

A harmadik negyed egy gyors gólváltással indult. A vendégek ötödik góljára Jaksic bombagóllal válaszolt. Varga harmadik góljával meg volt a közte tíz (15-5), Jansik pedig ötméteresből növelte az előnyt. A Tatabánya kihagyott emberfórját Fountoulis büntette góllal. (17-5) Egy újabb vendéggólt követően Sedlmayer Tamás emberelőnyből vágta be a tizennyolcadik Fradi-gólt. Emberhátrányban Vogel mutatott be bravúrt, az ellentámadásból pedig Jaksic értékesített közelről egy ziccert. A negyed Varga pompás meglátása után szerzett góljával zárult. (20-6)

A záró játékrészben Gyapjas Brendon váltotta Vogelt a kapuban, Zalánki pedig egy kihasznált egy újabb emberelőnyt, majd megúszásból meglőtte önmaga harmadik és a Ferencváros 22. gólját. Az utolsó percekben Fekete újabb gólt lőtt és bár a Tatabánya szépített, az FTC 23-7-re nyert és továbbra is száz százalékos a bajnokságban.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ
FTC-MVM Népligeti Sportközpont
FTC-Telekom Waterpolo–TVSE Vízilabda Kft 23-7 (6-0, 7-4, 7-2, 3-1)
Gólszerzőink: Varga D. 4, Fountoulis, Jaksic, Zalánki, Fekete 3-3, Jansik, 2-2, Mezei, Vigvári, Vámos, Német, Sedlmayer.

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin