2021. január 16.
Varga-tripla és háromgólos siker a Vasas ellen
Férfi pólósaink 8-5-ös győzelmet arattak a Vasas otthonában az első 2021-es bajnokin.

Bajnoki címvédő, zsinórban 10 trófeát elhódító férfi vízilabdacsapatunk az A-Híd VasasPlaket otthonában kezdte meg a 2021-es évet. A találkozó mind múltját, mind a két csapat tabellán elfoglalt helyét tekintve igazi rangadónak ígérkezett.

A 2021-es nyitányon egyetlen balkezessel, Vámos Mártonnal álltunk fel, mivel Zalánki Gergő eltiltás miatt csak a lelátón foglalhatott helyet.

Bajnoki mérkőzésen közel két éve nem futottunk össze a Komjádiban az idei tabellán jelenleg negyedik angyalföldi alakulattal. A 2020/2021-es bajnoki sorozat odavágóján 18-8-ra győztük le az edzőjét, Vad Lajost, valamint több kulcsjátékosát is nélkülöző Vasast. A mai összecsapáson viszont mindkét alakulat tiszta lappal, hellyel-közzel teljes kerettel feszülhetett egymásnak. 

A találkozó Fradi-vezetéssel indult, a Nicolas Constatin-Bicari által kiharcolt ötméterest Varga Dénes váltotta gólra (0-1). A Vasas akcióból egyenlített, de nem sokkal később centerünk, Mezei Tamás pozíciójától távol, átlövésből ismét megszerezte a vezetést (1-2). A második negyed nem alakult jól számunkra, a hazaiak zsinórban három gólt jegyeztek, de szerencsére Varga Dénes újabb ötméteresével csak egygólos hátránnyal fordulhattunk (4-3).

A második félidőben az addig is megsüvegelendő védekezésünk még stabilabbá vált, ráadásul kapusunk, Vogel Soma kulcsszituációkban több bravúrt is bemutatott. A harmadik negyedben Jansik Szilárd és Vígvári Vendel is centerposztra beúszva szerzett bravúrosnak tekinthető találatot.

Így 5-5-tel vághattunk neki az utolsó nyolc percnek, amely során először Constantin-Bicari talált be, majd őt követte Varga Dénes hajszálpontos távoli bombája, az utolsó szó pedig a felnőtt válogatottban is gólokkal bemutatkozó Vigvári Vendelnek jutott (5-8).

A mérkőzés egészét nézve örömteli, hogy mindössze öt gólon – a meccs második felében összesen egy gólon - tartottuk a jó potenciállal rendelkező Vasast, kompenzálva ezzel azt, hogy a támadójátékban a sok kapufa formájában még a szerencse is elpártolt tőlünk. Nem beszélve arról, hogy volt játékosunk, a jelenleg a Vasas kapuját őrző Branislav Mitrovic klasszis védésekkel sokszor borsot tört az orrunk alá.

A közvetlen riválisok közül a listavezető Szolnok 17-8-ra győzött Kaposvárott, a második OSC pedig 15-7-re jövő heti ellenfelünkkel, a Szegeddel szemben.

Varga Zsolt (vezetőedző): - Gratulálok a Vasasnak, remek mérkőzést játszottunk velük. Sok nehézséggel néztünk szembe az elmúlt időszakban, de kifele tartunk belőle. Amit a legfontosabbnak tartok, hogy az ilyen remek csapatot öt kapott gólon tudtunk tartani. Nyilván volt olyan része a mérkőzésnek, ami lehet és fogunk is javítani, de csak kis lépésekben lehet előre haladni.

Jansik Szilárd:  - Remek mérkőzésen vagyunk túl.  Arra számítottunk, hogy a félidőig biztosa bírja majd a Vasas erővel, de végül a harmadik negyed végéig fej-fej mellett haladtunk.  Örülök neki, hogy a védekezés is stabil volt, ez a játékunk kulcsa. A legutóbbi rangadókon több mint tíz gólt kaptunk, és így nem lehet mérkőzéseket nyerni, és mint tudjuk nem is sikerült. Könnyebb mérkőzések következnek, így lesz idő felépíteni magunkat, ráfeküdhetünk a fizikai erőnlétre.

FÉRFI VÍZILABDA OB I, alapszakasz, 16. forduló
A-Híd VasasPlaket – FTC-Telekom Waterpolo 5-8 (1-2, 3-1, 1-2, 0-3)
Gólszerzőink: Varga D. 3, Vigvári Vendel 2, Mezei, Jansik, Constantin-Bicari 1-1

Cikkajánló

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin