2020. február 21.
Végig vezetve nyertünk és beértük a listavezetőt
Az FTC-Telekom Waterpolo férficsapata zágrábi sikerével utolérte az éllovas Pro Reccót.

BL-címvédő férfi vízilabdacsapatunk rangadóra készült, pénteki ellenfele, a házigazda Mladost Zagreb ugyanis a csoportkör 9. fordulója előtt csupán egyetlen ponttal volt lemaradva, ráadásul hazai pályán még veretlen volt a jelenlegi kiírásban. Varga Zsolt vezetőedző hosszú idő után újra minden játékosára számíthatott, konkrétan az Eb óta először tudunk kiállni a legerősebb csapatunkkal, mivel a torna óta mindig volt sérült vagy beteg hiányzónk.

Az első ráúszást követően az FTC-Telekom Waterpolo szerezte meg a labdát, eleinte azonban kimaradtak a helyzeteink: az első próbálkozásnál még nem jutottunk el lövésig, később pedig többször is a kapufán csattant a labda. A Fradi jelentett nagyobb veszélyt a kapura, azonban kétszer Vogel Soma védésére is szükség volt – mindezt a kapus éltetésével hálálta meg a csarnokot hangos énekszóval megöltő magyar szurkolótábor. A negyed végén aztán megtört a hazaiak ellenállása, nyolc perc után Giannis Fountulis és Aaron Younger góljai révén 2-0-ra vezettünk.

A fórt a második negyed elején Nicolas Constantin-Bicari találatával növeltük háromra (0-3), kanadai centerünk védője szorításában látványos gólt szerzett. Noha a 13. percben szépítettek a hazaiak (1-3), másfél perccel a vége előtt visszaállt a háromgólos különbség, miután Vámos Márton is betalált. Félidőben 4-1-re vezettünk – a játék képe alapján abszolút megérdemelten.

A térfélcserét követően újraéledtek a hazai remények, hiszen rövid időn belül Konstantin Kharkov (2-4) és Lovre Milos (3-4) is bevette Vogel Soma kapuját. Mielőtt azonban igazán éles lett volna a helyzet, Bicari hűtötte le a kedélyeket (3-5).

Ezt követően bár mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, viszonylag eseménytelenül teltek a percek, aztán kettővel a vége előtt Varga Dénes egy remek emeléssel iratkozott fel a góllövők közé (3-6). Eddigre már a kapufa is velünk volt, Varga lövése ugyanis a lécről pattant befelé. Egy-egy találat fért még a harmadik negyedbe, Kharakov és Vámos Márton góljai után 7-4-es előnyről, azaz igencsak kedvező helyzetből vártuk az utolsó felvonást.

A hazaiak kapufával kezdtek, majd Luka Bukic révén zárkóztak (5-7), folytatás helyett azonban kényszerpihenő következett: két játékos összeakaszkodott a medencében, ezért a játékvezetők percekig a megfelelő döntésen tanakodtak. A kőkemény, helyenként durva összecsapás végén azért a vízilabda győzött: a hazaiak még egyszer, a mieink kétszer találtak be, a 6-9-es végeredményt Lovre Milos állította be 30 másodperccel a vége előtt.

A csoport másik mérkőzésén az OSC bravúrt végrehajtva 12-9-re győzött a mindeddig veretlen olasz Pro Recco vendégeként, így Varga Zsolt együttese a zágrábi sikernek köszönhetően pontszámban utolérte a listavezető Reccót (tabella lentebb a jegyzőkönyvben). Mindez azért is fontos, mert a következő játéknapon, március 3-án éppen az olaszok ellen folytatjuk Budapesten. Jegyek IDE kattintva elérhetők a szuperrangadóra!

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 9. forduló

HAVK MLADOST ZAGREB–FTC-TELEKOM WATERPOLO 6-9 (0-2, 1-2, 3-3, 2-2)

Helyszín: Zágráb, Horvátország.

Gólszerzők: Milos 2, Kharkov 2, Bukic, Bowen, ill. Vámos 2, Constantin-Bicari 2, Zalánki, Jaksics, Younger, Varga D., Fountoulis

A csoport állása: 1. Pro Recco 20, 2. FTC-Telekom Waterpolo 20, 3. OSC 19, 4. Mladost 16, 5. Terrassa 13, 6. Marseille 10, 7. Hannover 6, 8. Tbiliszi 0

Cikkajánló

Már kapható jegy a BL-csúcsrangadóra

Március 3-án rendezik az FTC – Pro Recco vízilabda mérkőzést, melyen a világ legjobbjait láthatják!

Varga Dénes odaadta Eb-aranyát a szurkolóknak!

Közönségtalálkozót tartott a nagy siker helyszínén, a Duna Arénában az Eb-győztes pólóválogatott – VIDEÓ!

Eb-hős kapusunk elárulta, mit tesz a büntetők előtt

Az „ötösölő” Vogel Soma azt is elárulta, hogy mit mondott neki a szövetségi kapitány a párbaj előtt – VIDEÓ!

A legjobb magyar csapatok Eb-győztesekkel

A 2019-es évet egymás ellen zárták, 2020-at egymás ellen nyitják a BL-ben. Jön az FTC-OSC rangadó!
...

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin