2019. szeptember 23.
Vendégségben a BL-ezüstérmesnél
A BL-címvédő FTC-Telekom Waterpolo athéni edzőtáborba utazik, ahol az Olmpiakosz Pireusszal is gyakorol majd.

- Mi kerestünk edzőpartnert, vagy az Olympiakosz keresett meg minket?

- Ők kerestek meg minket. – kezdte az FTC férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője, Varga Zsolt. Abban a helyzetben vannak, amikor nehéz a saját kategóriájukban edzőpartnert találni, mert mindenkinek beindult a szezon. A következő meccsünket csak szombaton játszuk, úgyhogy örömmel fogadtuk a meghívást, így hétfőtől csütörtökig Athénban edzőtáborozunk, ezalatt pedig több kétkapuzást is beterveztünk.

- Mennyire szokványos az, hogy két rivális együtt gyakorol több napon át?

- Teljesen megszokott. Az tény, hogy velük nehezebben lehet ilyen kétkapuzásokat összehozni a távolság miatt. Magyarországon számtalanszor előfordult már, hogy a Szolnokkal, az OSC, vagy az Egerrel készültünk, akár kétnapos edzőtábor során is. Ilyenkor mindig fontos, hogy erős csapattal gyakorolhass, mert akkor tud profitálni mindkét fél. Az biztos, hogy ez most picit pikánsabb lesz.

- Már csak azért is, mert néhány hónapja még a BL-döntőben küzdöttünk ellenük Hannoverben, ahol ötméteresek után elhódítottuk a trófeát. Nem lesz furcsa velük gyakorolni?

- Nem, ugyanakkor kicsit igen is. Mindkét csapat átalakult a BL-döntő óta, lesznek új játékosok, de a Mitrovic-Fountoulis csere miatt biztosan lesz érdekessége a kétkapuzásoknak. Nekik mindig kicsit több érzelem lesz egy Olympikaosz – FTC mérkőzésben, mert Mitke három szezont töltött a Fradiban, Giannis pedig 10 év után hagyta el Pireuszt, jóformán ott nőtt fel és lett igazán nagy játékos. Amikor én is elmentem a BVSC-ből a Mladosthoz, nehezebb volt az első meccseken a korábbi csapatom ellen játszani. Azért is jó, hogy most tét nélkül tudunk egymással játszani, mert az ilyen jellegű érzelmi terheket le tudják tenni. Ilyen értelembe mindkét csapat csak nyerhet.

- Ez a meghívás az elmúlt idény sikereinek köszönhető?

- Nem feltétlenül a sikereknek szól, hanem annak, hogy a Fradi számottevő csapattá nőtte ki magát az elmúlt években. Nem hinném, hogy ehhez a meghíváshoz kellett a BL-győzelem. Már az a tény, hogy ott vagyunk a Bajnokok Ligája mezőnyében, lehetőséget ad arra, hogy célcsapat legyünk. Egy hete például itt volt a Népligetben a Mladost Zagreb. A horvátok kerestek meg minket, hogy szeretnének kétkapuzni, ami teljesen normális a felkészülési időszakban.

- Hány darab kétkapuzás van betervezve ebbe a néhány napban?

- Annyi, amennyinek még van értelme, egy ilyen rövid időszakban. Három maximum négy gyakorlás, aztán az is lehet, hogy minden edzésen fogunk játszani. Ezt átbeszéljük a helyszínen az Olympiakosz edzőjével, Thodoris Vlachosszal. A felkészülés ezen fázisban az a jó, ha minél többet gyakorlunk erős ellenfelekkel, de van egy határ, ami a játékosok számára is maximálisan komolyan vehető. Illetve van az a pont, amely után elkezdik egymást idegesíteni, és edzésen is meg akarják mutatni, hogy ki a jobb. Benne van a pakliban, hogy összekapnak néhányan, ezért kétkapuzzunk inkább kevesebbet, hogy megmaradjunk a hasznosságnál.

- Mit vársz ettől az athéni túrától?

- Mindenképpen segít majd abban, hogy a csapat csapattá váljon. Ha összerakunk 15 játékost, még nem jelenti azt, hogy csapatról beszélünk, mert érnie kell. Biztos vagyok benne, hogy jót tesz majd a társaságnak ez a néhány napos túra, de azon túl, hogy van egy csapatépítő jellege, a játékon és az edzéseken lesz a hangsúly. Ez fontos ahhoz, hogy ténylegesen lemérjük azt, hogy hogy állunk fizikálisan és milyen hiányosságok jönnek ki taktikailag. Mivel nem nagyon játszunk meccseket, fontos lesz látni, hogy ilyen szintű csapat ellen hol tartunk. Ki fog derülni, hogy mi az, amin dolgozni kell és mi az, amiben megfelelő szinten vagyunk.

Cikkajánló

Egygólos vereség a Szolnok elleni csúcsrangadón

Férfi vízilabdacsapatunk 15-14-re kikapott a Szolnoki Dózsától az OB I alapszakaszában.

Rangadóra hangolva: értékmérő lesz a szombati mérkőzés

Csapatunk a Szolnok elleni rangadóval kezdi meg év végi nehéz sorozatát, vezetőedzőnket kérdeztük a meccsről.

Ezúttal sem volt kérdés, tovább menetel az FTC

Férfi vízilabdacsapatunk ezúttal sem hibázott, már a tizenharmadik győzelmét aratta az OB I-ben.

UVSE-FTC 3-15: könnyed győzelem az UVSE ellen!

Csapatunk egy negyedet ugyan ajándékba adott, de így is tizenkét góllal múlta felül a Vincze-legénységet.

A Vasas elleni tízgólos sikerrel menetel tovább az FTC

BL-győztes férfi vízilabdacsapatunk kiváló első negyedével megalapozta a győzelmet az OB I-ben.

Eljött az idő! Visszatértek a BL-győztes FTC sztárjai!

Európa-bajnokunk drámai vallomása arról, hogy még a medencéhez is mankóval kellett bemennie - VIDEÓ!

Varga Dénes visszatért, az FTC kiütötte a Tatabányát

Férfi vízilabdacsapatunk ismét hozta a kötelező az OB I-ben miután 23-7-re legyőzte a Tatabányát.

KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS ÉS NÉZŐSZÁM-KORLÁTOZÁS

A járványügyi szigorítások érvényesek a péntek esti FTC-Tatabánya férfi vízilabda ob I-es mérkőzésre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most