2019. szeptember 23.
Vendégségben a BL-ezüstérmesnél
A BL-címvédő FTC-Telekom Waterpolo athéni edzőtáborba utazik, ahol az Olmpiakosz Pireusszal is gyakorol majd.

- Mi kerestünk edzőpartnert, vagy az Olympiakosz keresett meg minket?

- Ők kerestek meg minket. – kezdte az FTC férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője, Varga Zsolt. Abban a helyzetben vannak, amikor nehéz a saját kategóriájukban edzőpartnert találni, mert mindenkinek beindult a szezon. A következő meccsünket csak szombaton játszuk, úgyhogy örömmel fogadtuk a meghívást, így hétfőtől csütörtökig Athénban edzőtáborozunk, ezalatt pedig több kétkapuzást is beterveztünk.

- Mennyire szokványos az, hogy két rivális együtt gyakorol több napon át?

- Teljesen megszokott. Az tény, hogy velük nehezebben lehet ilyen kétkapuzásokat összehozni a távolság miatt. Magyarországon számtalanszor előfordult már, hogy a Szolnokkal, az OSC, vagy az Egerrel készültünk, akár kétnapos edzőtábor során is. Ilyenkor mindig fontos, hogy erős csapattal gyakorolhass, mert akkor tud profitálni mindkét fél. Az biztos, hogy ez most picit pikánsabb lesz.

- Már csak azért is, mert néhány hónapja még a BL-döntőben küzdöttünk ellenük Hannoverben, ahol ötméteresek után elhódítottuk a trófeát. Nem lesz furcsa velük gyakorolni?

- Nem, ugyanakkor kicsit igen is. Mindkét csapat átalakult a BL-döntő óta, lesznek új játékosok, de a Mitrovic-Fountoulis csere miatt biztosan lesz érdekessége a kétkapuzásoknak. Nekik mindig kicsit több érzelem lesz egy Olympikaosz – FTC mérkőzésben, mert Mitke három szezont töltött a Fradiban, Giannis pedig 10 év után hagyta el Pireuszt, jóformán ott nőtt fel és lett igazán nagy játékos. Amikor én is elmentem a BVSC-ből a Mladosthoz, nehezebb volt az első meccseken a korábbi csapatom ellen játszani. Azért is jó, hogy most tét nélkül tudunk egymással játszani, mert az ilyen jellegű érzelmi terheket le tudják tenni. Ilyen értelembe mindkét csapat csak nyerhet.

- Ez a meghívás az elmúlt idény sikereinek köszönhető?

- Nem feltétlenül a sikereknek szól, hanem annak, hogy a Fradi számottevő csapattá nőtte ki magát az elmúlt években. Nem hinném, hogy ehhez a meghíváshoz kellett a BL-győzelem. Már az a tény, hogy ott vagyunk a Bajnokok Ligája mezőnyében, lehetőséget ad arra, hogy célcsapat legyünk. Egy hete például itt volt a Népligetben a Mladost Zagreb. A horvátok kerestek meg minket, hogy szeretnének kétkapuzni, ami teljesen normális a felkészülési időszakban.

- Hány darab kétkapuzás van betervezve ebbe a néhány napban?

- Annyi, amennyinek még van értelme, egy ilyen rövid időszakban. Három maximum négy gyakorlás, aztán az is lehet, hogy minden edzésen fogunk játszani. Ezt átbeszéljük a helyszínen az Olympiakosz edzőjével, Thodoris Vlachosszal. A felkészülés ezen fázisban az a jó, ha minél többet gyakorlunk erős ellenfelekkel, de van egy határ, ami a játékosok számára is maximálisan komolyan vehető. Illetve van az a pont, amely után elkezdik egymást idegesíteni, és edzésen is meg akarják mutatni, hogy ki a jobb. Benne van a pakliban, hogy összekapnak néhányan, ezért kétkapuzzunk inkább kevesebbet, hogy megmaradjunk a hasznosságnál.

- Mit vársz ettől az athéni túrától?

- Mindenképpen segít majd abban, hogy a csapat csapattá váljon. Ha összerakunk 15 játékost, még nem jelenti azt, hogy csapatról beszélünk, mert érnie kell. Biztos vagyok benne, hogy jót tesz majd a társaságnak ez a néhány napos túra, de azon túl, hogy van egy csapatépítő jellege, a játékon és az edzéseken lesz a hangsúly. Ez fontos ahhoz, hogy ténylegesen lemérjük azt, hogy hogy állunk fizikálisan és milyen hiányosságok jönnek ki taktikailag. Mivel nem nagyon játszunk meccseket, fontos lesz látni, hogy ilyen szintű csapat ellen hol tartunk. Ki fog derülni, hogy mi az, amin dolgozni kell és mi az, amiben megfelelő szinten vagyunk.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin