2022. június 29.
Vereség a Vb-negyeddöntőben
Helyenként kapkodó, türelmetlen játékkal sajnos csak az 5. helyért folytathatja férfiválogatottunk.

A világbajnoki címvédő olasz válogatott csoportjának második helyén végzett, miután utolsó csoportmeccsén vereséget szenvedett Spanyolországtól, majd a nyolcaddöntőben erődemonstrációt tartott Ausztrália ellen, 17-6-os győzelemmel került a negyeddöntőbe. A magyar válogatott csoportját megnyerve, egy pihenőnappal készülhetett az elődöntőt érő meccsre.

A találkozó Hárai Balázs csodálatos svédcsavar góljával indult, amire kettős emberelőnyből tudott válaszolni Olaszország. De ismét jött Hárai és egy emberfóros kipattantót tett be, cserébe a változatosság kedvéért ismét emberelőnyből tudott egyenlíteni az olasz csapat (2-2). De magyar előnnyel ért véget az első negyed, mert Varga Dénes könyörtelenül értékesített egy emberelőnyt.

Az kirajzolódott, a játékvezetők vevők az olaszok csapkodásraira, míg a magyar betörések ítélet nélkül maradtak a második negyed végéig. Viszont sajnos nem is volt szükségük előnyre az olaszoknak, Di Fulvio duplájával indult a játékrész, amire Di Somma is ráfejelt egy találattal (3-5). Nálunk pontatlan passzok, rosszul felvett pozíciók jellemezték ezt az időszakot, nagyon kellett Manhercz Krisztián elmozgása és Varga Dénes pontos átadása a szépítéshez, mint ahogyan Zalánki Gergő pimasz bombája Del Lungo feje fölé emberelőnyben. Vámos Márton emberhátrányos labdaszerzése jelezte, visszarázódtunk fejben, ám ismét jött Di Fulvio zsenialitása, és egy ejtés, melynek nyomán kialakult a 5-6-os félidei állás.

Az olaszok is dadogtak a térfélcsere után, mégis ők tudták megszerezni a negyed első gólját egy blokk mellett ellőtt emberelőnnyel. Vámos rögtön tudott válaszolni, ugyancsak fórból, de nem sokkal később megint kétgólos olasz előnyt regisztrálhattunk Bruni előnyös gólja miatt. Ezt követően minden szituációban Olaszország volt a kedvezményezett; hiába építettünk támadást, vagy szereztünk labdát emberhátrányban, az ítélet kontrafault és még egy kiállítás lett. Hiába védett Vogel Soma kétszer is bravúrral, végül Echenique lövése becsorgott (6-9).

A gólkényszer kapkodóvá tette a játékunkat. Bár a védekezésben megjöttek a blokkok, támadásnál egymást érték a elrajzolt passzok, rosszul felismert helyzetek. Lepörgött a negyedik negyed fele, mire Vámos bombája utat talált, de megint jött Di Fulvio, aki negyedik góljával, három és fél perccel a vége előtt gyakorlatilag eldöntötte a négy közé jutás sorsát. Az utolsó szalmaszálunkat egy időkérés utáni emberelőny jelentette, ez elszállt keresztben az olasz kapu előtt, 2 perccel a vége előtt pedig megint jött Echenique és átlőtte a védelmünket (7-11).

A hajrában érkeztek a szépségtapaszok, Vámos, Manhercz és Jansik Szilárd is betalált, kis szerencsével a csoda is sikerülhetett volna, de ma összességében sajnos minden tényező kevés volt a győzelemhez. Egy nagyobb meglepetés már született a negyeddöntők során, Horvátország vigaszágra küldte Szerbiát, így az aktuális olimpiai bajnok csak az 5. helyért játszhat. Magyarország férficsapata legközelebb pénteken este 21.00 órától száll vízbe az Egyesült Államok ellen.

Világbajnokság, negyeddöntő
Magyarország-Olaszország 10-11 (3-2, 2-4, 1-2, 4-3)
Gólok: Vámos 3, Manhercz, Hárai 2-2, Varga Dénes, Jansik, Zalánki 1-1

A magyar férfiválogatott következő mérkőzése az 5-8. helyért
2022. 07.01., 21.00 - Magyarország-Egyesült Államok

Cikkajánló

Két Fradi-játékos az U-18-as fiú világbajnoki keretben

Varga Vince góljai, stabil bekkelése, és Gyapjas Viktor kapusteljesítménye a siker kulcsa lehet Belgrádban.

Szoros meccs a horvátokkal Varga Zsolt debütálásán

A női-, és a férfiválogatott is gőzerővel készül az Európa-bajnokságra.

Varga Zsolt: „Ez a legmagasabb szint szerintem is”

Olimpiai bajnok szakvezetőnkkel válogatott kinevezéséről és a Fradinál eltöltött évekről beszélgettünk – VIDEÓ

Damonte a csúcson

A vb-ezüst után a Világligában aranyérmet szerzett az olasz válogatottal, egyénileg is csúcsformában van.

Elkezdődött az Eb-felkészülés – Íme, a szakmai stáb!

Varga Zsolt válogatott stábja a Ferencvárosnál dolgozó szakemberekre épül.

Íme, Varga Zsolt Európa-bajnoki bő kerete!

7+2 Fradi-játékos harcolhat a kerettagságért, a fiatalok berúghatják az ajtót Splitben.

Varga Zsolt: „Ez a csúcsa a szakmának!”

Az FTC vízilabdacsapatának edzője szövetségi kapitányi kinevezése után üzent a Fradi-szurkolóknak is - VIDEÓ

Így lett az FTC vezetőedzőjéből szövetségi kapitány

Tíz év kemény edzői munka és megannyi siker után Varga Zsolt a magyar pólóválogatott kapitánya lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin