2021. május 2.
Vereséget szenvedtünk, idegenben kezdjük az elődöntőt
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata vereséget szenvedett az alapszakasz utolsó fordulójában.

A decemberben elszenvedett vereség után, egy esetleges mai győzelem esetén kiegyenlítette volna az egymás elleni párharc állását az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata és pályaelőnnyel kezdhette volna az elődöntőt, melyet szintén a mai ellenfél, az OSC ellen vív majd Varga Zsolt csapata.

Az első két percben egy látványos Vámos Marton labdaszerzést követően, Zalánki Gergő is megtette ugyanezt, majd Varga Dénes a kapufát találta el. Giannis Fountoulis megúszása után nem sikerült lövésig eljutnia az FTC-nek, de az akció végén Zalánki bombája utat találta a vissza alsóba (0-1). Először négy perc elteltével veszélyeztetett igazán az OSC, de Erdélyi Balázs lövése a kapufát találta el. A következő újbudai támadásból viszont gól született, megúszásból egyenlítettek a hazaiak (1-1).

Jól védekeztek a csapatok, de az OSC átvette a vezetést, ám nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Nikola Jaksic vette be az ellenfél kapuját (2-2). Fountoulis lövése után újra a Fradinál volt az előny és gólját követően labdát is szerzett a görög, de ezt az akciót nem tudtuk góllal befejezni (2-3). Ismét egyenlített a hazai csapat, Hárai Balázs volt eredményes. Nicolas Constantin-Bicari harcolt ki egy ötméterest, melyet Varga Dénes értékesített és a félidő előtt kettőre növeltük az előnyünket (3-5).

Elsőként az újbudaiak szereztek gólt a harmadik negyedben, ezzel egyre zárkóztak. Burián Gergely kiegyenlített, de Vámos találatával újra az FTC vezetett (5-6). Fej-fej mellett haladtak a csapatok és újra egyenlő volt az állás, de Vigvari Vendel első góljával ismét a Fradié volt az előny (6-7). A játékrész legvégén Erdélyi talált be centerből, így az utolsó negyedre maradt a döntés (7-7).

Másfél perc elteltével megfordította a mérkőzés állását az OSC, Várnai Kristóf szerzett gólt emberelőnyből, majd Manhercz Krisztián révén először vezettek kettővel (9-7). Varga Zsolt időt kert, az FTC-nek hat perce maradt, hogy visszakapaszkodjon az ekkorra extázisban vízilabdázó fehér sapkás hazaiak ellen, de az időkérés után nem sikerült gólt szerezni, Jaksic a kapufát találta el. Mindent megtettünk az egyenlítésért, de a mérkőzés ezen szakaszában pontatlanul fejeztük be támadásainkat es az OSC kemény védekezése is megnehezítette a dolgunkat. Vogel hatalmas védésekkel segítette a zöld-fehéreket, de a támadásaink nem hoztak eredményt ebben a negyedben és több mint kilenc percig nem tudtunk gólt szerezni.

Az FTC-Telekom 9-7-es vereséget szenvedett az OSC-től, ezzel pedig elveszítettük az alapszakasz második helyét és a vele járó pályaelőnyt. Az elődöntő első mérkőzése, - mely hét egymás elleni pontig tart - szerdán 19:30 perctől kezdődik a Nyéki Imre uszodában. A párharc állása 6-0 az OSC javára.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
30. forduló
2021.05.02., vasárnap 14:05
Budapest, Nyéki Imre Uszoda

OSC-FTC-Telekom Waterpolo 9-7 (1-1, 2-4, 4-2, 2-0)
Gólszerzőink:Varga 2, Zalánki, Vámos, Vigvári, Jaksic, Fountoulis 1-1

Cikkajánló

AZ ELŐDÖNTŐRE MÁR JÖHETNEK NÉZŐK!

A csütörtöki FTC-OSC bajnoki elődöntőre 18 év felett kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet belépni!

Öt gólos siker az elődöntő első mérkőzésen!

Magabiztos győzelemmel kezdte az elődöntőt és hátránya ledolgozását az FTC-Telekom Waterpolo.

Harc a döntőért, kezdődik az elődöntő!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerdán ismét idegenben az OSC csapata ellen mérkőzik.

Következik az OSC, a pályaelőny a tét

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az OSC ellen ugrik vízbe vasárnap.

Magabiztos játékkal győztünk Szolnokon

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata legyőzte az eddig veretlen listavezetőt.

A listavezetőhöz látogatunk

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata csütörtökön a listavezető Szolnok otthonában ugrik medencébe.

Csoportgyőzelem a Bajnokok Ligájában!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata legyőzte a Tbilisit és csoportja élén végzett a BL-ben.

Csoportelső az FTC: „Részsiker, de meg kell becsülni”

Férfi vízilabdázóink mindhárom meccsüket megnyerték a Duna Arénában • A főszereplők értékeltek - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most