2021. január 9.
Vigvári vezérletével magyar siker a horvátok ellen
A második válogatott mérkőzésén triplázó Fradi-kiválóság mellett, Sedlmayer Tamás is két gólig jutott.

A magyar férfi vízilabda-válogatottra a szinte minden legjobbját bevetni képes, horvátok ellen sem várt könnyebb mérkőzés, mint pénteken az olaszok ellen. A mieinknél némileg statikusabb, a fizikális játékot előnyben részesítő déli szomszédunkkal nem találkoztunk a csonka, kevés válogatott összecsapást hozó 2020-as évben. 

Märcz Tamás a szombat esti meccsen a ferencvárosi Vogel Somának szavazott bizalmat kapusposzton. A mérkőzés magyar dominanciával indult, ráadásul a keret legifjabb tagja, a válogatottban pénteken bemutatkozó Vigvári Vendel ( a képen) megszerezte karrierje első gólját a felnőtt nemzeti csapatban.

A 19 éves Fradi-játékos duzzadt az önbizalomtól, rövid idő alatt újabb két gólt rámolt be a labdával ritkán találkozó Marko Bijac kapujába. Vigvári finoman szólva berúgta a válogatott kapuját, ráadásul a mérkőzés ezen szakaszában klubtársa, a rosszkéz oldalon remekül teljesítő Sedlmayer Tamás is kétszer villant. 

Hiába azonban a jó egyéni teljesítmények, két negyed után mégis a horvátok vezettek 8-7-re , sőt az utolsó nyolc perce 11-9-s előnnyel készülhettek, de győzniük mégsem sikerült.

Köszönhetően annak, hogy a magyar csapat játékosai egy pillanatra sem adták fel, s a hajrában rendre elmozogtak az egyre fáradtabb horvátokról, tiszta lövőhelyzetekhez juttatva magukat.  A bivalyerős délszláv centerek szinte csak vergődtek a medencében, a hátsó emberek alig—alig tudták megjátszani őket, amiben nagy szerepe volt Jansik Szilárdnak és a többiek, akik nem hagyták őket levegőhöz jutni. 

A Fradi-játékosok közül, a meccs emberének választott Vigvárin és a kétgólos Sedlmayeren kívül a többiek is jól játszottak, Német Toni hatalmasat harcolt, Mezei Tamás sorra szállította a kiállításokat, Vogel pedig főleg a második félidőben jó pár védéssel megbabonázta a pontatlanná váló horvát nehéztűzéreket. 

Az utolsó negyed a két horvát góllal szemben, öt magyar találatot hozott, így a 13-11-s sikernek köszönhetően holnap Märcz Tamás csapata az 5. helyért mérkőzhet a mai napon a franciákat felülmúló szerbek ellen.  

Märcz Tamás (szövetségi kapitány): - Az elsődleges cél az volt, hogy jó mérkőzést játszunk. Szerencsére ma kitartott lendület, amivel a mérkőzést kezdtük. Nagyon örülök a sikernek. Remek teljesítények voltak, jól végrehajtottuk az eltervezett taktikai elemeket, és a végig hittünk a győzelemben. Az elsődleges célunk az volt, hogy három jó meccset játszunk ezen a tornán, és ez megvalósulni látszik. A horvátok elleni mérkőzés jobb volt, és nem azért, mert nyertünk, hanem mert magasabb színvonalú vízilabdát láthattunk, mint az olaszok ellen.  

Vigvári Vendel: - Jó és egyben fárasztó mérkőzést játszottunk. Arra készültünk, hogy sok mozgásos játékkal feltörhetjük a statikusabb, igen fizikális játékot játszó horvátokat, és ez szerencsére sikerült. Remélem, hogy a mester (a tavaly elhunyt Benedek Tiborra, korábbi szakvezetőjére tett utalást – szerk.)  fentről nagyon büszke rám és az egész válogatottra. 

 

 

FINA FÉRFI VILÁGLIGA, EURÓPAI SELEJTEZŐ, DEBRECEN
5.-8. helyért

Magyarország-Horvátország 13-11 (3-2, 4-6, 1-1, 5-2)
Gólszerzőink: Vigvári (3), Manhercz K.(2), Sedlmayer (2), Kovács G.(2), Hosnyánszky, Angyal, Nagy Á., Erdélyi 

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin