2023. június 7.
Világklasszis pólósokkal erősített a Ferencváros
Szerb világsztárral és olasz klasszissal erősít férfi pólócsapatunk, a hölgyeknél visszatérőt köszönthetünk.

Férfi vízilabdacsapatunk hazai porondon ismét duplázott, 25. bajnoki címünket szereztük meg, egy szezonon belül a magyar bajnoki és a Magyar Kupa-trófeáját is megnyertük. A Bajnokok Ligája sorozatban ezúttal a hatodik helyen zárt együttesünk.

Női együttesünk decemberben ellentmondást nem tűrően hódította el a Magyar Kupát, ezzel megszerezve a szakág történetének első serlegét. A bajnokságban végül bronzérmes lett Gerendás György csapata, míg az Euro Kupában a második helyen zártunk.

 

TÁVOZÓK - Varga Zsolt 10 év után búcsúzik, a nőknél visszavonul klasszisunk

Ezúttal is vannak távozók mindkét csapatnál. Ami talán a legfontosabb, hogy 10 év után nem Varga Zsoltnak hívják majd az FTC férfi vízilabdacsapatának vezetőedzőjét. A szakember 2013 januárjában vette át az együttes irányítását, amelyet kemény munkával Európa csúcsára vezetett. 2018 és 2020 között mindent megnyert a Fradi, beleértve a klub történetének első Bajnokok Ligája-trófeáját, összesen pedig 15 kupát hódított el az együttes Varga Zsolttal. A keretből a szerb center, Nemanja Ubovics, a balkezes Vadovics Viktor és saját nevelésű játékosunk, Varga Bence máshol folytatja karrierjét a következő szezontól.

- Döntésünket az élet hozta, Varga Zsolt a válogatott kapitánya lett, így ettől a szezontól Nyéki Balazs lesz a férfi csapat vezetőedzője. Évek óta együtt dolgozunk szövetségben, barátságban, nagy küzdők vagyunk, mindketten csak a győzelmet fogadjuk el. Jövőre sem várunk el kevesebbet, mint az idén. Minden feltételt meg fogunk adni ahhoz, hogy a sikeres tendencia folytatódjon - jelentette ki az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán.

A nőknél visszavonult a szezon végén a válogatott korábbi Európa-bajnoka, Simon-Illés Anna. A 29 éves olimpiai bronzérmes sportoló 2019-ben igazolt az FTC-be, és sokat tett azért, hogy a csapat megnyerje a szakág történetének első aranyérmét. Simon-Illés Anna mellett távozik a két külföldi játékos, Belén Vosseberg és Estelle Millot, illetve Gresó Luca és Petik Panna is elhagyja a Népligetet.

 

ÚJ IGAZOLÁSOK - Komoly erősítések mindkét szakágban, mégis fiatalodik a keret

Varga Zsolt helyét az a Nyéki Balázs veszi át a felnőttcsapat élén, aki az elmúlt években a másodedzői feladatai mellett utánpótlás szakmai igazgatóként is tevékenykedett, így figyelemmel követhette a fiatalok fejlődését, akik közül többen is bemutatkozhattak az OBI-ben és a Bajnokok Ligájában. Nyéki Balázs 2019-ben a serdülő csapatunkkal bajnokságot nyert, 2021-ben pedig az ifiket vezette sikerre.  Idén a Komjádi Kupában és az ifjúsági korosztályban is a dobogó legtetejére állhattunk, ahol legnagyobb százalékban az általa trenírozott serdülők játszottak, akik szintén elsők lettek. Az első csapatnál segítője az UVSE utánpótlásában eddig kiváló munkát végző Korényi Balázs lesz. 

- Nem Zsolt árnyékában, hanem a Ferencváros kötelékében szeretnék dolgozni. Köszönöm a klubvezetők bizalmát, hogy rám gondoltak, és én irányíthatom a csapatot. A céljaink nem változtak: vissza szeretnénk ülni Európa trónjára, a lehető legrövidebb időn belül - mondta el Nyéki Balázs.

A férficsapatba négy új ember is érkezik. A kétszeres olimpiai bajnok, szerb világklasszis, Dusan Mandics Belgrádból költözik Budapestre, hogy a lehető legtöbbet tegye ezentúl a Ferencváros sikereiért és hogy hasonló eredményeket érjen el, mint például a Pro Reccóval, amellyel 2021-ben BL-t nyert. Az elmúlt szezonban többször is farkasszemet néztünk Edoardo Di Sommával, aki a következő szezontól már az ellenfeleink kapuját ostromolhatja. Az olasz játékos Bresciából érkezik, ahonnan az idei BL Final8 álomcsapatába is bekerült a TotalWaterpolo szavazásán. Korábban az olasz válogatottal világbajnoki címet ünnepelhetett. 

Nem lesz ismeretlen a népligeti uszoda, és annak légköre Szabó Bencének, aki visszatér a BVSC-ből két év után, hogy az ott megszerzett tapasztalataival segítse klubunkat, ahol már számos sikert elért az utánpótlásban. A fiatal, mindössze 19 esztendős Nagy Ákos éppen nagykorú lett, amikor Varga Zsolt behívta a magyar válogatott bő keretébe a világbajnoki felkészülés során. Hasonlót legutóbb Vámos Márton mondhatott el magáról. A fiatal balkezes közel 50 elsőosztályú mérkőzést tud hat maga mögött már a KSI-ben.

Tovább erősödik női csapatunk, hogy az idén, a Magyar Kupa megnyerésével megkezdett trófeagyűjtést folytatni tudja Gerendás György csapata. Egy évnyi olaszországi játék után visszatér a keretbe Vályi Vanda, aki biztosan sok boldog percet szerez majd szurkolóinknak. Magyar bajnok, LEN Kupa-győztes kapus is érkezik a csapathoz Kiss Alexandra személyében. A 26 éves hálóőr az idei szezonban sok borsot tört az orrunk alá az Eger kapuját védve. A center pozíció erősítése érdekében Bonca Vivien is nálunk folytatja. A tehetséges játékos Szentesen alapembernek számított a felnőtt csapatba, így nagyon fiatalon nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik már.

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatának kerete a 2023/2024-es szezonban

Kapusok: Szakonyi Dániel, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Sztilianosz Argiropulosz, Edoardo Di Somma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Luca Damonte, Dusan Mandics, Daniil Merkulov, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Német Toni, Pohl Zoltán, Szabó Bence, Varga Dénes, Vigvári Vendel

Vezetőedző: Nyéki Balázs

Másodedző: Korényi Balázs, kapusedző: Gárdonyi András, csapatmenedzser: Katona Norbert

Érkezők: Dusan Mandics, Edoardo Di Somma, Nagy Ákos, Szabó Bence

Távozók: Varga Zsolt (vezetőedző), Nemanja Ubovics, Vadovics Viktor, Varga Bence

 

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2023/2024-es kerete (nem végleges):

Kapusok: Kiss Alexandra, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Awad Zoya, Bonca Vivien, Dömsödi Dalma, Farkas Tamara, Felkai Sára, Gulyás-Oldal Emma, Gurisatti Gréta, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Nagy Laura, Pőcze Panna, Szabó Júlia, Tóth-Csabai Dóra, Vályi Vanda

Vezetőedző: Gerendás György, másodedző: Fehér András, technikai vezető: Karácsonyi Vazul

Érkezők: Bonca Vivien, Kiss Alexandra, Vályi Vanda

Távozók: Gresó Luca, Estelle Millot, Petik Panna, Simon-Illés Anna, Belén Vosseberg

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin