2020. augusztus 21.
A nagyszünet után állva hagyta ellenfelét a Fradi!
Sikerével a Fradi visszavágott az Egernek az ottani egygólos vereségért.

Női vízilabda csapatunk kiváló második félidejének köszönhetően 12-6-ra legyőzte az Egert a BENU Női Vízilabda Magyar Kupa 8. fordulójában. A Ferencváros az idei kupa küzdelmeket a Szentes ellen kezdte, melyet 18-9-re, magabiztosan győzött le, ám ezt követően Egerben 15-14-es vereséget szenvedett az FTC. A harmadik fordulóban 15-2-vel múlta felül  Gerendás György csapata a Tatabányát, majd ezután, története során először, az UVSE-t is sikerült legyőznie a lányoknak, 12-10-re. 

Így érkeztünk el a mostani találkozóig, aminek első negyedében a ráúszást a Ferencváros nyerte Vályi Vanda révén és az első gólra sem kellett sokat várni. Illés Anna Krisztina jutatta vezetéshez az FTC-t, azonban Czigány Dóra másfél perccel később kiegyenlített (1-1). Mind a két csapat idegesen kezdett, sok volt a kihagyott lövés, végül a negyed vége előtt húsz másodperccel, egy megúszást követően, Jenei Kata Mária góljával megnyerte az első 8 percet a Fradi (2-1).

A második negyed elején Czigány Dóra gyorsan kiegyenlített (2-2), de ezt követően sokáig nem esett újabb találat, továbbra is sok kimaradt lehetőség akadt mind a két oldalon, végül a gólcsendet a jó napot kifogó Czigány Dóra újabb gólja törte meg, megfordítva ezzel a találkozó állást (2-3). Sőt, egy percen belül kétgólosra hízott az egriek előnye, ugyanis Hertzka Orsolya is betalált akcióból, így a nagyszünetre 2-4-es vendég vezetéssel mehettek a csapatok. 

A pihenő egyértelműen jót tett a Fradinak, ugyanis egy percen belül sikerült kiegyenlíteni Tóth-Csabai Dóra, valamint Vályi Vanda jóvoltából (4-4). Ezt követően már a vezetésért támadhatott az FTC, miután Vályi Vanda labdát szerzett. Máté Zsuzsa pedig élt a lehetőséggel és meglőtte a Ferencváros ötödik gólját (5-4). Szemmel láthatóan feljavult a Fradi játéka, míg az Eger sokat hibázott. Két perccel a harmadik negyed vége előtt Pőcze Panna kétgólosra növelte a hazaiak előnyét (6-4). Öt másodperccel a játékrész vége előtt Máté Zsuzsanna passzából Tóth-Csabai Dóra először a meccsen háromgólosra hízlalta az FTC előnyét, a csapat pedig egy 5:0-ás negyedet produkált (7-4). 

Vályi Vanda révén negyedszer is a miénk lett a ráúszás és nem sokkal később Illés Anna Krisztina is megszerezte második gólját (8-4). Az Eger részéről Szmodics Viktóriának sikerült megtörnie a több, mint egy negyeden át tartó vendég gólínséget (8-5). Azonban a gólra, rögvest góllal válaszolt az FTC: Tóth-Csabai Dóra állította vissza a négygólos különbséget (9-5).  Az Eger próbált visszajönni a meccsbe. A csapatot a hátán cipelő Czigány Dóra meglőtte a találkozó első emberelőnyös gólját, ám a kiválóan játszó Tóth-Csabai Dóra tarthatatlan volt ezen a napon és meglőtte önmaga negyedik és a Fradi tízedik gólját (10-6). A negyedik negyed utolsó két percében, még Kuna Szonjának is sikerült dupláznia, előbb akcióból majd büntetőből is betalált, ezzel kialakítva a 12-6-os végeredményt.

Sikerével a Fradi visszavágott az Egernek az ottani egygólos vereségért és  az A csoport harmadik helyén áll négy győzelemmel és egy vereséggel. A folytatásban a Fradi a TVSE vendégeként ugrik medencébe augusztus 24-én, Tatabányán.

 

BENU Női Magyar Kupa

8. forduló, 2020.augusztus 21., péntek

Budapest, FTC-MVM Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO-ZF EGER 12-6 (2-1,0-3,5-0,5-2)

Gólszerzőink: Tóth-Csabai 4, Illés 2, Kuna 2, Vályi 1, Pőcze 1, Jenei 1, Máté 1

"
"
Cikkajánló

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin