2022. szeptember 5.
Az ötödik helyért játszhat az Eb-n a női válogatott
Az első negyedben összeszedett hátrányt végül sajnos nem sikerült ledolgoznia pólósainknak.

 

A spanyolok elleni Európa-bajnoki negyeddöntőnek több kulcsa is volt; a centerek kikapcsolása és a kapusteljesítmény védekezésnél, valamint a szervezett, de bátor támadójáték. A meccs egészét tekintve nyolcvan százalékban mindegyik részfeladatot megoldotta női válogatottunk, viszont a hullámzó teljesítmény miatt ennek négygólos vereség lett a vége.

Az első támadásoknál érezhető volt, hogy mindkét csapat rendesen felkészült a másikból. Mitöbb, a magyar csapat kezdeményezőbb, tudatosabb volt, jöttek is a kiállítások. Viszont ezeket túljáratták a lányok, a helyzetekből még jobbat kerestek, így nem sikerült betalálni. A spanyolok egy nem túl acélos centerezés végén meg tudták törni a gólcsendet, a következő támadásukból lefordultak, így hirtelen 2-0 lett oda.

Horváth Brigitta emberelőnyös gólja felcsillantotta a reményt, amit aztán Beatriz Ortiz két távoli kísérlettel (kapáslövés és ejtés) szétfoszlatott. A második játékrészben az első tanulságaival, és elképesztő küzdeni akarással visszajött a magyar csapat a meccsbe.

A spanyol centereket nem hagyták szóhoz jutni Bíró Attila tanítványai, miközben támadásnál rendeződtek a passzok és a lövések felelősségei, így Szilágyi Dorottya messzi ejtésével és Gurisatti Gréta emberfóros találatával sikerült az egyenlítés (5-5).

A félidő előtt három másodperccel tökéletesen használtak ki a spanyolok egy előnyt, és ezt a lendületet vitték magukkal a harmadik negyedre. Előbb Ruiz távoli pattintása akadt be, erre még Leimeter Dóra helyzetfelismeréséből Parkes Rebecca lőtt be egy fórt gyorsan. Az ezt követő három támadásban a spanyolok lőttek két centergólt (Leiton duplázott), majd ismét Ruiz villant (10-6).

Garda szépíteni tudott előnyből és büntetőből, de ekkor már érződött a spanyolokon, hogy taktikusan próbálták húzni az időt, minden támadásukat megfontoltan végig adogatták. Hiába zárkózott a magyar csapat, Ortiz bevágott egy fórt, és a fiatal Perez is átlőtte a zónát (12-8).

A záró felvonás elején megint felcsillant a remény; az első támadásból ismét Garda talált be, majd Leimeter látta meg a gyenge pontot a védelmen – a spanyol hálóőrnek alig volt védett lövése (12-10). Ekkor cserélt kapust Miguel Oca, a beálló Laura Esternek viszont már csak kétszer kellett hárítani, a fennmaradó hat percben egyedül Vályi Vanda tudott gólt szerezni. Minden mást szűrt a spanyol blokkfal, a támadójátékuknál pedig az addig „altató” Garcia Godoy mindhárom lehetőségéből betalált (15-11).

Az Európa-bajnokság folyamán egyértelműen most játszott a legjobban női válogatottunk, sajnos ezúttal ez nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz. Az ötödik hely megszerzéséért először az egy győzelemmel rendelkező Franciaországot kell majd legyőzni.

Európa-bajnokság, nők, negyeddöntő, Split

Magyarország-Spanyolország 11-15 (1-4, 4-2, 3-6, 3-3)
Magyar gólszerzők: Garda 3, Parkes, Szilágyi 2-2, Vályi, Gurisatti, Leimeter, Horváth 1-1

Az 5. helyért

2022.09.07., 16.00: Franciaország-Magyarország

"
"
Cikkajánló

Több mint 20 lőtt gól Tatabányán

A várt magabiztossággal őrizték meg bajnoki veretlenségüket női pólósaink.

Egy kis könnyedség a női pólósoknak

Az erőltetett menetben a Tatabánya ellen a hibátlan mérleg megőrzése a cél a bajnokság hatodik fordulójában.

Bravúros győzelem Egerben a női bajnokságban

Az FTC női vízilabdacsapata remek teljesítménnyel őrizte meg veretlenségét idehaza.

Indul az egri hadjárat!

Női vízilabdásaink rövid időn belül háromszor csapnak össze a hevesiekkel, egy elmaradt bajnokival kezdünk.

Továbbra is veretlenek a bajnokságban a női pólósok

Ha nem is a legszebb játékkal, de kreatív időszakokkal, hajtós meccsen győzelem a BVSC ellen.

Női bajnokság: a BVSC jön az 5. fordulóban

A BL-főtáblára feljutó pólócsapatunk a Népligetben őrizheti meg bajnoki veretlenségét.

Női BL-sorsolás: borzasztó nehéz csoportba kerültünk

Két spanyol és két magyar csapat küzd majd az első két továbbjutó helyért és a negyeddöntőért.

Sikerrel megvívott női vízilabda BL-selejtező!

Három győzelemmel, a kitűzött célt teljesítve jutott tovább a legjobbak közé Gerendás György csapata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin