2020. december 23.
Béres: Csalódás lenne a harmadiknál rosszabb helyezés
Női pólósaink felemás évet zártak, de pozitív előjelekkel várják az idény februári folytatását.

Az FTC női vízilabdacsapatának történetét akár úgy is mondhatnánk, hogy egy "short story", idén viszont már kénytelen kibújni a csapat a saját árnyékából, mivel ezúttal már komoly célkitűzéseknek kell megfelelnie.

A Béres Gergely vezette gárda tavaly – a megalakulását követő harmadik szezonban - már a legerősebb nemzetközi kupában, az Euroligában is kipróbálhatta magát, majd még vérmesebb reményekkel vágott neki a 2020/2021-es bajnoki idénynek. A keret mondhatni erősödött, de a legnagyobb riválisokénál jóval nagyobb változáson esett át. Csapatunk idei komolyabb célkitűzéseit alátámsztja, hogy hazai környezetben közel két éve veretlen a Fradi, és 2021 tavaszán a liga komolyabb csapatai közül kettőt is, a négyszeres címvédő UVSE-t és a BVSC-t is itthon fogadja.

A keret legjobbjai közül négyen, Vályi Vanda, Illés Anna, Máté Zsuzsanna és Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya a női válogatottal zárta az évet, a többiek pedig egészen múlt hét péntekig kemény edzéseket végeztek a csapatra váró kihívások jegyében.

Évzárásként rövid értékelésre kértük fel Béres Gergely vezetőedzőt.

- Lezárul ez a sokak számára nehéz és viszontagságos év, milyen pozitív vagy negatív szakmai konzekvenciát lehetett belőle levonni?
- Eleinte nem sok pozitívumban volt részünk, gondolok itt a félbehagyott bajnoki idényre, majd aztán a 2020-as Magyar Kupára, utóbbit kifejezetten csalódásként éltük meg. A 2020/2021-es OB I jól indult számunkra, a folytatásban viszont a három legerősebb ellenféllel szemben kizárólag csak a Dunaújváros elleni döntetlennel lehetünk elégedettek. Fogalmazhatnék úgy, hogy nagy a „kilengés” a játékunkat illetően, ebben szerepet játszat a fiatal keret, valamint az is, hogy 4-5 új játékos érkezett hozzánk, meg persze a rutintalanság is. Gondoljunk bele, hogy például a Dunaújváros keretében akadnak olyat játékosok, akik régebb óta együtt játszanak, mint amióta a mi szakosztályunk létezik.

- Mi lehet a reális cél a bajnokságot illetően?
- Szeretnénk odaérni a dobogó harmadik fokára. Az esélyünket növeli, hogy két rangadót is itthon játszunk.

- A keretből négyen is a válogatottal készülnek. Véleményed szerint hány játékosnak van esélye bekerülni a végső keretbe?
- Szerintem két játékosnak jó lehetősége van.

- A vírushelyzet miatt alaposan feltorlódnak az események, a válogatott január közepén harcol az olimpiai kvótáért, majd alig két héttel később már Euroliga mérkőzések várnak a klubcsapatokra, ez nem tűnik ideális helyzetnek.
- Nem is az, hiszen alig, hogy visszakapom a játékosainkat, máris mehetünk Veronába, Euroliga-selejtezőre. Nem könnyű szituáció, mert alaphelyzetben pihenőt kellene nekik adni a két torna között, de a menetrend sok mindent felülír.      

- Apropó Euroliga, elnézve a leendő ellenfeleket finoman szólva sem tűnik könnyűnek a sorsolásunk.
- A csoport favoritja az orosz Kinef Kirishi, az esetleges továbbjutáshoz meg kellene előznünk a két spanyol csapatot, a Matarót és Mediterranit, valamint az olasz Veronát, akik hazai környezetben selejteznek. Nem reális cél a továbbjutás, de persze nem mehetünk ki feltett kézzel. A tavalyi csonka szezonban korán elbúcsúztunk, de így is rendkívül hasznos volt számunkra a részvétel.

- Áldott ünnepet kívánunk neked és a csapatnak! Nyilván a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé az évzárót, azért volt valami szolidabb ünnepi esemény?
- Mindenki kihúzta egy valakinek a nevét, és az illetőt megajándékozta, erre volt lehetőségünk az idén. Egyáltalán nem az érték volt a lényeg, így is rendkívül kreatív, tréfás ajándékok születtek.

"
"
Cikkajánló

Tornagyőztes a magyar női válogatott!

Illés Anna egy góllal vette ki a részét a hollandok felett aratott 13-11-es sikerből.

Megnyertük az Olimpiai Kupát!

A döntőben a junior válogatottat 12-9-re sikerült legyőzni.

A pólóválogatott fradistákkal jutott ki az olimpiára!

Illés Annával és Vályi Vandával vertük az olaszokat, így ott leszünk Tokióban!

Olimpiai Kupa: újabb Fradi-siker!

Muzsnay Fanni és Tóth Csabai Dóra is két góllal vette ki a részét a BVSC felett aratott 8-7-es sikerből.

Magyar győzelem, négy között a női válogatott!

Az olimpiai kvalifikációs torna negyeddöntőjében magabiztosan nyert a fradistákkal kiálló női pólóválogatott.

Hiába a Fradi-gólok, a görögök nyerték a rangadót

A magyar női pólóválogatott 8-5-re kikapott, így a második helyen jutott tovább az olimpiai selejtezőben.

23 gólt lőve Kazahsztánt is kipipálta a magyar csapat

A magyar női vízilabda-válogatott második olimpiai selejtezős meccsén is hozta a papírformát.

Bekezdett a válogatott: kiütéses siker és Fradi-gólok

A magyar női vízilabda-válogatott 27-2-re nyert Izrael ellen a trieszti olimpiai selejtező 1. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most