2019. december 7.
Bronzérmes a kupában női csapatunk
Későn jött a feltámadás, ezúttal sem sikerült legyőznie a Fradinak a címvédő UVSE-t a Magyar Kupa elődöntőben.

Sorozatban már harmadik éve UVSE-FTC derbit rendeznek a női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében, az eddigi mérleg pedig 2-0 a lila-sárgák javára. Első szezonunkban, 2017-ben csupán ötméteresekkel maradtunk alul a címvédő ellen, majd két góllal bizonyult jobbnak az évek óta megállíthatatlan UVSE. De ezúttal joggal bízhattunk abban, hogy talán most sikerül megálljt parancsolni riválisunknak. November közepén ugyanis alaposan megleptük őket a népligeti bajnokin, ahol közelebb is álltunk a győzelemhez a 12-12-es döntetlennel véget érő meccsen.

Ezúttal tapogatózva kezdte mindkét csapat a meccset és öt percig nem is született egyik oldalon sem találat. Lehetett érezni, hogy tartanak egymástól a felek a legutóbbi találkozás után. Jól zárt a védekezésünk az elődöntő első perceiben, hiszen a lilák első hat próbálkozásukból nem született gól. Ezután viszont egymás után kétszer is betaláltak a kapunkba, így 2-0-s előnyre tettek szert. A negyed utolsó percében csapatkapitányunk, Tóth-Csabai Dóra törte meg a gólcsendünket és szépített (2-1).

A második játékrész nagyon rosszul indult, mivel Kisteleki Hanna és Keszthelyi Rita góljaival 4-1-re ellépett az UVSE. Tanácstalanság lett urrá a csapatunkon, amin az sem segített, hogy Gémes Alexa a kapufát találta el, majd egy szerencsétlen gólt is kaptunk egy blokkról bepattanó labdával (5-1). Sajnos, egy picit sem lehetett azt a tüzet érezni a lányokon, ami a bajnokikon jellemezte a játékunkat. Ismét a negyed végén jött a Fradi-gól, melyet Ráski Lilla szerzett, így 6-2-es hátránnyal fordultunk a meccs második felére.

Nagyobb elánnal vetettük bele magunkat az összecsapásba a szünet után. Érezhető volt, hogy egy találat hatalmas lendületet adna a Fradinak, ám Tóth-Csabai Dóra büntetőjét kivédte Gangl Edina. Kapusunk, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya bravúrjaival tartotta bennünk a reményt, hiszen a harmadik negyedben öt percig nem tudtak betalálni neki, de a döntő pillanatban sajnos megint az UVSE szerzett gólt (7-2). Ezek után egy rossz időkérő berendezés borzolta a kedélyeket, ugyanis Gerendás György hiába nyomta meg a kispadnál elhelyezett gombot, az nem működött és sem a bírók, sem a zsűriasztalnál helyet foglalók nem vették észre a szakmai stáb jelzését. Ezt szóvá is tettük a játékvezetőknél, aminek következtébe Gerendást kiállították. Szakmai igazgatónk kifakadása az UVSE-t zavarta meg, hiszen Illés Anna és Pőcze Panna is gólt szerzett a negyedből hátralévő egy percben, ezzel pedig 7-4-ről kezdhettük az utolsó nyolc percet.

Ott Illés Anna bombájával 7-5-re zárkóztunk, de megtörte a lendületünket egy hatalmas Rybanska Natasa-gól (8-5), majd büntetőből is eredményes volt az UVSE (9-5). Itt már tényleg azt gondolhattuk, hogy vége és nincs tovább, ám a lányok küzdöttek és jött a feltámadás a Fraditól! Muzsnay, Ráski, majd Gémes góljaival 9-8-ra feljöttünk. Hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot női csapatunk, hiszen 7-2-ről sikerült egy gólra csökkenteni a hátrányunkat, de az egyenlítés már nem jött össze.  A címvédő már nem adta ki kezéből a győzelmet, valamint a továbbjutást és két gyors góllal 11-8-ra megnyerte az elődöntőt. A Ferencváros ezzel sorozatban harmadszor is Magyar Kupa bronzéremmel zárta le az évet.

Az FTC-Telekom Waterpolo Magyar Kupa bronzérmes női vízilabdacsapata:

Játékosok:

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Gémes Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Neszmély Boglárka, Petik Panna, Pőcze Panna, Ráski Lilla, Tóth-Csabai Dóra

Vezetőedző: Béres Gergely

Szakmai igazgató: Gerendás György

Technikai vezető: Karácsonyi Vazul

Illés Anna nyilatkozata a mérkőzést követően:

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

Elődöntő, 2019.12.07., szombat

UVSE – FTC-Telekom Waterpolo 11-8 (2-1, 4-1, 1-2, 4-4)

Gólszerzőink: Illés 2, Ráski 2, Tóth-Csabai, Muzsnay, Gémes 1-1

Az UVSE jutott be a vasárnapi döntőbe.

"
"
Cikkajánló

Bravúros győzelem Egerben a női bajnokságban

Az FTC női vízilabdacsapata remek teljesítménnyel őrizte meg veretlenségét idehaza.

Indul az egri hadjárat!

Női vízilabdásaink rövid időn belül háromszor csapnak össze a hevesiekkel, egy elmaradt bajnokival kezdünk.

Továbbra is veretlenek a bajnokságban a női pólósok

Ha nem is a legszebb játékkal, de kreatív időszakokkal, hajtós meccsen győzelem a BVSC ellen.

Női bajnokság: a BVSC jön az 5. fordulóban

A BL-főtáblára feljutó pólócsapatunk a Népligetben őrizheti meg bajnoki veretlenségét.

Női BL-sorsolás: borzasztó nehéz csoportba kerültünk

Két spanyol és két magyar csapat küzd majd az első két továbbjutó helyért és a negyeddöntőért.

Sikerrel megvívott női vízilabda BL-selejtező!

Három győzelemmel, a kitűzött célt teljesítve jutott tovább a legjobbak közé Gerendás György csapata.

Megvan a továbbjutás a női vízilabda BL-ben!

Határozott, magabiztos játékkal győzte le francia ellenfelét a Fradi, ezzel biztos a helye a főtáblán.

Csodálatos győzelem a BL-selejtezőben!

Női pólócsapatunk az első fordulóban egy izgalmas meccsen a házigazda Mediterranit múlta felül két góllal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin