2019. december 7.
Bronzérmes a kupában női csapatunk
Későn jött a feltámadás, ezúttal sem sikerült legyőznie a Fradinak a címvédő UVSE-t a Magyar Kupa elődöntőben.

Sorozatban már harmadik éve UVSE-FTC derbit rendeznek a női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében, az eddigi mérleg pedig 2-0 a lila-sárgák javára. Első szezonunkban, 2017-ben csupán ötméteresekkel maradtunk alul a címvédő ellen, majd két góllal bizonyult jobbnak az évek óta megállíthatatlan UVSE. De ezúttal joggal bízhattunk abban, hogy talán most sikerül megálljt parancsolni riválisunknak. November közepén ugyanis alaposan megleptük őket a népligeti bajnokin, ahol közelebb is álltunk a győzelemhez a 12-12-es döntetlennel véget érő meccsen.

Ezúttal tapogatózva kezdte mindkét csapat a meccset és öt percig nem is született egyik oldalon sem találat. Lehetett érezni, hogy tartanak egymástól a felek a legutóbbi találkozás után. Jól zárt a védekezésünk az elődöntő első perceiben, hiszen a lilák első hat próbálkozásukból nem született gól. Ezután viszont egymás után kétszer is betaláltak a kapunkba, így 2-0-s előnyre tettek szert. A negyed utolsó percében csapatkapitányunk, Tóth-Csabai Dóra törte meg a gólcsendünket és szépített (2-1).

A második játékrész nagyon rosszul indult, mivel Kisteleki Hanna és Keszthelyi Rita góljaival 4-1-re ellépett az UVSE. Tanácstalanság lett urrá a csapatunkon, amin az sem segített, hogy Gémes Alexa a kapufát találta el, majd egy szerencsétlen gólt is kaptunk egy blokkról bepattanó labdával (5-1). Sajnos, egy picit sem lehetett azt a tüzet érezni a lányokon, ami a bajnokikon jellemezte a játékunkat. Ismét a negyed végén jött a Fradi-gól, melyet Ráski Lilla szerzett, így 6-2-es hátránnyal fordultunk a meccs második felére.

Nagyobb elánnal vetettük bele magunkat az összecsapásba a szünet után. Érezhető volt, hogy egy találat hatalmas lendületet adna a Fradinak, ám Tóth-Csabai Dóra büntetőjét kivédte Gangl Edina. Kapusunk, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya bravúrjaival tartotta bennünk a reményt, hiszen a harmadik negyedben öt percig nem tudtak betalálni neki, de a döntő pillanatban sajnos megint az UVSE szerzett gólt (7-2). Ezek után egy rossz időkérő berendezés borzolta a kedélyeket, ugyanis Gerendás György hiába nyomta meg a kispadnál elhelyezett gombot, az nem működött és sem a bírók, sem a zsűriasztalnál helyet foglalók nem vették észre a szakmai stáb jelzését. Ezt szóvá is tettük a játékvezetőknél, aminek következtébe Gerendást kiállították. Szakmai igazgatónk kifakadása az UVSE-t zavarta meg, hiszen Illés Anna és Pőcze Panna is gólt szerzett a negyedből hátralévő egy percben, ezzel pedig 7-4-ről kezdhettük az utolsó nyolc percet.

Ott Illés Anna bombájával 7-5-re zárkóztunk, de megtörte a lendületünket egy hatalmas Rybanska Natasa-gól (8-5), majd büntetőből is eredményes volt az UVSE (9-5). Itt már tényleg azt gondolhattuk, hogy vége és nincs tovább, ám a lányok küzdöttek és jött a feltámadás a Fraditól! Muzsnay, Ráski, majd Gémes góljaival 9-8-ra feljöttünk. Hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot női csapatunk, hiszen 7-2-ről sikerült egy gólra csökkenteni a hátrányunkat, de az egyenlítés már nem jött össze.  A címvédő már nem adta ki kezéből a győzelmet, valamint a továbbjutást és két gyors góllal 11-8-ra megnyerte az elődöntőt. A Ferencváros ezzel sorozatban harmadszor is Magyar Kupa bronzéremmel zárta le az évet.

Az FTC-Telekom Waterpolo Magyar Kupa bronzérmes női vízilabdacsapata:

Játékosok:

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Gémes Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Neszmély Boglárka, Petik Panna, Pőcze Panna, Ráski Lilla, Tóth-Csabai Dóra

Vezetőedző: Béres Gergely

Szakmai igazgató: Gerendás György

Technikai vezető: Karácsonyi Vazul

Illés Anna nyilatkozata a mérkőzést követően:

NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

Elődöntő, 2019.12.07., szombat

UVSE – FTC-Telekom Waterpolo 11-8 (2-1, 4-1, 1-2, 4-4)

Gólszerzőink: Illés 2, Ráski 2, Tóth-Csabai, Muzsnay, Gémes 1-1

Az UVSE jutott be a vasárnapi döntőbe.

"
"
Cikkajánló

Máté Zsuzsanna: „Amikorra kell, csúcsformában leszünk.”

Ráhangolódás után keményen készül a budapesti világbajnokságra a női válogatott, a keretben 5 FTC-játékossal.

Edzőként is a maximumra törekszik Tóth-Csabai Dóra

Bajnoki bronzérmes csapatunk kapitánya játékospályafutása után az utánpótlásban is a csúcs felé tart edzőként.

Női póló: öt játékosunk lehet ott a vb-n

Bíró Attila válogatottjában öt ferencvárosi játékos küzdhet meg helyéért az idei nyár csúcseseményére.

Tudásszomj és kalandvágy

Két sikeres év után Vályi Vanda úgy érzi, most jött el az ideje új kultúrát megismernie.

30 személyi hibás meccsen győzelem a görögök ellen

Az 5. helyért játszhat szombaton a válogatott a világliga európai selejtezőjében.

Vízből a partra, de továbbra is aktívan

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya boldog emlékeket visz magával a Népligetből

„Két rémisztő oka van, amiért idén nem kaptam pirosat”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője, Gerendás György exkluzív környezetben mesélt az elmúlt szezonról - VIDEÓ

Mozgalmas nyár vár Dömsödi Dalmára

Bajnoki bronzérmes centerünk a felnőttválogatottságra hajt, de addig még több fontos meccsen is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most