2019. március 31.
Bronzérmes a válogatott
A házigazda olaszok legyőzésével bronzérmes lett a magyar női vízilabda-válogatott az Európa Kupán.

Két csalódott csapat találkozott a torinói Európa Kupa bronzmérkőzésén, hiszen a házigazda olaszok Hollandiával szemben maradtak alul 17-11-re, míg a magyar válogatott csupán egyetlen góllal kapott ki Oroszországtól 15-14-re az elődöntőben és nem jutott a fináléba. Ezek után kevesebb, mint 24 órája volt kiheverni mindkét csapatnak a vereséget. 

Rosszul kezdte a meccset a magyar együttes, hiszen az olaszok már 4-1-re is vezettek, de Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella és Gurisatti Gréta révén egyenlítettünk, majd az első negyedet 5-5-ös eredménnyel zártuk. Olyannyira elkapta a fonalat Bíró Attila csapata, hogy a nagyszünetre a vezetést is átvette és 8-6-ra fordított. A térfélcsere után erőre kaptak a hazaiak és 8-8-nál utolértek minket, de Keszthelyi Ritával nem tudtak mit kezdeni. Az UVSE játékosa ötödik találatát szerezte meg, így az utolsó negyed 10-9-es magyar előnyről indult. 

A hátralévő nyolc percben kettőre növeltük a különbséget, ezt pedig végig tudtuk tartani, köszönhetően kapusunknak Gangl Edinának, a világklasszis teljesítményt nyújtó Keszthelyi Ritának és az utolsó pillanatokban ötméterest értékesítő Gurisatti Grétának. Magyarország végül 13-11-re megnyerte a mérkőzést és bronzérmes lett a torinói Európa Kupán. A válogatottnak egy ferencvárosi játékosa volt, Tóth-Csabai Dóra (a képen a felső sorban jobbról a harmadik). A tornát Hollandia nyerte, miután a döntőben 11-9-re legyőzte Oroszországot. 

Az Európa Kupa után a szövetségi kapitány, Bíró Attila értékelt a waterpolo.hu-nak:

„Hasonlóan hektikusan indult, mint a szombati mérkőzésünk, de hála istennek a védekezést rendbe szedve, Edina védéseivel meg tudtuk állítani az olaszokat, meg tudtuk fojtani a támadásaikat. A mi támadásaink ezúttal is hatékonyak voltak, itt, Torinóban nem volt kérdés, melyik volt ezen a napon a jobb csapat. Az elődöntő után el volt keseredve mindenki, hiszen benne volt abban a meccsben a győzelem, ezt a bronzot ezért is nagyon akartuk. Jó úton járunk, de még mindig fejlődőképes a csapat, korántsem játszott százszázalékosan. Örülök, hogy így kezdtük az évet, az első tornáról rögvest éremmel mehetünk haza. Ez mindenképpen örömteli, hiszen vannak olyan fiatalok a csapatban, akik első érmüket szerezték a válogatottban, megérezték ennek úgymond az illatát, ami további erőt, lökést adhat nekik. Bízunk abban, a nyáron sikerült ezt fényesíteni.” 

EREDMÉNYEK AZ EURÓPA KUPÁN:

Magyarország - Görögország 13-9 (4-1, 4-3, 3-3, 2-2) 

Oroszország - Magyarország 15-14 (4-3, 4-4, 5-5, 2-2)

Magyarország - Olaszország 13-11 (5-5, 3-1, 2-3, 3-2)

Borítókép: waterpolo.hu

Az Európa Kupa-bronzérmes magyar válogatott kerete: 
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Tóth-Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

"
"
Cikkajánló

Bejuthatunk a döntőbe

Bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játsza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin