2022. november 17.
Csodálatos győzelem a BL-selejtezőben!
Női pólócsapatunk az első fordulóban egy izgalmas meccsen a házigazda Mediterranit múlta felül két góllal.

Izgatottan vágott neki az idei Bajnokok Ligája-szezonnak az FTC-Telekom női vízilabdacsapata, a drukknak azonban a nyitóforduló első perceiben volt csak jele. A házigazda Mediterrani ellen Leimeter Dóra törte meg a gólcsendet az első negyed felénél, majd egy túlhúzott taktikai szabálytalanság miatti büntetőből Simon-Illés Anna növelni tudta az előnyt.

A spanyoloknak nem volt komoly gólszerzési lehetőségük, mert Gerendás György csapata mintaszerűen védekezett, csak a nyitó játékrészben ötször blokkoltak a lányok. Emellett Neszmély Boglárka a kapuban előbb ért oda, mint ahova a labdák érkeztek, remekül olvasta a lövőket.

Mindennek a második negyed elején pár perc erejéig nyoma veszett. A Mediterrani három kiharcolt fórból három gólt szerzett, majd a zavart kihasználva még egy védelmi ritmustévesztést is góllal büntetett; hirtelen 4-2 volt oda.

Ekkor megtorpant egy kicsit a játék. Néhány bizonytalan támadás után Leimeter akcióból lezárta a spanyol fellángolást, Dömsödi Dalma mintaszerű centergóljával pedig ismét egyenlő volt az állás (4-4). Azonban továbbra is főként emberhátrányban védekeztünk, ebből pedig a vendéglátók jöttek ki jól, egy góllal vezettek a félidőben.

A harmadik játékrészben a spanyolok próbálták diktálni a tempót, de Pőcze Panna szépen találta meg a rést a kapujuk előtt, miközben a védekezésben visszajöttek a blokkok és Neszmély is többször volt a végállomás. Ugyanakkor a Mediterrani tudott ismét betalálni egy jól megjátszott emberelőny végén – utoljára vezettek a mérkőzésen.

Hiába gyakorolhattuk az emberhátrányos védekezést, ez mintha a spanyolokat jobban fárasztotta volna, főleg fejben. Pontatlan, lassuló játékukat nem csak a Fradi védelem használta ki, Gurisatti Gréta lefordult, majd Farkas Tamara volt kíméletlen, így az utolsó játékrész előtt 7-6-ra vezettünk.

Elkészültek erejükkel a spanyolok, Neszmély és a védekező kezek tökéletesen szűrték a gólszerzési kísérleteket, miközben mi minden támadásban veszélyeztettünk. A negyed felénél sikerült Gurisattinak befejeznie egy időkérés utáni fórt középről, rögtön utána pedig Farkas bukkant fel centerben és gyakorlatilag lezárta a meccset (6-9). Fél perccel a vége előtt összejött a szépítés a Mediterraninak, de a Fradi-győzelmet már nem veszélyeztette semmi.

Ennél szebb bejelentkezést aligha lehetett volna elképzelni női vízilabdásaink számára a Bajnokok Ligájában, de a továbbjutás (az első három hely valamelyike) ezzel még nem borítékolható. A csoport másik meccsén a Vályi Vandával erősítő Padova edzőmeccset csinált a máltai Sirens elleni találkozóból. A francia Lille ma pihenőnapos volt, így velünk szemben derül ki, milyen erőt képviselnek, hiszen pénteken 18.00-tól ellenük folytatjuk.

Bajnokok Ligája, nők, selejtező, 1.forduló, C-csoport, Barcelona
CE Mediterrani-FTC-Telekom 7-9 (0-2, 5-2, 1-3, 1-2)
Az FTC gólszerzői: Gurisatti, Farkas, Leimeter 2-2, Simon-Illés, Dömsödi, Pőcze 1-1

A csoport másik mérkőzésén
Padova-Malta Sirens 33-7

Az FTC további mérkőzései
2. forduló: 11.18. Lille UC – FTC-TELEKOM 18:00
3. forduló: 11.19. Sirens ASC MALTA – FTC-TELEKOM 10:00
4. forduló: 11.19. PLEBISCITO Padova – FTC-TELEKOM 18:15

"
"
Cikkajánló

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin