2022. július 11.
EB-EZÜSTÉRMES A NŐI U19-ES VÁLOGATOTT!
Neszmély még gólt is lőtt, de nem sikerült ledolgozni a hátrányt a hajrában Spanyolország ellen.

Ideges puhatolózással kezdődött a döntő, senki nem mert nyíltsisakos játékot vállalni. A harmadik percben sikerült odaszögeznünk a spanyolokat a kapujukhoz, Dömsödi Dalma harmadik kiharcolt emberelőnyét Mácsai fejezte be szépen. Ezt követően viszont a félidőig az történt, amit Spanyolország kigondolt – támadásban és védekezésben is.

A spanyolok nyomasztóan pörögtek, majdnem minden alkalommal létszámfölényben érkeztek a kapunk elé. Ha nem, akkor kivárták a helyzetet, és abból lőttek. Neszmély Boglárka ebben a hangulatban is brillírozott a kapuban, lényegében miatta nem nyílt nagyon ki a meccs már az elején. A játék ezen szakaszáról sokat elmond a második negyed hajrája; ekkor egy blokkon megpattanó labda csorgott a kapunkba, majd a kiharcolt emberelőnyünkben eladtuk a labdát, ebből lefordultak a spanyolok, így lett 6-2 oda.

A harmadik negyed egy Dömsödi kapufával indult, majd Neszmély szedett le egy távoli kísérletet. Ebben a negyedben átvettük az irányítást a mérkőzés felett, a spanyolokat csak kapufáig engedtük. Összeállt az egész tornán jól működő védelem, ebből pedig jöttek a lefordulások; Szegedi Panni duplázott ebben a műfajban, majd a negyed vége felé Mácsai szintén tempóelőnyből talált be, így lett nyitott a végjáték (5-6).

Az utolsó nyolc percben két védelmi hibánkat is kihasználták a spanyolok, közte Tiba értékesített egy tökéletesen kijátszott fórt, majd Neszmély bravúrja után a kipattanónál nem volt szerencsénk (6-8). Három perccel a vége előtt hiába fordultunk le, a spanyol kapus és védő közös megmozdulását szabályosnak ítélték, átellenben emberelőnyben adogattak a spanyolok és visszahozták a háromgólos különbséget.

Ezzel még nem volt vége, mert az utolsó támadásokhoz csatlakozott Neszmély is. Bogi a kapufánál fogott pozíciót, az első felúszásnál büntetőt harcolt ki, ezt Szegedi belőtte. A spanyolok kipasszolgatták az idejüket, így Bogi megint a kapu elé úszott, ahol 53 másodperccel a vége előtt bepöccintett egy kipattanót (8-9)!

A remény élt, Spanyolország „elhazudta” az utolsó támadását, a fennmaradó 24 másodpercben pedig sajnos nem sikerült gólt szereznünk. A magyar válogatott úgy lett ezüstérmes, hogy menet közben nem kapott ki senkitől. Benczur Márton tanítványai fantasztikusan vízilabdáztak, igazán ígéretes csapat formálódik.

U19-es női Európa-bajnokság, döntő

Magyarország-Spanyolország 8-9 (1-3, 1-3, 3-0, 3-3)
Gólok: Szegedi 3, Mácsai 2, Neszmély 1, Sümegi 1, Tiba 1.

Az Európa-bajnokság végeredménye
1. Spanyolország
2. Magyarország – Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC-Telekom Waterpolo), Golopencza Szonja (UVSE), Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC-Telekom Waterpolo), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC)
3. Görögország
4. Hollandia
5. Olaszország
6. Franciaország
7. Izrael
8. Horvátország
9. Szerbia
10. Ukrajna
11. Portugália
12. Svájc

"
"
Cikkajánló

Győzelem a SEAT Kupán

Az Európa-bajnokságra készülő női pólóválogatott bíztató játékkal győzte le Ausztráliát.

Döntetlen és második hely a Szardínia Kupán

Hollandia ellen 4-7-ről sikerült pontot és értékes tapasztalatokat szereznie a női válogatottnak.

Szardínia Kupa: kilencgólos győzelem Olaszország ellen

Az Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk kiütötte a házigazdákat a rangos tornán.

Eb-felkészülés 4+3 FTC-játékossal a bő keretben

Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma is küzdhet a friss vb-ezüstérmes női felnőttválogatottba kerülésért.

Eb-döntős a női U19-es válogatott!

Neszmély Boglárka lenullázta a holland lövőket, Dömsödi Dalma góljával vezetett először a magyar válogatott.

Eb-elődöntőben az U19-es válogatott!

Dömsödi Dalma két villanásával és Neszmély Boglárka bravúrjaival éremért játszhat Magyarország.

Edzőmeccsel a legjobb nyolc közé az U19-es Eb-n

Veretlenül csoportelső a női válogatott, több mint 40 gól Svájcnak, várjuk a negyeddöntős ellenfelet.

Meggyőző győzelem az U19-es Eb csoportrangadóján

Tíz percen át gólt sem kapott Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma akciógólokkal repítette a csapatot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin