2022. július 11.
EB-EZÜSTÉRMES A NŐI U19-ES VÁLOGATOTT!
Neszmély még gólt is lőtt, de nem sikerült ledolgozni a hátrányt a hajrában Spanyolország ellen.

Ideges puhatolózással kezdődött a döntő, senki nem mert nyíltsisakos játékot vállalni. A harmadik percben sikerült odaszögeznünk a spanyolokat a kapujukhoz, Dömsödi Dalma harmadik kiharcolt emberelőnyét Mácsai fejezte be szépen. Ezt követően viszont a félidőig az történt, amit Spanyolország kigondolt – támadásban és védekezésben is.

A spanyolok nyomasztóan pörögtek, majdnem minden alkalommal létszámfölényben érkeztek a kapunk elé. Ha nem, akkor kivárták a helyzetet, és abból lőttek. Neszmély Boglárka ebben a hangulatban is brillírozott a kapuban, lényegében miatta nem nyílt nagyon ki a meccs már az elején. A játék ezen szakaszáról sokat elmond a második negyed hajrája; ekkor egy blokkon megpattanó labda csorgott a kapunkba, majd a kiharcolt emberelőnyünkben eladtuk a labdát, ebből lefordultak a spanyolok, így lett 6-2 oda.

A harmadik negyed egy Dömsödi kapufával indult, majd Neszmély szedett le egy távoli kísérletet. Ebben a negyedben átvettük az irányítást a mérkőzés felett, a spanyolokat csak kapufáig engedtük. Összeállt az egész tornán jól működő védelem, ebből pedig jöttek a lefordulások; Szegedi Panni duplázott ebben a műfajban, majd a negyed vége felé Mácsai szintén tempóelőnyből talált be, így lett nyitott a végjáték (5-6).

Az utolsó nyolc percben két védelmi hibánkat is kihasználták a spanyolok, közte Tiba értékesített egy tökéletesen kijátszott fórt, majd Neszmély bravúrja után a kipattanónál nem volt szerencsénk (6-8). Három perccel a vége előtt hiába fordultunk le, a spanyol kapus és védő közös megmozdulását szabályosnak ítélték, átellenben emberelőnyben adogattak a spanyolok és visszahozták a háromgólos különbséget.

Ezzel még nem volt vége, mert az utolsó támadásokhoz csatlakozott Neszmély is. Bogi a kapufánál fogott pozíciót, az első felúszásnál büntetőt harcolt ki, ezt Szegedi belőtte. A spanyolok kipasszolgatták az idejüket, így Bogi megint a kapu elé úszott, ahol 53 másodperccel a vége előtt bepöccintett egy kipattanót (8-9)!

A remény élt, Spanyolország „elhazudta” az utolsó támadását, a fennmaradó 24 másodpercben pedig sajnos nem sikerült gólt szereznünk. A magyar válogatott úgy lett ezüstérmes, hogy menet közben nem kapott ki senkitől. Benczur Márton tanítványai fantasztikusan vízilabdáztak, igazán ígéretes csapat formálódik.

U19-es női Európa-bajnokság, döntő

Magyarország-Spanyolország 8-9 (1-3, 1-3, 3-0, 3-3)
Gólok: Szegedi 3, Mácsai 2, Neszmély 1, Sümegi 1, Tiba 1.

Az Európa-bajnokság végeredménye
1. Spanyolország
2. Magyarország – Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC-Telekom Waterpolo), Golopencza Szonja (UVSE), Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC-Telekom Waterpolo), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC)
3. Görögország
4. Hollandia
5. Olaszország
6. Franciaország
7. Izrael
8. Horvátország
9. Szerbia
10. Ukrajna
11. Portugália
12. Svájc

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin