2022. július 21.
Eb-felkészülés 4+3 FTC-játékossal a bő keretben
Neszmély Boglárka és Dömsödi Dalma is küzdhet a friss vb-ezüstérmes női felnőttválogatottba kerülésért.

A héten átmozgató edzésekkel kezdte meg a felkészülést az augusztus végén, Splitben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila nemzeti együttese a hazai rendezésű világbajnokságon csodálatos ezüstérmet szerzett. A csapatban két Fradi-játékos, Vályi Vanda és Máté Zsuzsanna, valamint két új igazolásunk, Gurisatti Gréta és Leimeter Dóra nyújtott emlékezetes teljesítményt.

A 18 fős bő keretbe – akárcsak a világbajnokság előtt – meghívót kapott az U-19-es Európa-bajnokságon szintén ezüstérmes kapusunk, Neszmély Boglárka, és centerünk, Dömsödi Dalma. Bogi a döntőben extra támadóként felúszva ötméterest harcolt ki, és gólt szerzett a hajrában. A tornán végig elképesztő formát mutatott, több negyedet hozott le kapott gól nélkül.

- A felkészülés során az új-zélandi válogatott ellen gyakoroltuk a hét a hat elleni lehetőséget, megvolt, hogy hova kell mennem, mit kell csinálnom. Amikor az Európa-bajnokságon az egyenes kieséses szakaszba értünk, beszéltünk róla, hogy esetleg fel kell mennem támadni. Fejben elsősorban saját magamra, és a védésre készültem, nem gondoltam volna, hogy pont a döntőn kell ezt a taktikai elemet használnunk. Nagyon örülök, hogy elöl is hozzá tudtam tenni a teljesítményünkhöz, sajnos így is csak az ezüstérem jött össze - nyilatkozta Neszmély.

Dalma szinte minden mérkőzést végigjátszott, az ellenfelek sokszor két emberrel fogták. Így is képes volt kiállításokat, és lélektanilag fontos pillanatokban gólokat szerezni, valamint védekezésben is stabil blokkokkal segítette a csapatot. Ugyancsak a keret tagja Farkas Tamara, aki a következő szezontól a Fradit erősítí.

Folytatódik tehát az intenzív nyár a női válogatott számára, az átmozgatás után előbb Balatonfűzfőre utazik a csapat, majd Szardínián vesz részt egy nívós felkészülési tornán Hollandia, Görögország, Spanyolország és Olaszország társaságában. Az Európa-bajnokságra a hazánkban edzőtáborozó ausztrál válogatott elleni edzőmeccsekken tudja elvégezni az utolsó simításokat a szövetségi kapitány – adta hírül az MVLSZ honlapja. 15 játékost lehet nevezni az Eb-re, és a világbajnoki kerethez képest biztosan változás, hogy Gangl Edina nem lesz ott, így Neszmély Bogi előtt komoly lehetőség nyílik kiharcolni a kerettagságot, ezt ő is így látja:

- Bizakodóan állok a felnőtt válogatottsághoz, mindent megteszek, hogy én legyek Alda mögött a második számú kapus, látok is erre esélyt. Szuper a hangulat, mindenki pihenésből érkezett vissza a keretbe, nagyon lelkes a társaság, főleg a jó világbajnoki szereplés miatt. Sokat kell edzenünk, és fárasztó is lesz, de ez így van rendjén.

A magyar női válogatott Európa-bajnokságra készülő kerete

Kapusok (3): Neszmély Boglárka (FTC-Telekom Waterpolo), Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE)

Mezőnyjátékosok (15): Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (FTC-Telekom Waterpolo), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros)

(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

"
"
Cikkajánló

Győzelem a SEAT Kupán

Az Európa-bajnokságra készülő női pólóválogatott bíztató játékkal győzte le Ausztráliát.

Döntetlen és második hely a Szardínia Kupán

Hollandia ellen 4-7-ről sikerült pontot és értékes tapasztalatokat szereznie a női válogatottnak.

Szardínia Kupa: kilencgólos győzelem Olaszország ellen

Az Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk kiütötte a házigazdákat a rangos tornán.

EB-EZÜSTÉRMES A NŐI U19-ES VÁLOGATOTT!

Neszmély még gólt is lőtt, de nem sikerült ledolgozni a hátrányt a hajrában Spanyolország ellen.

Eb-döntős a női U19-es válogatott!

Neszmély Boglárka lenullázta a holland lövőket, Dömsödi Dalma góljával vezetett először a magyar válogatott.

Eb-elődöntőben az U19-es válogatott!

Dömsödi Dalma két villanásával és Neszmély Boglárka bravúrjaival éremért játszhat Magyarország.

Edzőmeccsel a legjobb nyolc közé az U19-es Eb-n

Veretlenül csoportelső a női válogatott, több mint 40 gól Svájcnak, várjuk a negyeddöntős ellenfelet.

Meggyőző győzelem az U19-es Eb csoportrangadóján

Tíz percen át gólt sem kapott Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma akciógólokkal repítette a csapatot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin