2020. január 23.
EB2020: Nincs meg a döntő és egyelőre az olimpia sem
Kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon.

A mumus. Minden kétséget kizáróan a spanyol válogatott számít a magyarok legkevésbé kívánt ellenfelének, hiszen a 2019-es világbajnokságon elődöntőjében és a 2018-as Európa-bajnokság bronzmérkőzésén is kikaptunk ellenük. Gondolhattuk viszont, hogy mikor ha nem most, Budapesten törjük meg a rossz sorozatot és visszavágunk nekik az Eb elődöntőjében.

A meccs azonban borzalmasan kezdődött, ugyanis a vezetést megszerző Gurisatti Gréta már az első percben megsérült, és a válogatott egyik erősségét hosszú percekig ápolni kellett. A mieink azonban nélküle is tartották a lépést a spanyolokkal, akik ugyan fordítani tudtak és 2-1-nél, valamint 3-2-nél is vezettek, de a második negyed elejére Leimeter Dóra és Illés Anna góljával újra nálunk volt az előny (4-3). Sajnos nem sokáig tartott az örömünk, mivel a riválisunk a nagyszünetre újra átvette az irányítást (4-5), majd 7-5 is volt nekik. Gurisatti itt még visszatért, de azzal, hogy csak a rosszabbik kezével, ballal ért labdához sejteni lehetett, hogy nagy a baj. Később kiderült, hogy a meccs elején eltört az egyik ujja a lövőkezén. Kissé kilátástalannak tűnt a helyzetünk, ám jött Vályi Vanda, aki két emberelőnyt is értékesített, ami azt jelentette, hogy az utolsó nyolc percet 7-7-es állásról kezdték a felek.

Itt azonban valami szétesett, hiszen elől kimaradtak a helyzeteink, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya pedig sorra kapta a szerencsétlen gólokat. A spanyolok zsinórban négy gólt szerezve elhúztak 11-7-re, úgy hogy már csak három perc volt hátra. De lányaink nem omlottak össze, a szövetségi kapitány kapust cserélt, Gangl Edina érkezett, aki a fennmaradó időben már nem kapott gólt, míg elől majdnem csodát tett csapatunk. Előbb Keszthelyi Rita ejtett szépen a kapuba (8-11), majd Leimeter faragott a hátrányon még egyet a szélről (9-11), aztán pedig a Keszthelyi lőtt hatalmas gólt kiszorított pozícióból, már-már lehetetlen helyzetből. 10-11! Ezek után Gangl védett, így az utolsó másodpercekben a felúszó kapusunkkal együtt az egyenlítésért és a büntetőpárbajért támadhattunk. Kerestük a megfelelő lövőhelyzetet, de egyedül csapatkapitányunk merte elvállalni, ám Keszthelyi próbálkozását kivédte Laura Ester három másodperccel a vége előtt.

Nyertek a spanyolok 11-10-re és bejutottak a döntőbe, míg a magyar válogatott a bronzéremért játszhat szombat este. A harmadik hely megszerzése sem lesz egyszerű, ugyanis nagy meglepetésre kikapott a másik ágon a címvédő Hollandia az oroszoktól, akik a fináléba jutás mellett megváltották helyüket Tokióba is, mivel a spanyolok ezt már megtették a vb-n. Ez azt is jelenti, hogy Bíró Attila csapata már nem szerezheti meg az olimpiai kvótát az Európa-bajnokságon, azért majd a márciusi kvalifikációs tornán küzdhet.

LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Budapest, Duna Aréna

Női torna elődöntő, 2020.01.23., csütörtök

MAGYARORSZÁG – SPANYOLORSZÁG 10-11 (3-3, 1-2, 3-2, 3-4)

Gólszerzőink: Keszthelyi 3, Vályi, Leimeter 2-2, Gurisatti, Illés 1-1

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin