2019. július 26.
Egy gólon múlt a bronzérem
Negyedik helyen végzett a magyar női válogatott a világbajnokságon, miután kikapott a bronzmeccsen.

Nem túlzás kijelenteni, hogy borzalmasan kezdte a bronzmeccset a magyar női válogatott, hiszen az ausztrálok már 3-0-ra is vezettek pár perc elteltével. Ekkor úgy tűnt, hogy esélyünk sem lesz az éremszerzésre, de Bíró Attila összerántotta társaságot és a védelmet, elől pedig sorban jöttek a magyar-gólok. Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra és Gurisatti Gréta révén egyenlítettünk 3-3-ra még az első negyedben, majd az FTC-Telekom játékosa, Tóth-Csabai Dóra megszerezte a vezetést (4-3).  Az ötödik gólunkban is nagy szerepe volt a Fradi pólósának, hiszen az ő közeli húzását ütötte az ausztrál kapus Parkes Rebecca elé, akinek a kapu torkában már nem volt nehéz dolga (5-4). A vezetést azonban csak Gurisatti góljáig tudtuk megtartani (6-5), mert Ausztrália a második negyed végére megfordította az állást (6-7). Rengeteg gól esett, hiszen ha azt nézzük, akkor már a félidőben annyi volt az állás, mint amivel nyertünk Olaszország ellen a negyeddöntőben.

A szünet után cserélt is a kapuban a magyar szövetségi kapitány, Magyari Aldát Gangl Edina váltotta. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel ellenfelünk sokáig nem tudott eredményes lenni, míg a másik oldalon egalizáltunk Keszthelyi Rita csodálatos ejtésével 7-7-re. Sajnos a fordítás nem akart összejönni, ráadásul a negyed végén újra az ausztrálok örülhettek (7-8), így hátrányból kezdtük az utolsó nyolc percet. Ez Gurisatti meg nem adott góljával indult, majd 8-8 helyett 10-7 lett ellenfelünknek. A meccs elejéhez hasonlóan tehát ismét három találatra nőtt a hátrányunk, ezúttal azonban már nagyon kevés időnk maradt arra, hogy ezt ledolgozzuk. Jött viszont az újabb magyar feltámadás! Szilágyi Dorottya és Keszthelyi góljával 10-9 lett, Vályi Vanda lövése után viszont a gólvonalon táncolt a labda, de csak nem akart becsordogálni. Centiken múlt az egyenlítés! Ezek után pedig még mindig volt lehetőségünk a 10-10-re, de a kapufát találtuk el, vagy az utolsó lehetőségből mellé lőttünk. Nem tudtunk tehát egyenlíteni és kiharcolni az ötméterespárbajt, Ausztrália pedig 10-9-re megnyerte a meccset és a bronzérmet. A magyar női vízilabda-válogatott negyedik helyen végzett a világbajnokságon, így sajnos nem tudott 2013 után ismét fellépni a dobogóra. A nemzeti együttes a 2016-os riói olimpia és a 2018-as Európa-bajnokság után ismét negyedik helyen végzett egy nagy tornán. 

Gratulálunk a magyar csapatnak, illetve az FTC-Telekom ausztrál játékosának, Lena Mihailovicnak, aki bronzéremmel zárta a tornát.

Szombaton a férfi csapatunk még szerezhet érmet, hiszen 10 órától a címvédő Horvátországgal küzd meg a vb harmadik helyéért.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU

NŐI VÍZILABDA, Bronzmérkőzés

Ausztrália – Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)

Gólszerzőink: Keszthelyi 3, Leimeter, Gurisatti 2, Tóth-Csabai, Parkes, Szilágyi 1-1

Cikkajánló

Elismerés a bajnok hölgyeknek

Junior Eb-győztes kéziseink és Universiade-aranyérmes vízilabdázóink elnöki elismerésben részesültek – VIDEÓ!

Leigazolása előtt is Fradista volt

Új impulzusra volt szüksége az FTC női vízilabdacsapatába szerződő Illés Annának. - INTERJÚ!

Európa-bajnokkal és Universiade-győztessel erősítettünk

Négy új játékost igazolt az FTC-Telekom Waterpolo női csapata, amely továbbra is számít utánpótlására.

A bronzéremért Ausztrália ellen játszhatunk

Nem jött össze a bravúr Spanyolország ellen, 16-10-re kikapott válogattunk a vb-elődöntőben.

Fantasztikus! Elődöntőben női pólósaink

Nagyszerű védekezéssel legyőzte az olaszokat és bejutott a vb elődöntőjébe a magyar női válogatott.

Nyolc között a női pólóválogatott

Bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe a magyar női válogatott Új-Zéland legyőzése után.

Kikaptunk, de ez a vereség még jól jöhet

Nem tudta kijavítani rossz kezdését a magyar női válogatott, amelynek nem volt esélye az oroszok ellen.

Újabb siker és továbbjutás

A vége izgalmas lett, de összességében uralta a Kanada elleni meccset a magyar válogatott a világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most