2024. április 24.
Egy lépéssel közelebb a döntőhöz
17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

Szerdán este a Dunaújváros csapatát fogadta a Népligeti Uszodában az FTC-Telekom Waterpolo női együttese, hogy a két győzelemig tartó bajnoki elődöntő első mérkőzésén megküzdjön a fináléba jutásért. Gerendás György tanítványai már nagyon várták a rájátszást, ez a tűz pedig az első pillanattól látszódott a csapaton, ugyanis éppen csak elkezdődött a találkozó, mikor Dömsödi Dalma már ötméterest harcolt ki, amelyet Kurucz-Gurisatti Gréta érvényesített. Azonban gyorsan jött a válasz az ellenféltől, és még egy perc sem telt a mérkőzésből, de már 1-1-es állást mutatott az eredményjelző. A zöld-fehérek nem hagyták, hogy a Dunaújváros átvegye a vezetést, és a remek védekezésnek köszönhetően öt emberhátrányt is sikerült kapott gól nélkül lehozni, így 4-1-es előnnyel fordulhatott rá az FTC a második negyedre.

Ugyanott folytattuk, ahol elkezdtük, és ismét egy ötméteres góllal indítottuk meg a negyedet (5-1). Neszmély Boglárka fantasztikus kapus-teljesítményének és a blokkoknak köszönhetően közel 10 perc után tudott csak az ellenfél gólt szerezni (5-2), amelyre Máté Zsuzsanna egyből egy bombatalálattal válaszolt (6-2). Ezt követően viszont megingott a lendületünk, mivel a DFVE büntetőt harcolt ki, amellyel egy kulcsjátékosunkat, Máté Zsuzsannát ki is pontozták. Jól mutatja kemény védekezésünket, hogy a vendégek legjobbja, a világbajnoki ezüstérmes Garda Krisztina csak egyetlen egyszer talált be a Fradi kapujába, azt is ötméteresből lőtte (6-3). Tóth-Csabai Dóráék azonban ebből csak erőt merítettek, és a negyed végére ismét négy góllal vezettünk (8-4).

A második félidőben is folytattuk remeklésünket, ráadásul 13 perccel a mérkőzés vége előtt már annyi gólt lőttünk, mint a legutóbbi FTC-Dunaújváros meccsen, amelyet 9-8-ra nyertünk meg. Farkas Tamara csodás akciógóljával pedig csak tovább növeltük az előnyünket (10-5). Innen még fel tudott zárkózni 10-8-ra Vad Lajos együttese egy kisebb hazai megingásnak köszönhetően, de még időben kapcsoltunk, és 12-8-as Fradi-vezetéssel fordulhattunk rá az utolsó nyolc percre.

Az egész rangadón kiemelkedő centerjátékot mutató Dömsödi is feliratkozott a gólszerzők közé (13-8), majd két vendégtalálat után zsinórban négyszer is bevettük a dunaújvárosi kaput, ráadásul szebbnél-szebb gólokat lőtt Leimeter, Farkas, Kuna és Vályi. Az FTC női együttese megmutatta, hogy mire is képes igazán, hiszen nagy különbséggel, 17-10-re megnyerte a találkozót. Gerendás György csapata ezzel egy lépéssel közelebb került a fináléhoz, hiszen ha szombaton a 17 órakor kezdődő mérkőzésen is nyerni tud Dunaújvárosban, akkor bejut a bajnoki döntőbe.

MOL NŐI VÍZILABDA OB I

Elődöntő, 1. mérkőzés – 2024. április 24., szerda 20:00

Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti Uszoda

FTC-TELEKOM – DFVE VÍZILABDA KFT. 17-10 (4-1, 4-3, 4-4, 5-2)

Gólszerzőink: Kuna 3, Tóth-Csabai 3, Kurucz-Gurisatti 2, Farkas 2, Leimeter 2, Vályi 2, Máté, Pőcze, Dömsödi 1-1

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az FTC javára.

"
"
Cikkajánló

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

Története során először bajnoki döntős az FTC!

Hatalmas hajrá után ötméteresekkel nyertek Dunaújvárosban női pólósaink, így döntőbe jutottak!

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin