2023. május 13.
Egy lépést tettünk a bronzérem felé
Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata hatalmas csatában győzte le az UVSE-t és került előnybe a párharcban.

A szezon végére kissé megváltozott a két csapat nagy rivalizálásának tétje, hiszen korábban a bajnokságban az alapszakasz-elsőségért, sőt, az Euro Kupa-győzelemért, vagy a Magyar Kupa aranyérméért is összecsaptunk az UVSE-vel, ezzel szemben az arany helyett ezúttal a bronzért kellett hogy küzdjön egymással két csalódott együttes.

Szurkolóink ettől függetlenül szép számmal képviseltették magukat a népligeti uszoda lelátóján, így láthatták azt is, hogy Leimeter Dóra megszerzi a vezetést csapatunknak. Ezután két vendég találat következett, így máris a liláknál volt az előny. Kétszer is hibáztunk emberfórban a kapufánál, így nem jött össze az egyenlítés a negyedben, de hátul  álltuk a sarat és őriztük Neszmély Boglárka kapuját.

A második játékrészben rögvest 3-1 állt az eredményjelzőn, amin Gurisatti Gréta kozmetikázott, miután betört embere mellett és centerből talált be. (3-2) Sajnos ismét jött egy újpesti találat, a túloldalon azonban Pőcze Panna egy már elveszettnek hitt labdát vett jól át és bombázta a kapuba. (4-3) Érkezett viszont az újabb gól riválisunktól, így 5-3-mas hátránnyal fordultunk a második félidőre.

A fordulás után szintet léptünk mind támadásban, mind védekezésben. Csapatkapitányunk, Máté Zsuzsanna szépített, amire Faragó Kamilla válaszolt. Kuna Szonja gólja után pedig Rybanska Natasa tett így. (5-7) Több, mint öt perc volt hátra az utolsó előtti nyolc percből és kétgólos hátrányban voltunk, amikor Gurisatti villant, gyors egymásutánban kétszer is, így egyből egyenlőre álltunk ellenfelünkkel. (7-7)

A kőkemény védekezést sikerült folytatni, hiszen a záró felvonást kapott gól nélkül hoztuk le, ezzel összesen 13 perces gólcsendre kényszerítve ellenfelünket. Elöl viszont szerencsére jöttek a találatok, kettő is, mindkettő Leimetertől, akinek a második, a mérkőzésen harmadik gólja igen emlékezetesre sikerült, mivel Magyari Alda először védte balkezesünk lövését, ami aztán felpattant a kapus kezén és a fejéről pottyant a gólvonal mögé. Ez talán végképp demoralizálta a vendégeket, amiben az is közrejátszhatott, hogy zsinórban négyszer voltunk eredményesek.

A találkozót végül 9-7-re nyertük meg, ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a némi vígaszt nyújtó harmadik helyhez. Kedden 18:15-kor ugrunk vízbe majd a Hajós Alfréd Sportuszodában a bronzcsata második mérkőzésén.

 

E.ON NŐI VÍZILABDA OB I

Bronzmérkőzés, 1. mérkőzés, 2023.05.12., péntek, 19.45
FTC-MVM Népligeti Sportközpont
FTC-TELEKOM WATERPOLO – UVSE 9-7 (1-2, 2-3, 4-2, 2-0)
Az FTC gólszerzői: Gurisatti 3, Leimeter 3, Pőcze, Máté, Kuna 1-1

"
"
Cikkajánló

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

Derbi az alapszakasz-győzelemért

A hatalmas csatát hozó novemberi Magyar Kupa-döntő után találkozik ismét az FTC és az UVSE.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin