2023. november 11.
Elvesztettük a kupadöntőt
Az FTC-Telekom Waterpolo hatalmasat csatázva elvesztette a Magyar Kupa-finálét ötméterespárbaj után.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét derbit rendeztek a Magyar Kupa döntőjében, ahol 2022-ben 9-5-re legyőztük az UVSE-t, ezzel a női szakág első aranyérmét szerezték meg Gerendás György tanítványai. Óriási csatára lehetett most is számítani, és nem is kellett csalódnia a vízilabda szerelmeseinek.

Hiába kezdtük mi a gólok sorát Tóth-Csabai Dóra pimasz ejtésével, az UVSE két támadáson belül fordított (1-2). Ez olyan szinten zavarta meg a játékosainkat, hogy zsinórban öt támadásnál is leblokkolták a lövéseinket. Szerencsére riválisunk sem talált be, így nem nőtt a különbség. A jeget Kurucz-Gurisatti Gréta törte meg és egyenlített (2-2), de a következő találatot ismét az UVSE szerezte, így az első negyedet 3-2-re megnyerték.

A sorminta nem változott a szünet után sem, hiszen a labdaelhozatal után Vályi Vanda gólját követően a másik oldalon is eredményesek volt ellenfelünk (3-4). Sőt, Farkas Tamara és Leimeter Dóra kapufája után félő volt, hogy tovább nő a különbség, de szerencsére a védelmünk kezdett összeállni. Elöl pedig jött Kurucz-Gurisatti Gréta, aki vezérré lépett elő. Előbb értékesítette az önmaga által kiharcolt ötméterest, majd elkérte a labdát társától és bevágta azt Magyari Alda kapujába, ezzel pedig megfordította az állást még a második negyed zárása előtt (5-4). A két gól között muszáj megemlíteni Neszmély Boglárkát is, aki hatalmas bravúrral védett.

Innen kezdődött tehát a döntő második fele, ahol kétszer is közel voltunk az újabb gólhoz, de Vályi Vanda ejtése és Máté Zsuzsanna lövése után is védett a kapufa segítségével a válogatott hálóőre. Ez meg is bosszulta magát, hiszen a túloldalon egalizáltak a lilák (5-5). Hatalmas csata zajlott a vízben, mindkét csapat óriási erőket mozgósított védekezésben, de Bonca Viviennek sikerült áttörnie a lila falat, így 6-5-nél miénk volt az előny. Sorra lőttük a kapufákat, és Magyari is rengeteg próbálkozásunkat hárította, de még a negyed végén Tóth-Csabai Dóra szerzett egy távoli gólt, ezzel pedig először a meccsen kétgólos volt a különbség az egyik csapat javára (7-5).

De nem dőlt el semmi, ugyanis az utolsó játékrész elején az UVSE egy értékesített ötméteressel zárkózott (7-6), és közel volt az egyenlítéshez, de Neszmély földöntúli védéseket mutatott be. Elöl viszont nem éltünk a lehetőséggel, így a negyed felénél egyenlített Benczur Márton csapata 7-7-re. Elolvadt tehát a kétgólos előnyünk, de nem törtünk meg. Dömsödi Dalma volt eredményes (8-7). Az utolsó bő két és fél percben mindkét csapat próbálkozott, de kimaradtak a helyzetek. Alig fél perc volt hára, amikor Kurucz-Gurisatti távolról kapufát lőtt, így az utolsó támadás ellenfelünké volt. Ezt pedig sajnos ki is tudták használni, Magyari is felúszott a kapunk elé, majd két másodperccel a vége előtt Szegedi ejtett a kapunkba (8-8), így drámai hajrá végén ötméteresek következtek. Vályi kezdte meg a párbajt, de hibázott, az UVSE eredményes volt, így előnybe került ellenfelünk. Tóth-Csabai, Kuna, Gurisatti és Leimeter is betalált, az UVSE-ből azonban egyetlen játékos sem hibázott, így megnyerték a finálét. Nem sikerült tehát a címvédés a Ferencvárosnak, ezüstéremmel zártuk a Magyar Kupát.

BENU NŐI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
Döntő, 2023. november 11., szombat 20:00
Budapest, Laky Károly Uszoda
FTC-TELEKOM WATERPOLO – UVSE 8-8 (2-3, 3-1, 2-1, 1-3) - ötméterespárbajban 4-5

Gólszerzőink: Kurucz-Gurisatti 4, Tóth-Csabai 3, Vályi, Bonca, Dömsödi, Kuna, Leimeter 1-1

 

"
"
Cikkajánló

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Gerendás György: ,,Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni"

Női vízilabdacsapatunk második lett az ob I-ben. Visszavonuló trénerünk, Gerendás György értékelte az idényt.

Bajnoki ezüstérmes az FTC női pólócsapata

Idegőrlő csatában 11-10-re kikapott az FTC az UVSE ellen a bajnoki döntő második felvonásában.

Gerendás György: „Csináljuk meg!”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője szerint harmadik meccsre kényszeríthetjük a bajnoki döntőben az UVSE-t.

Meg kell akadályozni a bajnokavatást!

A döntő első meccsének elvesztése után nyernie kell az FTC-nek, hogy maradjon esélye az aranyéremre.

„A Leimi is nagyon jó szpícselős”

Klasszis női pólósainkkal folytatta a Kire jellemzőbb? – kvízsorozatot a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Kikaptunk a döntő első meccsén

12-6-os vereség után szerdán nyernie kell az FTC női pólosainak a Népligetben, hogy ne dőljön el a párharc.

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin