2019. július 30.
Európa-bajnokkal és Universiade-győztessel erősítettünk
Négy új játékost igazolt az FTC-Telekom Waterpolo női csapata, amely továbbra is számít utánpótlására.

„Jövőre már csak az lesz kérdés, hogy milyen színű lesz az az érem.” Ezt még az előző szezon végén mondta Gerendás György, aki azért is mert optimistán nyilatkozni, mert az FTC-Telekom Waterpolo női csapatán folyamatos fejlődés figyelhető meg. Bár számszerűleg ugyanott végeztünk a tabellán, hiszen 2017 után 2018 tavaszán is a negyedik helyen zártunk, de szakmai igazgatónk szerint óriási, minőségbeli különbség volt a két idény teljesítménye között. Reméljük, hogy az előrelépés ezúttal a helyezésben is megmutatkozik, ennek érdekében a klub néhány változtatást eszközölt a kereten és négy új játékost igazolt a csapatba:

Illés Anna, Máté Zsuzsanna, Ráski Lilla, Petik Panna

Az FTC-Telekom csapatában folytatja tehát pályafutását a magyar válogatott egyik alapembere, Illés Anna (borítóképen), aki már 16 évesen, a 2011-es világbajnokságon is a keret tagja volt! A 25 éves játékos hatalmas rutint hoz a Fradiba, hiszen részt vett a riói olimpián, illetve öt vb-n és négy Európa-bajnokságon is szerepelt, ezeken egy vb-bronzot (2013), egy Eb-aranyat (2016) és két Eb-bronzérmet nyert (2012, 2014). Mindemellett pedig korábbi klubcsapataiban, a BVSC-ben és az amerikai bajnokságban is rengeteg tapasztalatot szerzett.

Illés Annához hasonlóan a bajnoki bronzérmes zuglóiaktól szerződtettük Máté Zsuzsannát, aki friss Universiade-győztesként érkezik a Népligetbe. A szeptember 1-én 23. születésnapját ünneplő bekk már jó ideje ott van a felnőtt válogatott bő keretében, ám idén nyáron a világbajnokság helyett Nápolyban játszott az egyetemisták és főiskolások olimpiáján. Ott a képen látható Kövesdi Vivien, Huszti Dóra, Gerendás Matilda, Gémes Alexa Fradi-szekciót is soraiban tudó nemzeti együttessel aranyérmes lett. 

Ráski Lilla hat év után költözik vissza szülővárosába Egerből. Az FTC új igazolása a nagy rivális egyik leggólerősebb játékosa volt az elmúlt szezonokban, ráadásul a hevesi együttes színeiben többször is borsot tört a Fradi orra alá. A 30 éves pólósnak az lesz a feladata, hogy rutinjával betöltse a rosszkézoldalon tátongó űrt, hiszen a fiatal Ramocsai Vera mellett ő lesz a keret másik balkezese. Jó teljesítményére a Népligetben is számítunk.

fotó: Lénárt Márton

Petik Panna már a távolabbi jövőt képviseli, hiszen az OSC-től érkező 17 éves vízilabdázó a csapat fiatal magjához csatlakozik. Négy új igazolásunk mellett ugyanis ismét több saját nevelésű utánpótláskorú játékosunk is bekerült a keretbe. Ács Dóra (17), Krénusz Anna (14), Neszmély Boglárka (15), Ramocsai Vera (16), Regős Maja (16) a 2019/2020-as szezonban saját korosztálya mellett a felnőtt ob I-ben is játszik majd.

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2019/2020-as kerete:

Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Ács Dóra, Gémes Anett Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Ráski Lilla, Regős Maja, Takács Vivien, Tóth-Csabai Dóra

Vezetőedző: Béres Gergely

Szakmai igazgató: Gerendás György

Távozott: Bujka Barbara, Gerendás Matilda, Illés Henrietta, Kluka Krisztina, Lena Mihailovic, Péter Dóra

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin