2019. július 30.
Európa-bajnokkal és Universiade-győztessel erősítettünk
Négy új játékost igazolt az FTC-Telekom Waterpolo női csapata, amely továbbra is számít utánpótlására.

„Jövőre már csak az lesz kérdés, hogy milyen színű lesz az az érem.” Ezt még az előző szezon végén mondta Gerendás György, aki azért is mert optimistán nyilatkozni, mert az FTC-Telekom Waterpolo női csapatán folyamatos fejlődés figyelhető meg. Bár számszerűleg ugyanott végeztünk a tabellán, hiszen 2017 után 2018 tavaszán is a negyedik helyen zártunk, de szakmai igazgatónk szerint óriási, minőségbeli különbség volt a két idény teljesítménye között. Reméljük, hogy az előrelépés ezúttal a helyezésben is megmutatkozik, ennek érdekében a klub néhány változtatást eszközölt a kereten és négy új játékost igazolt a csapatba:

Illés Anna, Máté Zsuzsanna, Ráski Lilla, Petik Panna

Az FTC-Telekom csapatában folytatja tehát pályafutását a magyar válogatott egyik alapembere, Illés Anna (borítóképen), aki már 16 évesen, a 2011-es világbajnokságon is a keret tagja volt! A 25 éves játékos hatalmas rutint hoz a Fradiba, hiszen részt vett a riói olimpián, illetve öt vb-n és négy Európa-bajnokságon is szerepelt, ezeken egy vb-bronzot (2013), egy Eb-aranyat (2016) és két Eb-bronzérmet nyert (2012, 2014). Mindemellett pedig korábbi klubcsapataiban, a BVSC-ben és az amerikai bajnokságban is rengeteg tapasztalatot szerzett.

Illés Annához hasonlóan a bajnoki bronzérmes zuglóiaktól szerződtettük Máté Zsuzsannát, aki friss Universiade-győztesként érkezik a Népligetbe. A szeptember 1-én 23. születésnapját ünneplő bekk már jó ideje ott van a felnőtt válogatott bő keretében, ám idén nyáron a világbajnokság helyett Nápolyban játszott az egyetemisták és főiskolások olimpiáján. Ott a képen látható Kövesdi Vivien, Huszti Dóra, Gerendás Matilda, Gémes Alexa Fradi-szekciót is soraiban tudó nemzeti együttessel aranyérmes lett. 

Ráski Lilla hat év után költözik vissza szülővárosába Egerből. Az FTC új igazolása a nagy rivális egyik leggólerősebb játékosa volt az elmúlt szezonokban, ráadásul a hevesi együttes színeiben többször is borsot tört a Fradi orra alá. A 30 éves pólósnak az lesz a feladata, hogy rutinjával betöltse a rosszkézoldalon tátongó űrt, hiszen a fiatal Ramocsai Vera mellett ő lesz a keret másik balkezese. Jó teljesítményére a Népligetben is számítunk.

fotó: Lénárt Márton

Petik Panna már a távolabbi jövőt képviseli, hiszen az OSC-től érkező 17 éves vízilabdázó a csapat fiatal magjához csatlakozik. Négy új igazolásunk mellett ugyanis ismét több saját nevelésű utánpótláskorú játékosunk is bekerült a keretbe. Ács Dóra (17), Krénusz Anna (14), Neszmély Boglárka (15), Ramocsai Vera (16), Regős Maja (16) a 2019/2020-as szezonban saját korosztálya mellett a felnőtt ob I-ben is játszik majd.

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2019/2020-as kerete:

Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Ács Dóra, Gémes Anett Alexa, Hajdú Róza, Huszti Dóra, Illés Anna, Kövesdi Vivien, Krénusz Anna, Máté Zsuzsanna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Ráski Lilla, Regős Maja, Takács Vivien, Tóth-Csabai Dóra

Vezetőedző: Béres Gergely

Szakmai igazgató: Gerendás György

Távozott: Bujka Barbara, Gerendás Matilda, Illés Henrietta, Kluka Krisztina, Lena Mihailovic, Péter Dóra

"
"
Cikkajánló

Ismét a hajrában csúszott ki a győzelem a kezünkből

Izgalmas és fordulatos meccsen döntetlen született az FTC-BVSC rangadón a női vízilabda ob I-ben.

Győzni kell közvetlen riválisunk ellen

Újabb rangadó vár az FTC-Telekom Waterpolo női csapatára, amely a BVSC-t fogadja a Népligetben.

Dunaújvárosban ért véget a sorozatunk

Az FTC-Telekom Waterpolo szombaton az első vereségét szenvedte el a női OB I aktuális kiírásában.

Illés: „Ilyen meccsekért érdemes keményen edzeni.”

Derbi után és rangadó előtt beszélgettünk az FTC-Telekom Waterpolo játékosával, aki öt gólt lőtt az UVSE-nek.

Megszakítottuk a címvédő 3 éves sorozatát!

Döntetlent ért el az FTC-Telekom az UVSE ellen, így pontot rabolt a címvédőtől és továbbra is veretlen.

Szükségük lesz a fradisták buzdítására

A címvédő UVSE-t fogadja az FTC-Telekom Waterpolo női csapata csütörtök este a Népligetben.

Győztes rangadó után vezetjük a bajnokságot

A különbség csak egy gól lett, de ennél magabiztosabban nyert az FTC-Telekom Waterpolo női csapata Egerben.

Cél az első hely megtartása

A Magyar Kupa után a bajnokságban is nagy küzdelem várható az Eger és az FTC női csapata között.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most