2019. január 19.
Fantasztikus játék!
Remek győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo női csapata legnagyobb riválisa, az Eger ellen.

A szezonban már négyszer találkozott a Ferencváros és az Eger női vízilabdacsapata, és mindannyiszor szoros eredmény született. Ahogy korábban, úgy most is a mieink kezdtek jobban, hiszen az első negyedben már 4-0-s előnyt harcoltunk ki magunknak. Ezt öt lövésből hozták össze a lányok, míg a vendégek hiába próbálkoztak nyolcszor, nem tudtak túljárni Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya eszén. 

A korábbi meccseken itt elkezdte a felzárkózást az Eger, de a lányok most előhúztak a cilinderből valamit, hiszen remek lövéshatékonyságunk a folytatásban is megmaradt. Kövesdi Vivien, Muzsnay Fanni és Bujka Barbara góljával már 7-0-ra vezettünk. Talán borítékolható volt, hogy ekkora előny tudatában kicsit kiengednek a lányok, az egrieknek pedig egy kis szikra kellett ahhoz, hogy higgyenek a fordításban. A meccs 10. percében meg is szerezték első góljukat (7-1), majd ezt további vendég találatok követték. Ugyan Gémes Alexa és Lena Mihailovic hatalmas gólt szerzett, ám a hétgólos előnyünk négyre olvadt a szünetre (9-5).

Ebben a pillanatban már felsejlett az egri kupanegyeddöntő, amikor 8-4-es Fradi-vezetésről fordított az Eger és nyert 12-11-re. Vezetőedzőnk, Béres Gergely épp a koncentrációra hívta fel a figyelmet és a harmadik negyed nehézségeire, mivel korábban többször is ebben a játékrészben csúszott ki a győzelem a Ferencváros kezéből. De most nem így alakult! Küzdöttek a vendégek, de jól működött a védelem, elől pedig nemhogy tartottuk az előnyünket, még rá is tettünk, így Gerendás Matilda és Kövesdi Vivien távoli gólja után már 13-7-re vezettünk a negyedik negyed előtt.

Bujka Barbara az utolsó játékrész elején visszaállította a hétgólos különbséget (14-7), de még ekkor sem nyugodhattunk meg. A vendégek ismét felzárkóztak négyre (14-10), de már nem maradt elég idejük és erejük arra, hogy csodát tegyenek. A Ferencváros ezzel 14-10-re megnyerte második bajnokiját is az Eger ellen, így hat pontra növelte előnyét nagy riválisa előtt, amely ráadásul egy meccsel többet játszott.

De ennél jóval többet jelenthet ez a siker! A két csapat valószínűleg a 4. és 5. helyen végez majd az alapszakaszban, így a rájátszásban ismét összekerülnek. A felek viszik magukkal az egymás elleni eredményeket, így a két Fradi-siker azt jelenti, hogy 6-0-s előnnyel indulhatunk a hét pontig tartó párharcban, melynek győztese bejut az elődöntőbe.

NŐI VÍZILABDA BAJNOKSÁG
Alapszakasz 12. forduló, 2019.01.19., szombat 
FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda
FTC-TELEKOM – ZF-EGER 14-10 (4-0, 5-5, 4-2, 1-3)
Gólszerzőink: Kövesdi 3, Gémes 3, Mihailovic 2, Tóth-Csabai 2, Bujka 2, Gerendás, Huszti 1-1

"
"
Cikkajánló

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin