2021. február 7.
Fradi-fieszta a Mediterrani ellen
Vályi Vandáék váratlanul nagy verésben részesítették spanyol ellenfelüket, és megőrizték a harmadik helyet.

Női vízilabdacsapatuk szombaton megszerezte a szakosztály történetének első Euroliga-sikerét a veronai selejtezőtornán, a mai zárómérkőzésen, a spanyol CE Mediterrni ellen ezt próbálta megduplázni.

A szombat esti mérkőzésen bordasérülést szenvedő Valentin Kamilla nem tudta vállalni a játékot, a szintén a bordáját fájlaló Illés Anna viszont igen.

A találkozó spanyol momentummal indult, de a tegnap estével elletétben gyorsabban felvette a ritmust csapatunk, ezt igazolva sorrendben Jenei Kata, Kuna Szonja, valamint Vályi Vanda volt eredményes (3-1). A spanyol bajnokságban még veretlen ellenfél azonban Clara Espar Llaquet duplájával egyenlített (3-3 a negyed vége).

A második negyed ellentmondást nem tűrő támadóvízilabdát hozott, amiből az úszógyorsasággal többször előnyös lövőhelyzetet kialakító és harciasabb Fradi kerekedett felül. Jenei Kata második góljával 4-3-a vezettünk, majd Kunka Szonja értékesített egy emberelőnyt, Illés Anna pedig egy ötméterest, így 6-4 volt ide.

Sajnos ezt követően két akciónál is pechesek voltunk, kisebb megingásainkat Espar Llaquet két gyors góllal büntette (6-6). A szünet előtti utolsó két percben azonban ismét a mi lányaink felé billent a mérleg nyelve: először Jenei megszerezte harmadik találatát, majd Illés Anna szerzett pazar akciógólt (8-6).

A harmadik negyed háromperces gólcsendjét Vályi Vanda törte meg, aki megúszásból és ejtésből is betalált, ráadásul két gólja között Muzsay Fanni is eredményes volt, így már öt gólra hízott az előnyünk (11-6).

Ez a zöld-fehér periódus (4-0-ra nyertük a negyedet) teljesen megtörte a spanyolok ellenállását, ellenfelünk helyzetét Kuna Szonja újabb találata végképp nehézzé tette.

Az utolsó negyedet tehát hatgólos fórból kezdhettük, ami lehetőséget adott a türelmes játékra. A lányoknak még azt sem róhatta el senki, hogy ilyen előny birtokában olykor lankadt a figyelmük, lazább volt a koncentráció: Kövesdi Viven góljára hárommal válaszolt a Mediterrani (13-9).

A mérkőzés hátralévő percei alatt Tóth-Csabai Dóra is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Illés Anna is megszerezte harmadik találatát (15-10). Majd a vége előtt fél perccel Tóth-Csabai igencsak távolról lőtte ki a kapu bal felső sarkát, megadva ezzel a végső kegyelemdöfést a három Európa-bajnokkal felálló spanyoloknak.

A 16-11-es siker azt eredményezte, hogy 6 ponttal Béres Gergely csapata a B-csoport 3. helyén végzett, és büszkén hagyhatja el Veronát.  A negyedöntőbe jutás ugyan nem jött össze, de a tornán mutatott játék sokatmondó lehet a jövőre nézve.

Női vízilabda, Euroliga-selejtező, Verona
FTC-Telekom Waterpolo-CE Mediterrani 16-11 (3-3, 5-3, 4-0, 4-5)
Gólszerzőink: Vályi, Kuna, Jenei, Illés 3-3, Tóth-Csabai 2, Muzsnay, Kövesdi 1-1

"
"
Cikkajánló

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin