2020. január 25.
Illés Anna a legjobbkor talált be, megvan a bronzérem!
Hollandia legyőzésével a 3. helyen zárta a hazai rendezésű Eb-t a magyar női vízilabda-válogatott.

Mindkét csapat szombaton szeretett volna játszani, ám a holland és a házigazda magyar együttes is inkább az esti, aranyéremről döntő fináléba vágyott. Az elődöntők azonban másképpen alakultak: Hollandia ötméteresek után maradt alul az olimpiai kvótát megkaparintó Oroszország ellen, a mieink pedig 11-10-re kaptak ki a tokiói szereplést korábban biztosító Spanyolországtól.

A Duna Aréna ennek ellenére is megtelt lelkes magyar szurkolókkal a szombaton 17.30-kor kezdődő bronzmeccsre, amelyen holland vízilabdadrukkerek is képviseltették magukat. Az első negyed után utóbbiak örülhettek: noha Keszthelyi Rita két, valamint Szilágyi Dorottya egy góljával eleinte 3-1-re is vezettünk, a hollandok fordítottak, nyolc perc után 5-3-ra vezettek.

A folytatásban Szilágyi Dorottya ötméterese után zárkóztunk (4-5), Gangl Edina védéseinek köszönhetően pedig percekig tartani tudtuk az állást, ám a 15. percben Hollandia emberelőnyben szerzett góllal, eggyel később pedig egy videózás után megadott találattal növelte a fórt (4-7). Parkes Rebecca révén fontos pillanatban, még a félidő előtt sikerült szépíteni, ezért „csak” kétgólos hátrányból vártuk a folytatást.

A térfélcserét követően Szilágyi Dorottya próbálkozott, ám lövését védte a holland kapus, a mi kapunk előtt pedig Iris Wolves szerzett szépségdíjas gólt. Fájdalom, hogy Magyarország ellen, 8-5-re módosítva az állást... Távolodni látszott a bronzérem.

Persze, az FTC-Telekom Waterpolo játékosait, Illés Annát és Máté Zsuzsannát is soraiban tudó magyar együttes nem adta fel, Parkes góljával a 18. percben vissza is jöttünk mínusz kettőre (6-8). Ezt követően a 21. percben Rybanska Natasa több lövőcsel után lőtt a holland kapuba, majd Leimeter Dóra volt eredményes távolról, így ha nem is a semmiből, de némileg váratlanul, egészen rövid időn belül kiegyenlítettünk (8-8)! A varázslatnak ezzel még nem volt vége, Leimeter Dóra góljával a negyed vége előtt visszavettük a vezetést – 20 perc után először!

A döntő nyolc percből már csak kettő volt hátra, amikor még mindig eggyel vezettünk – lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, ám a játékosok nem éltek egyikkel sem. A 30. percben aztán emberelőnybe kerültünk, Bíró Attila szövetségi kapitány pedig időt kért. A szusszanásnyi szünet után aztán jött a Fradi játékosa, Illés Anna, aki a kapuval szemben állva pattintott a bal felsőbe (10-8). Ez volt a végszó, kialakult a végeredmény – Magyarország bronzérmesként zárt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Bíró Attila együttese március közepén, a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az olimpiai indulás jogát.

34. NŐI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Bronzmérkőzés

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 10-8 (3-5, 2-2, 4-1, 1-0)

2020. január 25., Budapest, Duna Aréna.

"
"
Cikkajánló

EB2020: Elődöntőben női válogatottunk!

A spanyolokon át vezet az útja az Európa-bajnoki fináléba a magyar női vízilabda-válogatottnak.

EB2020: Csoportelső női válogatottunk!

Negyedik meccsét is megnyerte a budapesti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott.

Kasó és Illés remekelt, nyertünk és már továbbjutottunk

Hiába kapaszkodtak vissza az oroszok, harmadik meccsén is győzött a magyar női vízilabda-válogatott.

Kettőből kettő – Szlovákia sem jelentett gondot az Eb-n

Könnyedén hozta második csoportmeccsét is a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon.

19 gólos győzelemmel kezdtük az Eb-t

Remekeltek a Fradisták a papírforma győzelmet arató magyar női vízilabda-válogatott első mérkőzésén.

„Menekült” az uszodából, mára vb-ezüstérmes kapus lett

Neszmély Boglárkának egy fogócska változtatta meg a karrierjét, ráadásul nem is a kapuban kezdett - VIDEÓ

Vereséggel zártuk a BL-t

Fordulatos meccsen 9-8-ra kikapott az FTC női vízilabdacsapata Egerben.

Zárjuk győzelemmel a BL-t!

A BL-ben tét nélküli lesz az Eger-FTC csata, de a női ob I rájátszása miatt nem mindegy az eredmény.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin