2023. szeptember 18.
Íme, a Mihók-Cseh páros első válogatott kerete
Nyolc női FTC-vízilabdázó kapott meghívót az új szövetségi kapitányok első válogatott összetartására.

28 játékos kap lehetőséget az új időszámítás első körében, köztük nyolc FTC-játékos: Farkas Tamara, Gurisatti Gréta, Kiss Alexandra, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna, Vályi Vanda is tagja a magyar női vízilabda-válogatottnak. Két név hiányzik a felsorolásból, Dömsödi Dalma és Neszmély Boglárka, akik az U20-as vb-győzelem után pihenőt kaptak Mihók Attilától és Cseh Sándortól, ahogy a többi coimbrai hős sem szerepel a bő keretben.

Annak érdekében is hagyták most ki a csapatból a junior világbajnokokat, hogy minél kipihentebben érkezzenek meg a 2024-es olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, hiszen női válogatottunk még nem szerzett jogot a párizsi ötkarikás játékokon való indulásra. Először a január 3-án kezdődő netanyai Eb-n lesz erre lehetősége Gurisattiéknak, akiknek ehhez meg kell nyerniük a kontinensviadalt. Ha ez nem sikerülne ezen a tornán, akkor a dohai, februári vb-n tudja utoljára  megszerezni a kvótát a nemzeti együttes.

ITT A LEHETŐSÉG A BIZONYÍTÁSRA 

Egyre több játékosunk fordult meg az utóbbi időben a korábbi szövetségi kapitány, Bíró Attila válogatottjában. A fukuokai vb-re hat játékosunk, Neszmély Boglárka, Máté Zsuzsanna, Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Dömsödi Dalma és a nyáron visszatérő Vályi Vanda utazott, de Pőcze Panna is végigcsinálta az embert próbáló felkészülést, amelyen több alkalommal is remekül játszott, de a végén kimaradt a szűkített keretből. Rajta kívül a legutóbbi szezonban Farkas Tamara és Kuna Szonja is vezérszerepet vállalt a Fradiban, most pedig a válogatottban újra megmutathatják, hogy mire képesek. Vályi mellett friss igazolásunknak, Kiss Alexandrának sem lesz ismeretlen a nemzeti együttes légköre, így kapusunk sem lesz újonc az összetartáson.

- Minél több mindenkit szeretnénk látni, mit tudnak mutatni egy egymás elleni játékban, ehhez egy-egy csapatot alakítunk ki két-két sorral, ezért kaptak ennyien meghívót – magyarázta Mihók Attila szövetségi kapitány. – Alapként a tavalyi Universiade-csapat, illetve az elmúlt egy-két évben a bővebb felnőttkeret tagjaként már számba vett lányokat hívtuk meg az eddigi válogatottak mellé” – nyilatkozta Mihók Attila a bőkeretről a szövetség honlapján.

Az FTC csütörtöktől vasárnapig a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában küzd majd a főtáblára jutásért a Margitszigeten, ezt követően pedig nyolc játékosunk csatlakozik a válogatotthoz, amely szeptember 25-én és 26-án készül az Európa-bajnokságra.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE:

Ármai Zita (BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (FTC-Telekom Waterpolo), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC-Telekom Waterpolo), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Jancsó Patrícia (BVSC), Katona Zsófi (Eger), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro), Kiss Alexandra (FTC-Telekom Waterpolo)Kuna Szonja (FTC-Telekom Waterpolo)Leimeter Dóra (FTC-Telekom Waterpolo), Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Mahieu Géraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC-Telekom Waterpolo), Pál Réka (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC-Telekom Waterpolo), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szellák Csenge (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Torma Luca (Eger), Vályi Vanda (FTC-Telekom Waterpolo)

"
"
Cikkajánló

IRÁNY A MAGYAR KUPA-FINAL4

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata javított pénteki védekezésén és esélyt sem hagyott az Egernek.

Döntetlen az odavágón

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata egyenlő állásról várhatja az Eger elleni MK-negyeddöntő visszavágóját.

Halálcsoport a női vízilabda BL-ben

A magyar bajnok és a legutóbbi BL-ezüstérmes lesz női pólósaink csoportellenfele a Bajnokok Ligája-főtáblán.

Szuperrangadó a Magyar Kupában

A címvédő FTC-Telekom női vízilabdacsapata a magyar bajnok Egerrel küzd meg a négyes döntőbe jutásért.

Kuna Szonja a BL-főtábláról: „Ez még csak az út eleje"

Női vízilabdacsapatunk játékosa szerint a csapatnak elsősorban védekezésben kell fejlődnie - VIDEÓ

Megvan a BL-főtábla

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata csoportharmadikként jutott tovább a legjobb 16 mezőnyébe.

Vasárnap jön a mindent eldöntő párharc

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Spandau ellen zárja a BL-selejtezőt, a továbbjutás a tét.

Vereség az UVSE ellen a BL-ben

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának vasárnap győznie kell a Spandau ellen, a főtáblára kerülésért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin