2023. szeptember 30.
IRÁNY A MAGYAR KUPA-FINAL4
Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata javított pénteki védekezésén és esélyt sem hagyott az Egernek.

Kiélezett csatát vívott címvédő csapatunk és a regnáló bajnok Eger péntek este a Bárány Uszodában a kupanegyeddöntő első meccsén, hiszen 10-6-ra is vezetett Sike József gárdája, Gerendás Györgyék viszont innen hozták vissza a meccset és egyenlítettek 13-13-ra, úgy, hogy az utolsó percben a győzelemre is volt esélyünk. Ezzel azonban a Népligetre maradt a döntés, a képlet pedig egyszerű volt. A győztes bejut a Magyar Kupa Final4-ba.

A visszavágó viszont teljesen más forgatókönyv szerint zajlott és egyoldalú játékot hozott. A mérkőzést sokkal frissebben kezdte a Fradi, Kurucz-Gurisatti Gréta labdaszerzéséből Vályi Vanda talált be, majd Leimeter Dóra éles szögből lőtt a kapuba (2-0). Közel voltunk a háromgólos vezetéshez is, ám amikor Kurucz-Gurisattit ketten tépték a víz alá a kapu előtt kezében a labdával, nem született ítélet, az ellentámadásból pedig szépítettek az egriek (2-1). Nem esett azonban ki a lendületből a hazai együttes, amelynek volt válasza, kettő is. Előbb Farkas Tamara volt eredményes, majd Kurucz-Gurisatti alakította ki a 4-1-es részeredményt.

Alaposan feljavult a védekezésünk az odavágóhoz képest, hiszen pénteken a félidőben 10-8-ra vezettek a hevesiek, most azonban csupán egyszer tudták bevenni a kapunkat a meccs feléig. Neszmély Boglárka parádésan védett, a hátsó alakzat pedig sorra blokkolta a lövéseket és szerzett labdákat. Az eredményen Vályi, Kurucz-Gurisatti és Máté Zsuzsanna tudott alakítani, így két negyed után 7-1 volt az előnyünk.

A jó játékot sikerült átmentenünk a második félidőre is. Kurucz-Gurisatti háromszor vállalta magára a góllövő szerepet a harmadik játékrészben. Aztán tényleg mindenki konstatálhatta, hogy Neszmély ezen az estén legyőzhetetlen, hiszen a pénteken öt találatot jegyző Szilágyi Dorottya büntetőjét is hárította. A harmadik negyedben aztán megtörték hosszú gólcsendjüket az egriek, de így is 10-2-es állásról várhattuk az utolsó felvonást.

A záró játékrészben még kiadtuk utolsó energiatartalékainkat, annak ellenére is, hogy már négy játékosunk is kipontozódott a meccsen, tehát Gerendás György számára csupán nyolc bevethető játékos maradt. Kurucz-Gurisattit keményebb eszközökkel próbálták megtörni a hitehagyott egriek, akiknek így sem sikerült megállítani a Fradi játékosait. Leimeter, Kuna, Vályi és Farkas szállította a gólokat, míg hátul csak egyet engedtünk a vendégeknek. Ezzel az FTC nagyon magabiztosan, 16-3-ra megnyerte a negyeddöntős párharc második meccsét, kiejtette a bajnok Egert 29-16-os összesítéssel és bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol küzdhetünk a címvédésért!

BENU NŐI MAGYAR KUPA

Negyeddöntő, 2. mérkőzés – 2023. szeptember 30., szombat 18:30

Budapest, FTC-MVM Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO - TIGRA-ZF-EGER 16-3 (4-1, 3-0, 3-1, 6-1)

Gólszerzőink: Kurucz-Gurisatti 5, Leimeter 3, Vályi 3, Farkas 2, Máté, Kuna, Tóth-Csabai 1-1

"
"
Cikkajánló

Kezdődik a döntő - az aranyéremért megyünk!

Első bajnoki címét szerezheti meg az FTC női vízilabdacsapata, amelynek kétszer kell nyernie az UVSE ellen.

Története során először bajnoki döntős az FTC!

Hatalmas hajrá után ötméteresekkel nyertek Dunaújvárosban női pólósaink, így döntőbe jutottak!

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin