2020. január 15.
Kasó és Illés remekelt, nyertünk és már továbbjutottunk
Hiába kapaszkodtak vissza az oroszok, harmadik meccsén is győzött a magyar női vízilabda-válogatott.

A horvátok és a szlovákok elleni meccs után végre egy igazán kemény összecsapás várt női válogatottunkra, ráadásul az oroszok ellen már a csoportelsőség is volt a tét. Ennek ellenére az idegességnek még csak nyoma sem látszódott a mieinken a bemutatásnál, majd az első negyedben sem, amelyet 4-3-ra nyertünk meg kézben tarta a találkozót. Ezúttal a Fradi kapusa, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya kezdett, aki fantasztikus védésekkel meg is hálálta a szövetségi kapitány bizalmát. A félidőre sikerült növelni az előnyünket háromra Gyöngyössy Anikó és Vályi Vanda góljaival (6-3).

Sajnos ellenfelünk nem tört meg és a szünet után 6-6-ra feljött, de hiába egyenlített ki háromgólos hátrányból az orosz csapat, és lettünk ezzel párhuzamosan feszültebbek is, nem tudtak fordítani. A négy góllal záró Keszthelyi Rita gyönyörű megmozdulásával és Szilágyi Dorottya találatával 8-6-os vezetéssel kezdhettük meg az utolsó játékrészt. Korántsem dőlt még el a meccs, ugyanis Oroszország talált be elsőként a negyedben (8-7), szorossá téve ezzel a végjátékot. Jött egy kiállítás és vele a magyar időkérés, ahol Bíró Attila elmondta a figurát, majd „Nusira” nézett és közölte vele, hogy hogyan lőjje be. Az FTC játékosa, Illés Anna pedig megfogadta a kapitány utasítását és bevágta győztes gólt (9-7)! A hátralévő két és fél percben csak egy gólt kaptunk, ami már nem számított, ezzel pedig a magyar válogatott 9-8-ra megnyerte a rangadót. Harmadik sikerünkkel a továbbjutást már kiharcoltuk és nagy lépést tettünk a csoportelsőség felé, amit pénteken a görögök ellen biztosíthatunk be.

A magyar válogatott és az FTC-Telekom kapusa, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak: „Bíró Attila általában a mérkőzés előtti napon meg szokta mondani, ki lesz a kezdőkapus, hogy nyugodtan tudjunk készülni, és ez most sem történt másként. Elég jól bírtam szusszal a meccset, annak köszönhetően, hogy rendben volt előttem a védekezés, jóval könnyebb dolgom volt nekem is. A helyükön voltak a blokkok, igazi csapatmunka eredménye ez a győzelem. Egyelőre örülünk a sikernek, de a következő edzésen már nem ezzel foglalkozunk, hanem a görögök ellen készülünk. Remélem, hogy a felkészülési időszakban ellenük aratott két győzelem nyomot hagyott bennük, nekünk azonban ugyanúgy kell játszanunk, mintha egyszer sem találkoztunk volna a közelmúltban. Szerintem ellenük is a védekezés lehet a siker kulcsa, ugyanolyan fontos lenne nyerni, mint az oroszok ellen volt.”

LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Budapest, Duna Aréna

Női torna 3. csoportmérkőzés, 2020.01.15., szerda

MAGYARORSZÁG – OROSZORSZÁG 9-8 (4-3, 2-0, 2-3, 1-2)

Gólszerzőink: Keszthelyi 4, Szilágyi 1, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Vályi 1

"
"
Cikkajánló

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin