2023. november 30.
Keményen alapozik a magyar női válogatott
Öt FTC-játékossal készül az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra a női vízilabda-válogatott.

Csütörtök délelőtt a sajtó képviselőinek először volt lehetősége betekintést nyerni a Mihók Attila-Cseh Sándor szövetségi kapitánypáros edzésmódszereibe. A margitszigeti Széchy Tamás Uszodában a belépés után csak a folyton csobogó víz hangja és a hosszában behúzott kötelek látványa fogadta a magyar női vízilabda-válogatott edzésére érkezőket, ez pedig egy dolgot jelenthet ebben a sportban: a labdás gyakorlás és taktika helyett csak úszás lesz a programban.

Hét FTC-játékos vesz részt az összetartáson, ugyanis november 20-án kihirdették az Eb-re készülő bő keretet, amiben a világbajnoki csapatból Dömsödi Dalmán és Máté Zsuzsannán kívül Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Neszmély Boglárka és Vályi Vanda is megőrizte helyét, ezen túl pedig Kuna Szonja kapott lehetőséget, hogy megküzdjön a helyéért és játszhasson élete első nagy nemzetközi tornáján a válogatottal.

„Nagyon örültem a behívónak, minden edzésen ez a cél lebegett a szemem előtt, hogy végre magamra húzhassam a válogatott szerelését. Ez mindig egy óriási megtiszteltetés. A cél szerintem nem lehet más, mint hogy bekerüljek az utazó keretbe, majd az Európa-bajnokságon megszerezzük az olimpiai kvótát. Szerintem ebben a gyorsaságom mindenképpen az előnyömre válhat, ezen felül pedig minél kevesebb hibával kell játszanom” – nyilatkozta edzés után Kuna Szonja, aki a 2022 januári Világkupa után szerepel ismét a keretben.  

Kőkemény időszak vár a játékosokra, hiszen mindenki szeretne megfelelni az új szakmai stáb elvárásainak, hogy bekerüljön a 15 fős utazó csapatba, amely azért harcol majd Eindhovenben, hogy kijusson a 2024-es olimpiára. Az Európa-bajnokság aranyérmese kap kvótát, ugyanakkor a spanyol és a holland válogatott már biztosította helyét Párizsban, így akár harmadik hely esetén is megválthatjuk a repülőjegyünket. Az Eb-csoportkörében Görögország, a házigazda Hollandia, majd Horvátország lesznek az ellenfeleink. Az állóképességünkre mindenképpen szükség van, hiszen az első három napon minden alkalommal vízbe ugranak majd a csapatok a január 5-e és 13-a között megrendezésre kerülő kontinensviadalon.

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin