2019. május 6.
Két Fradista készülhet a nyári válogatott tornákra
Kihirdette 18 fős keretét a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a nyári eseményekre.

A múlt hétvégén véget ért a női vízilabda bajnokság, melyet az UVSE nyert meg a Dunaújváros és a BVSC előtt, míg az FTC-Telekom Waterpolo a tavalyi idényhez hasonlóan a negyedik helyen zárt. A klubszezon befejeztével pedig kezdetét veszik a válogatott események, melyek között két olimpiai kvalifikációs torna is lesz. Június 4-9. között Budapesten kerül sor a Világliga Szuperdöntőre, míg július 12-28. között világbajnokságot rendeznek Dél-Koreában. Ezen kívül a vb előtti felkészülésben részt vesz a válogatott egy nemzetközi tornán is. 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette 18 fős keretét, melybe két ferencvárosi játékos kapott helyet. Bíró Attila a magyar bajnokság, valamint az Európa Kupa-, világliga-meccseken tapasztaltak alapján döntötte el, hogy kikre számít idén nyáron. 

„Nagy meglepetés nem ért a bajnoki hajrában sem, többségben azok a játékosok domináltak a csapatiakban, akik nemzetközi rutint szereztek. A tizennyolcas keretben négy kapus található, lesz lehetősége az edzéseken mindenkinek bizonyítani.” – fogalmazott a szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak. 

A négy kapus egyike a Fradi hálóőre, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, akinek meg kell majd harcolnia a helyéért a szűkített keretben, hiszen a Világliga Szuperdöntőre és a világbajnokságra is két kapust nevez a kapitány, míg Tóth-Csabai Dóra a válogatott stabil tagjának tekinthető. Már évek óta kihagyhatatlan a csapatból!

A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete: 
Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya (FTC), Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC) 
Mezőnyjátékosok: Tóth-Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

A válogatottunkat a legjobbak között tartják számon, hiszen a torinói Európa Kupa hatos döntőjén bronzérmet nyert, éppen ezért a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bizakodva tekint a nyár események elé. „A magyar női válogatott felveszi a versenyt bárkivel, optimista vagyok, hiszem, hogy a nyáron is lesz okunk az örömre. A szövetség mindent megtesz azért, hogy így legyen, mindenben támogatjuk, segítjük a csapatot. A Budapesten megrendezendő Világliga Szuperdöntő ismét ráirányítja majd a figyelmet a női vízilabdára, ez a nemzetközi esemény idén a legnagyobb hazai ünnepe lesz a magyar pólónak!” - nyilatkozta Vári Attila a waterpolo.hu-nak. 

"
"
Cikkajánló

Vereséggel zártuk a BL-t

Fordulatos meccsen 9-8-ra kikapott az FTC női vízilabdacsapata Egerben.

Zárjuk győzelemmel a BL-t!

A BL-ben tét nélküli lesz az Eger-FTC csata, de a női ob I rájátszása miatt nem mindegy az eredmény.

A Szentes sem okozott gondot

18-7-re nyert idegenben az FTC-Telekom női pólócsapata a bajnokságban, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Kötelező győzelemért utazunk Szentesre

Még utoljára ellenfélként néz szembe női pólócsapatunkkal az FTC leendő vezetőedzője, Matajsz Márk.

Nagy csatát nyertünk meg a Dunaújváros ellen

9-8-ra győzte le egyik közvetlen riválisát a bajnokságban a listavezető FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fókuszban a bajnokság

A rájátszás szempontjából játszik fontos meccset az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Dunaújváros ellen.

Nem juthatunk tovább a BL-ben

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 13-8-as vereséget szenvedett a tavalyi ezüstérmes Mataro ellen.

Lenyűgöző klasszis játékosunk saját Lego birodalma

Vízilabdázónk, Leimeter Dóra óriási Harry Potter-rajongó és több ikonikus szereplő is megvan neki - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin