2019. május 6.
Két Fradista készülhet a nyári válogatott tornákra
Kihirdette 18 fős keretét a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a nyári eseményekre.

A múlt hétvégén véget ért a női vízilabda bajnokság, melyet az UVSE nyert meg a Dunaújváros és a BVSC előtt, míg az FTC-Telekom Waterpolo a tavalyi idényhez hasonlóan a negyedik helyen zárt. A klubszezon befejeztével pedig kezdetét veszik a válogatott események, melyek között két olimpiai kvalifikációs torna is lesz. Június 4-9. között Budapesten kerül sor a Világliga Szuperdöntőre, míg július 12-28. között világbajnokságot rendeznek Dél-Koreában. Ezen kívül a vb előtti felkészülésben részt vesz a válogatott egy nemzetközi tornán is. 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette 18 fős keretét, melybe két ferencvárosi játékos kapott helyet. Bíró Attila a magyar bajnokság, valamint az Európa Kupa-, világliga-meccseken tapasztaltak alapján döntötte el, hogy kikre számít idén nyáron. 

„Nagy meglepetés nem ért a bajnoki hajrában sem, többségben azok a játékosok domináltak a csapatiakban, akik nemzetközi rutint szereztek. A tizennyolcas keretben négy kapus található, lesz lehetősége az edzéseken mindenkinek bizonyítani.” – fogalmazott a szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak. 

A négy kapus egyike a Fradi hálóőre, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, akinek meg kell majd harcolnia a helyéért a szűkített keretben, hiszen a Világliga Szuperdöntőre és a világbajnokságra is két kapust nevez a kapitány, míg Tóth-Csabai Dóra a válogatott stabil tagjának tekinthető. Már évek óta kihagyhatatlan a csapatból!

A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete: 
Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya (FTC), Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC) 
Mezőnyjátékosok: Tóth-Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

A válogatottunkat a legjobbak között tartják számon, hiszen a torinói Európa Kupa hatos döntőjén bronzérmet nyert, éppen ezért a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bizakodva tekint a nyár események elé. „A magyar női válogatott felveszi a versenyt bárkivel, optimista vagyok, hiszem, hogy a nyáron is lesz okunk az örömre. A szövetség mindent megtesz azért, hogy így legyen, mindenben támogatjuk, segítjük a csapatot. A Budapesten megrendezendő Világliga Szuperdöntő ismét ráirányítja majd a figyelmet a női vízilabdára, ez a nemzetközi esemény idén a legnagyobb hazai ünnepe lesz a magyar pólónak!” - nyilatkozta Vári Attila a waterpolo.hu-nak. 

Cikkajánló

Elismerés a bajnok hölgyeknek

Junior Eb-győztes kéziseink és Universiade-aranyérmes vízilabdázóink elnöki elismerésben részesültek – VIDEÓ!

Leigazolása előtt is Fradista volt

Új impulzusra volt szüksége az FTC női vízilabdacsapatába szerződő Illés Annának. - INTERJÚ!

Európa-bajnokkal és Universiade-győztessel erősítettünk

Négy új játékost igazolt az FTC-Telekom Waterpolo női csapata, amely továbbra is számít utánpótlására.

Egy gólon múlt a bronzérem

Negyedik helyen végzett a magyar női válogatott a világbajnokságon, miután kikapott a bronzmeccsen.

A bronzéremért Ausztrália ellen játszhatunk

Nem jött össze a bravúr Spanyolország ellen, 16-10-re kikapott válogattunk a vb-elődöntőben.

Fantasztikus! Elődöntőben női pólósaink

Nagyszerű védekezéssel legyőzte az olaszokat és bejutott a vb elődöntőjébe a magyar női válogatott.

Nyolc között a női pólóválogatott

Bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe a magyar női válogatott Új-Zéland legyőzése után.

Kikaptunk, de ez a vereség még jól jöhet

Nem tudta kijavítani rossz kezdését a magyar női válogatott, amelynek nem volt esélye az oroszok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most