2019. május 6.
Két Fradista készülhet a nyári válogatott tornákra
Kihirdette 18 fős keretét a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a nyári eseményekre.

A múlt hétvégén véget ért a női vízilabda bajnokság, melyet az UVSE nyert meg a Dunaújváros és a BVSC előtt, míg az FTC-Telekom Waterpolo a tavalyi idényhez hasonlóan a negyedik helyen zárt. A klubszezon befejeztével pedig kezdetét veszik a válogatott események, melyek között két olimpiai kvalifikációs torna is lesz. Június 4-9. között Budapesten kerül sor a Világliga Szuperdöntőre, míg július 12-28. között világbajnokságot rendeznek Dél-Koreában. Ezen kívül a vb előtti felkészülésben részt vesz a válogatott egy nemzetközi tornán is. 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette 18 fős keretét, melybe két ferencvárosi játékos kapott helyet. Bíró Attila a magyar bajnokság, valamint az Európa Kupa-, világliga-meccseken tapasztaltak alapján döntötte el, hogy kikre számít idén nyáron. 

„Nagy meglepetés nem ért a bajnoki hajrában sem, többségben azok a játékosok domináltak a csapatiakban, akik nemzetközi rutint szereztek. A tizennyolcas keretben négy kapus található, lesz lehetősége az edzéseken mindenkinek bizonyítani.” – fogalmazott a szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak. 

A négy kapus egyike a Fradi hálóőre, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, akinek meg kell majd harcolnia a helyéért a szűkített keretben, hiszen a Világliga Szuperdöntőre és a világbajnokságra is két kapust nevez a kapitány, míg Tóth-Csabai Dóra a válogatott stabil tagjának tekinthető. Már évek óta kihagyhatatlan a csapatból!

A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete: 
Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya (FTC), Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC) 
Mezőnyjátékosok: Tóth-Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

A válogatottunkat a legjobbak között tartják számon, hiszen a torinói Európa Kupa hatos döntőjén bronzérmet nyert, éppen ezért a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bizakodva tekint a nyár események elé. „A magyar női válogatott felveszi a versenyt bárkivel, optimista vagyok, hiszem, hogy a nyáron is lesz okunk az örömre. A szövetség mindent megtesz azért, hogy így legyen, mindenben támogatjuk, segítjük a csapatot. A Budapesten megrendezendő Világliga Szuperdöntő ismét ráirányítja majd a figyelmet a női vízilabdára, ez a nemzetközi esemény idén a legnagyobb hazai ünnepe lesz a magyar pólónak!” - nyilatkozta Vári Attila a waterpolo.hu-nak. 

Cikkajánló

Gerendás György: „Hiába az eredmény, jó úton járunk!”

Gerendás György szakmai igazgató és Bujka Barbara értékelték női pólósaink BVSC elleni bronzcsatáját - VIDEÓ!

Közel volt, de lemaradtunk a bronzról

A tavalyi évhez hasonlóan ismét negyedik helyen végzett az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a bajnokságban.

Kié lesz a bronzérem?

Harmadik mérkőzés dönt a női vízilabda ob I bronzérméről, melyért a BVSC otthonában küzd meg az FTC-Telekom.

A harmadik meccs dönt

Női vízilabdacsapatunk hazai pályán kikapott a BVSC-tól a bronzéremért folyó párharc második meccsén.

Egy sikerre a bronzérem!

Idegenben szerzett előnyt az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a bronzéremért zajló párharcban!

Kezdődik a bronzcsata

Az FTC-Telekom Waterpolo női együttese idén már nagyobb eséllyel vág neki a BVSC elleni bronzcsatának.

Kikaptunk az elődöntőben, így jöhet a bronzcsata!

Elvesztette az elődöntő második meccsét az FTC-Telekom Waterpolo női csapata, amely a bronzért csatázhat.

Derbi a Népligetben!

Az FTC-Telekom női vízilabda-csapata szerda este a Népligetben fogadja az UVSE-t az elődöntő második meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most