2021. augusztus 20.
KÉT ÚJ JÁTÉKOSSAL CÉL A BAJNOKI ÉREM
Bejelentette új keretét az FTC női vízilabda csapata, amely ismét bajnoki éremmel zárná a szezont.

FRADI LEGENDA A KISPADON

Azt már korábban, a férfi együttesünk sajtótájékoztatóján bejelentette a klub és a szakosztály vezetése, hogy a következő szezontól Gerendás György lesz az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának vezetőedzője! A Ferencváros legendája, az 1976-os montreáli olimpia bajnoka 2014 óta foglalja el a vízilabda szakosztály szakmai igazgatói posztját. Az első években a férfi csapat mellett dolgozott és tevékeny része volt abban, hogy a Varga Zsolt irányította együttes elhódította az Euro Kupát 2017-ben. Ez volt az első nemzetközi trófeája az FTC-nek 19 év szünet után, amelyet aztán további 10 kupa követett hazai és nemzetközi porondon. Gerendás György a felnőtt női csapat 2017-es megalapításától kezdve felügyelte az együttes mindennapjait, segítve az eddigi vezetőedző Béres Gergelyt, akinek ezúton is köszönjük az elmúlt években végzett áldozatos munkáját.

CÉL AZ ÁLLANDÓSÁG

„Jól igazoltunk azzal, hogy sikerült a csapatot együtt tartani!” – így jellemezte vezetőedzőnk, Gerendás György az átigazolási szezont, hiszen a bajnoki bronzérmes FTC gerince megmaradt. A rutint a friss olimpiai bronzérmes Illés Anna és Vályi Vanda, az Európa-bajnok Tóth-Csabai Dóra, valamint Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya képviseli, mellettük pedig a felnőtt-, az Universiade- és az utánpótlás válogatottakban már bizonyító fiatalok, valamint saját nevelésű vízilabdázók alkotják a keretet. Három játékostól viszont elköszöntünk, hiszen Muzsnay Fanni az Egyesült Államokban folytatja karrierjét, rajta kívül pedig Jenei Kata és Takács Vivien is elbúcsúzott az FTC-től.

Két új játékost jelenthetünk be a szurkolóknak! Dömsödi Dalmát és a holland Maud Koopmant

Sikerült leigazolni az ob I egyik legígéretesebb tehetségét, a 18 éves Dömsödi Dalmát. A Szentesről érkező center ifjúsági bajnoki címet ünnepelhetett tavasszal, épp az FTC-t legyőzve a döntőben, a felnőttek között pedig a szövetség pontszámítása szerint az elmúlt szezon harmadik legértékesebb játékosa volt a magyar válogatott két húzóembere, Keszthelyi-Nagy Rita és Gurisatti Gréta után. Fiatal kora ellenére a góllövőlistán is az előkelő 10. helyen végzett Dömsödi, aki korábban a serdülők között gólkirály is volt, 2017-ben pedig bronzérmes lett az U17-es Európa-bajnokságon, mindössze 14 évesen.

„Gerendás György megkeresése nagy szerepet játszott a döntésemben, mert nagy sikereket ért el játékosként és edzőként. Nagyon jó szakembernek tartom, és ugyan nehéz volt elhagyni a nevelőegyesületemet, felköltözni Szentesről a fővárosba, de Gyuri bácsi hívószava sokat jelentett. Nagyon pozitívan állok a jövőmhöz és örülök, hogy a Ferencvárosban folytathatom a pályafutásomat. Ellenfélként mindig nagyon kellemetlen volt a Fradi ellen játszani. Évről évre egyre jobban erősödtek, fejlődtek és az előző szezonban elért bajnoki bronzérem nagyon szép eredmény, de szeretném a csapatot még fényesebb éremhez segíteni.” – mondta a fradi.hu-nak Dömsödi Dalma.

A másik érkező a 21 éves holland Maud Koopman, aki ifjúsági Európa-bajnokságot és junior világbajnoki bronzérmet is nyert, a tokiói olimpia előtt pedig a felnőtt válogatott bő keretének is a tagja volt. Klubszinten korábban játszott már a legrangosabb európai kupaporondon, az Euroligában, illetve az amerikai egyetemi bajnokságban rendkívül gólerős teljesítményt nyújtott.

„Nálunk folytatja az egyik legtehetségesebb magyar játékos és komoly erősítésnek számít a holland válogatott kerettag leigazolása is." – mondta Gerendás az új játékosokról. „Az előző szezonnal ellentétben most két valódi center is van a keretben Dömsödi és Valentin Kamilla személyében. A jobb oldalunkkal kapcsolatban voltak korábban kételyeim, de mostanra ez elillant Koopman érkezésével, mellette pedig a felnőtt keretben számolok a saját nevelésű Felkai Sárával, aki egy plusz variációs lehetőséget ad. Az utánpótlásból Regős Maját is felhoztuk, illetve jeleztem a fiataloknak, hogy akik olyan teljesítményt nyújtanak, azokat folyamatosan beírom a felnőtt keretbe is. Tényleg azt szeretném, ha a csapatunk néhány éven belül „elfradisodna” saját nevelésű játékosokkal.” (A teljes keret a cikk alján olvasható)

ISMÉT ÉRMES HELYEN VÉGEZNÉNK

Az előző szezonban megszerezte a csapat a női szakágunk első érmét a bajnokságban. Reményeink szerint a lányok bele tudnak majd szólni az UVSE és a Dunaújváros csatájába, ami az elmúlt években jellemezte a bajnokság és a kupaküzdelmeket is és állandósítani tudják helyüket a dobogón. Ez Gerendás György célja is.

„A Ferencvárosban mindig a győzelem a cél. Mivel még mindig elég fiatal ez a gárda, ezért a realitás a tavalyi évhez hasonlóan az, hogy érmet nyerjen ez a csapat az új szezonban is. Nyilván rengeteg munkát kell beletenni, hogy ez minél fényesebb legyen. A csapatok elkezdtek átalakulni az olimpia után, ezért nehéz megmondani, hogy mik a pontos erőviszonyok.”

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapatának 2021/2022-es kerete:

Kapusok: Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma, Felkai Sára, Illés Anna, Maud Koopman, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Petik Panna, Pőcze Panna, Regős Maja, Tóth-Csabai Dóra, Valentin Kamilla, Vályi Vanda

Szakmai stáb: Gerendás György (vezetőedző), Karácsonyi Vazul (másodedző, technikai vezető)

"
"
Cikkajánló

Keményen alapozik a magyar női válogatott

Öt FTC-játékossal készül az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra a női vízilabda-válogatott.

Ismét a hajrában nyertünk

Kurucz-Gurisatti gólparádéjával győzött az Ethnikosz ellen női vízilabdacsapatunk az év utolsó BL-mérkőzésén.

BL-rangadóval zárjuk az évet

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata az Ethnikosz Pireuszt látja vendégül szombaton a Népligetben.

Győzelem a BVSC ellen

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata nyerni tudott a bajnokság 9. fordulójában.

A BVSC ellen kezdünk új fejezetet

Az elvesztett Magyar Kupa-döntő után újra a győzelem útjára térne az FTC-Telekom Waterpolo női csapata.

Öt FTC-játékos került be a válogatott keretébe

Huszonhárom játékossal kezdi meg a felkészülést a 2024-es Eb-re és vb-re a magyar női vízilabda-válogatott.

Ez ám a Fradi-sztori! Hármasikrekkel rohamoz csapatunk!

Ismerjék meg a Ditzmann-család történetét, amely nem akármilyen testvérekről szól! - VIDEÓ

Megvan a végső döntés: Lesz Eb!

A férfiak Zágrábban és Dubrovnikban küzdenek majd, női válogatottunk Eindhovenben szerezhet olimpiai kvótát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin