2022. november 19.
Sikerrel megvívott női vízilabda BL-selejtező!
Három győzelemmel, a kitűzött célt teljesítve jutott tovább a legjobbak közé Gerendás György csapata.

Szombaton két mérkőzéssel folytatta szereplését az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az eddig megnyert két találkozóval a legfontosabb feladatot, a főtáblára kerülést teljesítette Gerendás György csapata, a selejtezőben elért helyezés volt a nap tétje.

Az első meccsen a pont nélkül álló Sirens volt az ellenfél Máltáról, amely nem tanúsított komoly ellenállást. Minden mezőnyjátékosunk gólt szerzett, és bemutatkozott a nemzetközi mezőnyben új kapusunk, Gresó Luca. 

A Fradi nem vette félválról a meccset, majdnem meglett a harminc gólos különbség. Koncentrációban kevés megingás volt, ami jót sejtetett a kora esti, Padova elleni találkozóra. Az olaszok sem botlottak a Lille ellen (18-10-re nyertek), így a korábbi eredmények alapján ez a találkozó számított a csoportdöntőnek.

Ezt a Padova kezdte feltűnően jobban. Tudatosabban, bátrabban indították a meccset, mint mi, ráadásul minden bejött nekik. Vályi Vanda, aki immáron az olasz csapatot erősíti, elképesztően nagy kapufás gólt lőtt kapásból, de ezt leszámítva is hihetetlenül pontos és erős lövések érkeztek Neszmély Boglárka kapuja felé.

Hiába volt Farkas Tamara szép emberelőnyös gólja, Kuna Szonja remek helyzetfelismerése és Neszmély hárított büntetői, a Padova látszólag erőlködés nélkül húzott el 9-2-re. Ekkor érezte úgy Gerendás, hogy belenyúl a meccsbe. Az időkérés után rendezettebbé vált a védelem, valamint előnyére változott a támadásunk jellege is.

Mindez olyan szépen működött, hogy a harmadik negyed végére visszajött a Fradi a meccsbe! Még a félidő előtt ismét Kuna köszönt be kétszer az egyébként remek napot kifogó Laura Teaninak, a harmadik negyed elején pedig Gurisatti Gréta duplázott (9-6). Erre rögtön válaszul jött egy fékező hatású spanyol fór, de a lendület nem tört meg: Máté Zsuzsanna átlőtte a védelmet, majd a negyed végén egy kapu előtti kavarodásnál Dömsödi Dalma volt szemfüles, így nyitottnak érezhettük a végjátékot (11-8).

Sajnos a hajrára már nem maradt annyi szufla, mint amennyire elúszott a hajó a meccs elején. Jól elfárasztotta egymást a két csapat, több mint öt játékpercen át csak a helyzetek kidolgozásáig jutottak. Két perccel a vége előtt büntetőhöz jutott a Padova, amit Millo Alessia belőtt, majd a következő támadásból lefordultak az olaszok, ezzel eldőlt a meccs.

Ezzel valószínűleg a csoportelsőség sorsa is, hiszen az eddigi eredmények alapján a Padova (mint a tavalyi kiírás, akkor még Euro Kupa néven rendezett bronzérmese) esélyesebb a Mediterrani ellen, így hibátlanul fogja zárni a selejtezőt, míg a Fradi egy vereséggel a második helyre várható.

Női csapatunk ettől függetlenül a legjobbak között folytatja a hölgyek számára első alkalommal kiírt Bajnokok Ligájában, ami fantasztikus siker! A negyedik játéknapon Leimeter Dóráék szabadnaposak voltak, így a lelátóról figyelhették, ahogy az utolsó mérkőzésen a Padova kétgólos vereséget szenvedett a Mediterranitól. Az így kialakult körbeverésből mi jöttünk harmadikként rosszabb gólkülönbséggel, a selejtezőcsoport végeredményét lásd az oldal alján.

Bajnokok Ligája, nők, selejtező, C-csoport, Barcelona
3. forduló

FTC-Telekom- Sirens ASC Malta 33-4 (8-1, 7-1, 9-0, 9-2)
Az FTC gólszerzői: Millot 5, Gurisatti, Pőcze, Farkas, Fráter 4-4, Leimeter, Dömsödi 3-3, Vosseberg, Kuna 2-2, Máté, Petik 1-1

4. forduló
Padova–FTC-Telekom 13-8 (5-2, 4-2, 2-4, 2-0)
Az FTC gólszerzői: Kuna 3, Gurisatti 2, Máté, Farkas, Dömsödi 1-1

A játéknap további eredményei
UC Lille-Padova 10-18
CE Mediterrani-UC Lille 21-4

A csoport további mérkőzései
UV Lille-Sirens 23-4
CE Mediterrani-Padova 12-10

A csoport végeredménye
A főtáblára jutott a csoport első három helyezettje.

1. Padova 9p
2. CE Mediterrani 9p
3. FTC-Telekom 9p
4. UC Lille 3p
5. Sirens ASC Malra 0p

 

"
"
Cikkajánló

Továbbra is veretlenek a bajnokságban a női pólósok

Ha nem is a legszebb játékkal, de kreatív időszakokkal, hajtós meccsen győzelem a BVSC ellen.

Női bajnokság: a BVSC jön az 5. fordulóban

A BL-főtáblára feljutó pólócsapatunk a Népligetben őrizheti meg bajnoki veretlenségét.

Női BL-sorsolás: Borzasztó nehéz csoportba kerültünk

Két spanyol és két magyar csapat küzd majd az első két továbbjutó helyért és a nyegyeddöntőért.

Megvan a továbbjutás a női vízilabda BL-ben!

Határozott, magabiztos játékkal győzte le francia ellenfelét a Fradi, ezzel biztos a helye a főtáblán.

Csodálatos győzelem a BL-selejtezőben!

Női pólócsapatunk az első fordulóban egy izgalmas meccsen a házigazda Mediterranit múlta felül két góllal.

Barcelonában kezdődik a BL-szezonunk

Férficsapatunk után női együttesünk is megkezdi szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban, a BL-ben.

Magabiztos játékkal továbbjutás a női MK-ban

A harmadik negyedben állva hagyták Gurisatti Grétáék a Dunaújvárost, szép győzelem lett a vége.

Hihetetlen izgalmak után döntetlen a női MK-ban

A Népligetben dől el a továbbjutás a női póló Magyar Kupában, Dunaújvárosban 8-8 az első meccs végeredménye.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin