2022. december 17.
Magyar Kupa-győztes az FTC női pólócsapata!
Történelmi siker, a szakág első aranyérmét szerezték az UVSE legyőzésével Gerendás György tanítványai!

Ebben a szezonban még nem találkozott egymással az FTC-Telekom és az UVSE, így a Magyar Kupa döntőjében futottunk össze először a bajnoki címvédővel. A névsor alapján a válogatottságok száma és a rutin is a mi javunkra szólt, de egy döntőben nehéz ezekre a tényekre alapozni. Főleg úgy, hogy női csapatunk ötéves fennállása első aranyérméért szállt vízbe.

Az UVSE elődöntője simább volt (14-5 a III. Kerület ellen), míg mi az Egert győztük le két góllal. A két meccs energiaszintje közti különbségnek nyoma sem volt a döntő első perceiben, ráadásul Pőcze Panna rögtön az első lehetőségéből átlőtte a védelmet, és Magyari Aldát. Védekezésben igyekeztünk kiszorítani az UVSE-t, ami többször is a támadóidejük akció nélküli lepörgetésével járt.

Faragó Kamilla egy fórból egyenlíteni tudott, majd Farkas Tamara átlövése csorgott be a kezek között (2-1). A nyitó játékrészben a kapufákat és a blokkokat is tesztelték a lövők, nem változott a különbség. A folytatásban Hajdú Kata megúszását sikerült megfogni, majd a saját emberelőnyünkből kontrázott meg minket az újpesti csapat, és egyenlített.

Folyamatos nyomás alatt tartottuk az UVSE kapuját, de csak a sokadik próbálkozás talált utat, ekkor ismét Farkas átlővése akadt be. Ezt Szűcs Gabriella elképesztően pontos bal felső sarkos lövése ellenpontozta. A félidő előtt 15 másodperccel Leimeter Dóra emberelőnyös lövése flipperezett át a gólvonalon, így 4-3-as vezetéssel fordultunk.

A második félidőt Pőcze Panna óriási kapufája nyitotta, majd hátárnyban blokkoltunk. Ismét jött Leimeter, átlővése nyomán először volt két gól a külöbség ide (5-3). Újból jött egy emberhátrány, ami ezúttal Neszmély Boglárka kezeiben landolt. További lehetőségek csattantak vagy az UVSE blokkjain, vagy a kapufán, de nem sikerült jobban ellépni.

Sőt, Hajdú időkérés utáni emberelőnye beakadt, ám ekkor volt utoljára „lőtávolban” az újpest. A túloldalon Kuna Szonja találta meg tökéletesen Dömsödi Dalmát a kapufánál, aztán egy kényszerből ellőtt UVSE-támadásból a Magyar Kupa négyesdöntőre visszatérő Tóth-Csabai Dóra szabaddobásból pattintott a kapuba. A negyed zárásaként Gurisatti Gréta forgatott úgy, hogy büntetőt ért, ezt Máté Zsuzsanna értékesítette biztos kézzel (8-4).

A záró játékrészben küzdött az UVSE, de már elkészült az erejével, mi pedig taktikusan játszva, a védekezésre koncentrálva őriztük előnyünket. Bár Szegedi Panni góljával három gólra olvadt a távolság, a kupagyőzelmet valós veszély nem fenyegette. Az UVSE az utolsó támadásokhoz felhozta a mezőnybe Magyari Aldát, de a hét a hat elleni játékból nem tudtak betalálni. Pőcze Panna pedig így üreskapus góllal le tudta zárni a döntőt, a végig fantasztikus hangulatot varázsoló Fradi-tábor hangorkánja közepette.

Gerendás György csapata történelmet írt, ez a női szakág első aranyérme!

Ezen felül egy másik bravúr is összejött: férfi és a női vízilabdacsapatunk is megnyerte a Magyar Kupát. A magyar vízilabda történetében 2006-ban volt hasonlóan eredményes egy klub, akkor a Honvéd tudott duplázni. Reméljük, csapataink még ennél is tovább tudják írni a történetet, és egy kettő bajnoki sikert is sikerül behúzni 2023-ban.

BENU Magyar Kupa, döntő
Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-Telekom-UVSE 9-5 (2-1, 2-2, 4-1, 1-1)
Az FTC gólszerzői: Farkas, Leimeter, Pőcze 2-2, Tóth-Csabai, Dömsödi, Máté

A Magyar Kupa győztese 2022-ben: FTC-Telekom Waterpolo

A kupagyőztes csapat tagjai:
Baksa Borbála, Dömsödi Dalma, Farkas Tamara, Fráter Lili, Gresó Luca, Gurisatti Gréta, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Estelle Millot, Neszmély Boglárka, Petik Panna, Pőcze Panna, Simon-Illés Anna, Tóth-Csabai Dóra, Belén Vosseberg

A stáb tagjai
Gerendás György – vezetőedző
Fehér András – másodedző
Karácsonyi Vazul – másodedző, technikai vezető

"
"
Cikkajánló

Bejuthatunk a döntőbe

A bajnoki elődöntő második mérkőzését Dunaújvárosban játssza az FTC női vízilabdacsapata.

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin