2019. november 14.
Megszakítottuk a címvédő 3 éves sorozatát!
Döntetlent ért el az FTC-Telekom az UVSE ellen, így pontot rabolt a címvédőtől és továbbra is veretlen.

Fantasztikus iramú és hangulatú derbivel adózott a vasárnap elhunyt Fradi legenda, Szívós István emléke előtt az FTC és az UVSE női vízilabdacsapata a Népligeti uszodában, a bajnokságban még veretlen két csapat ugyanis óriásit küzdött a három pontért. Az első percek tapogatózása után Tóth-Csabai Dóra kezdte meg a hazaiaknak a gólgyártást (1-0), de ezután fordítani tudott a címvédő 2-1-re. Hiába egyenlítettünk kétszer is 2-2-nél és 3-3-nál, a negyedet 4-3-ra az UVSE nyerte meg.

A második játékrész elején már harmadszor egalizáltunk (4-4), miután Tóth-Csabai két ember figyelmét elvonva passzolt a teljesen üresen maradó Máté Zsuzsannához, aki nem hibázott Gangl Edinával szemben. Jött viszont két vendég találat (4-6), amivel kicsit megtorpant a Fradi támadójátéka. A védekezésünk mindemellett remekül működött, mivel hosszú percekig egyetlen gól sem esett. Ekkor Illés Anna remekül vette észre a védőjétől elszakadó Mátét, aki ismét a kapuba talált (5-6). A negyed slusszpoénja pedig a miénk volt, hiszen Gémes Alexa két másodperccel a szünet előtt a hálóba pattintott, így 6-6-os állással fordultunk a meccs második részére.

Ez a gól akkora erőt adott a mieinknek, hogy Illés Anna büntetőjével 7-6-nál ismét az FTC vezetett, és hiába egyenlített 7-7-re, majd 8-8-ra is az UVSE, nem zökkentünk ki a ritmusból. Olyannyira nem, hogy Máté Zsuzsanna góljával (a képen) és Illés Anna duplájával elléptünk 11-8, amikor öt és fél perc volt hátra a meccsből.

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya kivédte Keszthelyi Rita büntetőjét is, de az UVSE nem hiába veretlen már három éve a magyar bajnokságban. Ledolgozta háromgólos hátrányát és 11-11-nél utolérte a Fradit fél perccel az összecsapás vége előtt. Volt azonban még több, mint egy támadásnyi időnk. Úgy tűnt, hogy nem sikerül kihasználni a lehetőséget, ám ekkor Tóth-Csabai centerezett Máté Zsuzsannának, aki ötméterest harcolt ki. Illés Anna úszott oda és a negyedik büntetőjét is magabiztosan vágta be a nemzeti együttes elsőszámú kapusának (12-11). Csapatunk nagyon megérdemelte volna, hogy nyerjen, de Szücs Gabriella hét másodperccel a vége előtt 12-12-re kiegyenlített, döntetlenre mentve ezzel a derbit az UVSE-nek.

Ugyan a háromgólos előnynél benne volt a meccsbe, hogy legyőzzük a címvédőt, de így sem szabad szomorkodnunk. Az FTC, amellett, hogy megtartotta veretlenségét olyat tett, amire majdnem napra pontosan három éve senki sem volt képes a magyar bajnokságban. Utoljára ugyanis 2016. november 16-án vesztett pontot ob I-ben az UVSE, amikor kikapott a Dunaújvárostól 7-4-re. Azóta 66 meccses győzelmi sorozatot produkáltak, amit most a Ferencváros szakított meg. Még egy adat, hogy érzékeltessük milyen régen is volt ez. Az FTC felnőtt női vízilabda-csapata 2017 októberében játszotta első hivatalos meccsét…

Ezúttal is köszönjük szurkolóinknak a csodálatos hangulatot! Jövő hét szombaton, vagyis november 23-án várunk Titeket a BVSC elleni hazai rangadóra.

NŐI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 7. forduló, 2019.11.14., csütörtök

FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda 

FTC-Telekom Waterpolo – UVSE-Hunguest Hotels 12-12 (3-4, 3-2, 3-2, 3-4)

Gólszerzőink: Illés A. 5, Máté 3, Tóth-Csabai, Gémes, Muzsnay, Pőcze 1-1

"
"
Cikkajánló

Máté Zsuzsanna: „Amikorra kell, csúcsformában leszünk.”

Ráhangolódás után keményen készül a budapesti világbajnokságra a női válogatott, a keretben 5 FTC-játékossal.

Edzőként is a maximumra törekszik Tóth-Csabai Dóra

Bajnoki bronzérmes csapatunk kapitánya játékospályafutása után az utánpótlásban is a csúcs felé tart edzőként.

Női póló: öt játékosunk lehet ott a vb-n

Bíró Attila válogatottjában öt ferencvárosi játékos küzdhet meg helyéért az idei nyár csúcseseményére.

Tudásszomj és kalandvágy

Két sikeres év után Vályi Vanda úgy érzi, most jött el az ideje új kultúrát megismernie.

30 személyi hibás meccsen győzelem a görögök ellen

Az 5. helyért játszhat szombaton a válogatott a világliga európai selejtezőjében.

Vízből a partra, de továbbra is aktívan

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya boldog emlékeket visz magával a Népligetből

„Két rémisztő oka van, amiért idén nem kaptam pirosat”

Női vízilabdacsapatunk vezetőedzője, Gerendás György exkluzív környezetben mesélt az elmúlt szezonról - VIDEÓ

Mozgalmas nyár vár Dömsödi Dalmára

Bajnoki bronzérmes centerünk a felnőttválogatottságra hajt, de addig még több fontos meccsen is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most