2019. november 14.
Megszakítottuk a címvédő 3 éves sorozatát!
Döntetlent ért el az FTC-Telekom az UVSE ellen, így pontot rabolt a címvédőtől és továbbra is veretlen.

Fantasztikus iramú és hangulatú derbivel adózott a vasárnap elhunyt Fradi legenda, Szívós István emléke előtt az FTC és az UVSE női vízilabdacsapata a Népligeti uszodában, a bajnokságban még veretlen két csapat ugyanis óriásit küzdött a három pontért. Az első percek tapogatózása után Tóth-Csabai Dóra kezdte meg a hazaiaknak a gólgyártást (1-0), de ezután fordítani tudott a címvédő 2-1-re. Hiába egyenlítettünk kétszer is 2-2-nél és 3-3-nál, a negyedet 4-3-ra az UVSE nyerte meg.

A második játékrész elején már harmadszor egalizáltunk (4-4), miután Tóth-Csabai két ember figyelmét elvonva passzolt a teljesen üresen maradó Máté Zsuzsannához, aki nem hibázott Gangl Edinával szemben. Jött viszont két vendég találat (4-6), amivel kicsit megtorpant a Fradi támadójátéka. A védekezésünk mindemellett remekül működött, mivel hosszú percekig egyetlen gól sem esett. Ekkor Illés Anna remekül vette észre a védőjétől elszakadó Mátét, aki ismét a kapuba talált (5-6). A negyed slusszpoénja pedig a miénk volt, hiszen Gémes Alexa két másodperccel a szünet előtt a hálóba pattintott, így 6-6-os állással fordultunk a meccs második részére.

Ez a gól akkora erőt adott a mieinknek, hogy Illés Anna büntetőjével 7-6-nál ismét az FTC vezetett, és hiába egyenlített 7-7-re, majd 8-8-ra is az UVSE, nem zökkentünk ki a ritmusból. Olyannyira nem, hogy Máté Zsuzsanna góljával (a képen) és Illés Anna duplájával elléptünk 11-8, amikor öt és fél perc volt hátra a meccsből.

Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya kivédte Keszthelyi Rita büntetőjét is, de az UVSE nem hiába veretlen már három éve a magyar bajnokságban. Ledolgozta háromgólos hátrányát és 11-11-nél utolérte a Fradit fél perccel az összecsapás vége előtt. Volt azonban még több, mint egy támadásnyi időnk. Úgy tűnt, hogy nem sikerül kihasználni a lehetőséget, ám ekkor Tóth-Csabai centerezett Máté Zsuzsannának, aki ötméterest harcolt ki. Illés Anna úszott oda és a negyedik büntetőjét is magabiztosan vágta be a nemzeti együttes elsőszámú kapusának (12-11). Csapatunk nagyon megérdemelte volna, hogy nyerjen, de Szücs Gabriella hét másodperccel a vége előtt 12-12-re kiegyenlített, döntetlenre mentve ezzel a derbit az UVSE-nek.

Ugyan a háromgólos előnynél benne volt a meccsbe, hogy legyőzzük a címvédőt, de így sem szabad szomorkodnunk. Az FTC, amellett, hogy megtartotta veretlenségét olyat tett, amire majdnem napra pontosan három éve senki sem volt képes a magyar bajnokságban. Utoljára ugyanis 2016. november 16-án vesztett pontot ob I-ben az UVSE, amikor kikapott a Dunaújvárostól 7-4-re. Azóta 66 meccses győzelmi sorozatot produkáltak, amit most a Ferencváros szakított meg. Még egy adat, hogy érzékeltessük milyen régen is volt ez. Az FTC felnőtt női vízilabda-csapata 2017 októberében játszotta első hivatalos meccsét…

Ezúttal is köszönjük szurkolóinknak a csodálatos hangulatot! Jövő hét szombaton, vagyis november 23-án várunk Titeket a BVSC elleni hazai rangadóra.

NŐI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 7. forduló, 2019.11.14., csütörtök

FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda 

FTC-Telekom Waterpolo – UVSE-Hunguest Hotels 12-12 (3-4, 3-2, 3-2, 3-4)

Gólszerzőink: Illés A. 5, Máté 3, Tóth-Csabai, Gémes, Muzsnay, Pőcze 1-1

"
"
Cikkajánló

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fiatalokkal a csapatban nyertünk a Népligetben

18-7-es magabiztos győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata a Szeged elleni bajnokin.

Kezdődik az alapszakasz hajrája

Szerda este a Szegedet fogadja a Népligetben az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Vereség az UVSE ellen

Női vízilabdacsapatunk 15-9-re kikapott az UVSE vendégeként.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin