2021. november 30.
Mini összetartáson a női válogatott
A Fradi-játékosok a klubbal készülnek.

E hét elején, hétfő-kedden mini összetartást tart a női válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila, aki 15 játékost hívott be a gyakorlásra.

A mostani keretben nincsen Ferencváros-játékos, ám ennek roppant egyszerű az oka: a szövetségi kapitány és női csapatunk szakvezetősége abban maradt, hogy a zaklatott klubidény-kezdés után hasznosabb, ha a pólósaink most nyugalomban, a Népligetben készülnek a további feladatokra.

Nyáron az olimpia, ősz elején a junior-világbajnokság nehezítette a felkészülést, és mindkét világeseményen szerepeltek FTC-játékosok, így sérülések miatt is Gerendás György vezetőedző először a BVSC elleni rangadó előestéjén tarthatott edzést a teljes keretének…

A meccsek pedig sorjáznak, hiszen az Euroliga-csoportkörébe jutás után a lányaink szombaton bajnoki rangadót nyertek Dunaújvárosban, e hét végén pedig következik az UVSE elleni oda-visszavágós Magyar Kupa-negyeddöntő – majd az El-csoportkör.

Eközben a mostani válogatott-keret kísérleti jellegét erősíti, hogy behívták az állampolgárságot hamarosan megkapó francia centert, Geraldine Mahieu-t is.

„Olyan fiatal kerettel dolgozunk ezúttal, amelyben több olyan junior, vagy éppen ifijátékos is található, akit közelebbről kevésbé ismerek – idézte a szövetség honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt. – Lehetőséget kapnak azok a játékosok, akik az olimpia évében nem tudtak bekerülni a válogatottba, akikben megfelelő potenciált látunk ebben az ötkarikás ciklusban. Megnézzük, teszteljük azokat, akik számításba jöhetnek: bizonyosan lesz köztük olyan, aki legközelebb is meghívót kap, mikét olyan is, aki egyelőre kevésbé esélyes a kerettagságra.”

Az óévben még egyszer, december 23-ára, a BENU Vízilabdagálára jön majd össze a női válogatott, az új olimpiai ciklus első hazai tétmérkőzése pedig 2022. február 22-én lesz Hollandia ellen.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Kakas Krisztina (BVSC), Magyari Alda (UVSE), Maczkó Lilla (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Alaksza Dóra, Farkas Tamara, Leimeter Dóra (BVSC), Baksa Vanda, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szegedi Panni (UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu, Szilágyi Dorottya (Dunaújváros)

"
"
Cikkajánló

Egy lépéssel közelebb a döntőhöz

17-10-es győzelmet aratott az FTC női vízilabdacsapata az elődöntő első felvonásán a Dunaújváros ellen.

A szezon legfontosabb szakaszához értünk

A bajnoki elődöntőben a Dunaújváros ellen küzd meg az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem az alapszakasz zárómeccsén

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 16-9-re nyert a BVSC ellen az alapszakasz utolsó fordulójában.

Most jön csak a java

A OB I alapszakaszának utolsó mérkőzését a BVSC ellen fogja játszani az FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fölényes győzelem Szegeden

Készülve a bajnoki elődöntőre, magabiztosan nyertek női pólósaink 20-6-ra Szegeden.

Jön az alapszakasz utolsó idegenbeli meccse

Tíz napon belül másodszor is találkozik az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a Szegeddel.

A vége fölényes győzelem lett

Magabiztos, 15-10-es sikert aratott az FTC-Telekom női vízilabdacsapata a III. kerületi TVE otthonában.

Már az elődöntőre hangolódunk

Szombat este 18 órakor a III.Kerületi TVE otthonába látogat a FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin