2021. május 3.
Négy Fradi játékos az olimpiai keretben!
Bíró Attila 18 fős olimpiai keretet hirdetett, ebből jelöli majd ki a Tokióba utazó csapatát.

A női válogatott felkészülési programja az olimpiáig:  Május 10-20. - edzések, Margitsziget Május 21-Június 5. - edzőtábor, Egyesült Államok Június 7-13. - edzések Margitsziget Június 13-21. - Világágliga Szuperdöntő, Athén Június 22-július 8. - edzések Margitsziget Július 9-11. - SEAT Kupa, Margitsziget Július 14. - indulás a japán edzőtáborba Július 26. - rajt az olimpián Oroszország ellen

A magyar női vízilabda válogatott május 10-én kezdi a felkészülést a Margitszigeten, majd Kaliforniába repül, ahol az amerikai válogatottal közösen készül és vív hivatalos mérkőzéseket, amelyeket az ESPN élőben közvetít. Rövid pihenő után a Margitszigeten folytatódik a munka, majd június 13-21-ig Athénban szerepel a válogatott a Világliga Szuperdöntőjében. Ezután edzések szerepelnek a programban, majd a margitszigeti SEAT Kupán már az a csapat szerepel, amely Tokióban is vízbe ugrik. A végső keret július 14-én repül Japánba, ahol az olimpia rajtjáig tökéletesíti játékát.  

„Rövid pihenő után 10-én kezdjük a munkát a Margitszigeten. Minden idők leghosszabb, zsúfolt klubszezonja volt ez, de a játékosok profik, tudják, hosszabb szünetet nem szabad beiktatni. A keret és a stáb minden tagja be van már oltva, így a másfél hetes hazai turnus után az Egyesült Államomba, Kaliforniába utazunk, ugyanis a riói olimpia előtti időszakhoz hasonlóan lehetőségünk van a világ legjobbjával együtt készülni. Ez hatalmas elismerés számunkra, hiszen a többi európai rivális szívesen lenne a helyünkben, de az amerikaiak ezúttal is bennünket látnak vendégül. Ez köszönhető egyrészt a jó kapcsolatnak, másrészt a csapat erejének. A rangot tovább emeli, egyúttal a felkészülésünket segíti, hogy három vagy négy hivatalos mérkőzést vívunk majd a házigazdával, amelyeket a felettébb rangos amerikai ESPN televíziós csatorna élőben közvetíti majd. Hasznos lesz a Világliga athéni Szuperdöntője is, amelyen hat nap alatt hat mérkőzéssel extrém terhelést kapnak a játékosok. Az ezt követő, még szervezés alatt álló SEAT Kupán már az olimpiai csapat játszik, azaz addig lesz lehetőségük bizonyítani a játékosoknak, hogy helyük van a tokiói csapatban. A japán edzőtáborban lesz majd a tervek szerint a finomhangolás." - nyilatkozta a szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak.

Bíró Attila a waterpolo.hu oldalán jelölte ki az olimpiai keretét: 18 játékos közül kerül majd ki a tokiói csapat. Az olimpiára 13 játékost lehet majd nevezni, közülük 12-t lehet beírni egy-egy mérkőzésre. Az elmúlt időszakhoz hasonlóan, ezúttal is négy játékos kapott meghívót csapatunkból a válogatottba. Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda, Illés Anna és Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya küzdhet a szűk keretbekerülésért.

A női válogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

"
"
Cikkajánló

„Menekült” az uszodából, mára vb-ezüstérmes kapus lett

Neszmély Boglárkának egy fogócska változtatta meg a karrierjét, ráadásul nem is a kapuban kezdett - VIDEÓ

Vereséggel zártuk a BL-t

Fordulatos meccsen 9-8-ra kikapott az FTC női vízilabdacsapata Egerben.

Zárjuk győzelemmel a BL-t!

A BL-ben tét nélküli lesz az Eger-FTC csata, de a női ob I rájátszása miatt nem mindegy az eredmény.

A Szentes sem okozott gondot

18-7-re nyert idegenben az FTC-Telekom női pólócsapata a bajnokságban, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Kötelező győzelemért utazunk Szentesre

Még utoljára ellenfélként néz szembe női pólócsapatunkkal az FTC leendő vezetőedzője, Matajsz Márk.

Nagy csatát nyertünk meg a Dunaújváros ellen

9-8-ra győzte le egyik közvetlen riválisát a bajnokságban a listavezető FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fókuszban a bajnokság

A rájátszás szempontjából játszik fontos meccset az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Dunaújváros ellen.

Nem juthatunk tovább a BL-ben

Az FTC-Telekom Waterpolo női csapata 13-8-as vereséget szenvedett a tavalyi ezüstérmes Mataro ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin