2023. május 4.
Óriási csatában kerültünk közelebb a döntőhöz
Az FTC-Telekom Waterpolo női gárdája rendkívül szoros meccsen szerzett előnyt az Eger ellen.

A bajnoki elődöntő első mérkőzése nyomokban még a március végi Euro Kupa-kudarcot tartalmazta magában, hiszen azóta nem játszott tétmeccset csapatunk a válogatott szünet miatt. Az Eger 3-0-ra el is lépett első negyedben, ugyanakkor hatalmas erőfeszítés árán sikerült innen még a játékrészben visszakapaszkodnunk. Simon-Illés Anna kétszer, Kuna Szonja egyszer talált be a vendégek kapujába.

A második negyedben szintén 3-3 gól született a két oldalon. Simon-Illés már harmadjára, Leimeter Dóra első alkalommal volt eredményes az elődöntőben. A negyed végén Máté Zsuzsanna nagyszerűen látta meg, hogy a hevesiek kapusa előrébb helyezkedett és a félpályán túlról ívelte be a labdát, egyenlítve ezzel 6-6-re, ez pedig hatalmas lélektani erőt adott a csapatunknak.

A nagyszünet után ebből adódóan a vezetést is megszereztük, a találkozón először, amikor Gurisatti Gréta értékesített egy emberelőnyt, így 7-6-nál már nálunk volt az előny. Ezt követően ismét egálra álltak a felek, a mérkőzésen utoljára 7-7-nél, de fordítani már nem tudott Sike József csapata. Míg a mérkőzés elején nagyrészt Simon-Illés Anna húzta együttesünk szekerét, addig a találkozó második felében többen is remek teljesítménnyel rukkoltak elő a Fradiból. Neszmély Boglárka három bravúros védést is bemutatott egymás után, Dömsödi Dalma futószalagon szállította a kiállításokat, szám szerint négyet és két büntető is kiharcolt, míg Farkas Tamara szemet kápráztató csavargólt szerzett centerből, később egy szép összjátékot követően Gurisatti harcolt ki egy ötméterest, amit Máté értékesített. Közben zárkóztak a hevesiek, de ismét büntetőhöz jutottunk, amit Gurisatti ugyanoda lőtt, mint pár perccel korábban csapatkapitányunk (10-8). 

Keretbe foglaltuk a találkozót, mivel ismét egy 3-3-as játékrész jött. 10-9-re ugyan feljött az Eger, így nem nyugodhattunk meg, viszont Tóth-Csabai Dóra szemfüles találata és Farkas bombája után már egy fokkal higgadtabb játékot játszottunk a háromgólos előny tudatában. Leimeter tudta még növelni találataink számát, ezzel szemben a vendégek még kétszer találtak be, de így is 13-11-es győzelemmel kezdtük meg az elődöntős párharcot. Nincs sok pihenője Gerendás György tanítványainak, ugyanis két nap múlva szombaton Egerben, a Bárány Uszodában, nyitott medencében játsszuk a második mérkőzést. Egy újabb siker esetén pedig már döntősként szállnának ki a vízből Máté Zsuzsannáék. 

Frissítés: a másik ágon a Dunaújváros 14-13-ra legyőzte az UVSE-t, ráadásul idegenben és így el is vette a címvédő pályaelőnyét. Ebben a párharcban tehát Mihók Attila csapata harcolhatja ki a döntőt vasárnap, a 17 órakor kezdődő mérkőzésen.

E.ON NŐI VÍZILABDA OB I
Elődöntő, 1. mérkőzés, 2023.05.04., csütörtök, 18.00
FTC-MVM Népligeti Sportközpont
FTC-TELEKOM WATERPOLO – TIGRA-ZF-EGER 13-11 (3-3, 3-3, 4-2, 3-3)
Az FTC gólszerzői: Simon Illés 3, Máté 2, Gurisatti 2, Farkas 2, Leimeter 2, Kuna, Tóth-Csabai, 1-1

"
"
Cikkajánló

Derbi az alapszakasz-győzelemért

A hatalmas csatát hozó novemberi Magyar Kupa-döntő után találkozik ismét az FTC és az UVSE.

„Menekült” az uszodából, mára vb-ezüstérmes kapus lett

Neszmély Boglárkának egy fogócska változtatta meg a karrierjét, ráadásul nem is a kapuban kezdett - VIDEÓ

Vereséggel zártuk a BL-t

Fordulatos meccsen 9-8-ra kikapott az FTC női vízilabdacsapata Egerben.

Zárjuk győzelemmel a BL-t!

A BL-ben tét nélküli lesz az Eger-FTC csata, de a női ob I rájátszása miatt nem mindegy az eredmény.

A Szentes sem okozott gondot

18-7-re nyert idegenben az FTC-Telekom női pólócsapata a bajnokságban, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Kötelező győzelemért utazunk Szentesre

Még utoljára ellenfélként néz szembe női pólócsapatunkkal az FTC leendő vezetőedzője, Matajsz Márk.

Nagy csatát nyertünk meg a Dunaújváros ellen

9-8-ra győzte le egyik közvetlen riválisát a bajnokságban a listavezető FTC-Telekom női vízilabdacsapata.

Fókuszban a bajnokság

A rájátszás szempontjából játszik fontos meccset az FTC-Telekom Waterpolo női csapata a Dunaújváros ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin