2023. november 20.
Öt FTC-játékos került be a válogatott keretébe
Huszonhárom játékossal kezdi meg a felkészülést a 2024-es Eb-re és vb-re a magyar női vízilabda-válogatott.

TÉT AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓ! Ennek megfelelően az elmúlt időszakban közel negyven játékost tesztelt a női vízilabda-válogatott összetartásai során a szeptember elején kinevezett Mihók Attila-Cseh Sándor szövetségi kapitány páros, hogy megtalálja azt a csapatot, amellyel kivívhatja a részvételt a 2024-es olimpiára. Az edzések és egy komoly fizikai felmérők alapján a két szakember kihirdette 23 fős keretét, amellyel november 28-án elkezdi a felkészülést a jövő év eleji eindhoveni Európa-bajnokságra. A kontinensviadalon egy kvótát osztanak, ugyanakkor Hollandia és Spanyolország már biztosította helyét az ötkarikás játékokon, így mögöttük végezve is kijuthatunk Párizsba.

ÖT FTC-JÁTÉKOS KAPOTT MEGHÍVÓT AZ EB-KERETBE

Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Neszmély Boglárka és Vályi Vanda is ott van a névsorban, akik ott voltak a fukuokai világbajnokságon is, de küzdhet a helyéért Kuna Szonja is, aki első nagy világeseményére juthat ki. (A teljes lista a cikk alján)

Öt vízilabdázónk mellett szerepel még a bő keretben hat-hat Dunaújváros és UVSE, valamint három Eger és egy Mataro-játékos. Kimaradt ugyanakkor két olyan fradista, akik az előző válogatott eseményeken tagjai voltak a nemzeti együttesnek, így az Eb-bronzérmes Máté Zsuzsanna és centerünk, Dömsödi Dalma. Mellettük lehetőséget kapott a bizonyításra az összetartáson Farkas Tamara és Pőcze Panna is, ugyanakkor a bő keretbe már nem kaptak meghívást.

Mihók Attila szövetségi kapitány elmondta, hogy ez most az Eb-keret, de nincs kőbe vésve a névsor, és más is bekerülhet a csapatba a kontinensviadal után, hogy csatlakozzon a vb-felkészüléshez.

- Alapvetően a tesztek adtak választ a kérdéseinkre, azaz a keretet leginkább a fizikai felkészültségi paraméterek alapján állítottuk össze, de természetesen a posztokat is figyeltük, akit lehetett, több szerepkörben is kipróbáltunk. Mindezek alapján Sanyival elég hosszan beszéltük át, hogy kiket hívjunk meg, és végül a most kihirdetett névsor mellett döntöttünk. Sebesség-alapú játékot képzelünk el, ahol a csapatérdek mindent felülír, azaz nem egyéniségekben gondolkodtunk, hanem abban, hogy kik azok, akik magukat a csapat játékrendszerének maximálisan alávetve képesek lehetnek a legjobbat nyújtani. Az eindhoveni eredmény sok mindent meghatároz, az is egy helyzet, ha sikerül megszerezni a kvalifikációt, és az is, ha ezt a világbajnokságon kell elérnünk – nyilván más és más következik a világbajnoki felkészülés és csapathirdetés szempontjából az Eb-n történtek függvényében” – mondta Mihók Attila a kerethirdetésről. (forrás: waterpolo.hu)

Ezen kívül lesz még az Európa-bajnokság előtt egy keretszűkítés, ugyanis 15 fő nevezhető az eindhoveni tornára, melyet január 5-e és 13-a között rendeznek.

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ EB-KERETE:

Kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger)

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mészáros-Farkas Kata (BVSC), Peresztegi Nagy Kinga (UVSE), Rebecca Parkes (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE)

Sérült, de kerettag: Rybanska Natasa (UVSE)

"
"
Cikkajánló

Párizs 2024: Négy FTC-játékos utazhat az olimpiára

Kurucz-Gurisatti, Leimeter, Neszmély és Vályi is ott van a magyar vízilabda-válogatottban.

Vb-ezüstérmes az U16-os válogatott

Három FTC-játékossal a keretben vb-ezüstérmet szerzett az U16-os magyar leány vízilabda-válogatott.

Ezüstérmes a női válogatott az athéni tornán

Három győzelemmel és egy vereséggel zártuk az olimpiai felkészülési Thetis-kupát.

Olasz klasszist igazoltunk

A vb-bronzérmes Valeria Palmieri az FTC-Telekom női vízilabdacsapatának ötödik nyári igazolása.

Négy FTC-játékos küzdhet tovább az olimpiáért

16 fős csapattal folytatja felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

Könnyed győzelem a felkészülési meccsen

Kimagasló harmadik negyeddel 14-7-re nyerni tudott az olimpiára készülő magyar női válogatott Kanada ellen.

„Bennünk van egy jó eredmény az olimpián.”

Hat FTC-játékossal kezdte meg az olimpiára való felkészülését a magyar női vízilabda-válogatott.

Hat FTC-játékos került be a bő olimpiai keretbe

Május 27-én kezdi meg felkészülését a párizsi olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin